Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

🍷 Ai -10% cu codul SPANIA10 de Ziua Spaniei!
34 de vinuri spaniole, 20 premiate internațional

MASSO ANTICO PRIMITIVO SALLENTO 2022 Masso Antico

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • PRIMITIVO
  • 14%
  • ITALIA

CE SPUN EXPERTII:

Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Dan Micuda
Dan Micuda
George Mitea
George Mitea
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Dan Micuda
Dan Micuda
George Mitea
George Mitea

Se pare că e așa, o modă acum cu Primitivo. Pe unde merg, pe unde mă-nvârt, la ce masă mai simandicoasă stau, hop că apare și balerca de... Deschide review

Se pare că e așa, o modă acum cu Primitivo. Pe unde merg, pe unde mă-nvârt, la ce masă mai simandicoasă stau, hop că apare și balerca de Salerno. De unde afinitatea asta aparent națională pentru un vin roșu sec made in Italy? Încerc să-mi explic: prima la mână, vinul este gustos și ușor de înțeles. A doua la mână, e remarcabil de prietenos cu băutorul pentru stilul în care se încadrează (simt cu siguranță că și Masso Antico de azi are ceva appassimento în gene, iar vinurile meșteșugite prin acest procedeu sunt, de regulă, mai compacte). A treia la mână, vinul nu e lipsit de o oarecare eleganță, iar finalul lung și cald impresionează chiar pe cei mai puțini atenți la ceea ce beau. A patra la mână ar fi că Primitivo scoate vinuri foarte versatile, extrem de ușor de asociat cu bucătăria. Mai ales în combinație cu bucatele grase, ardelenești, strălucește, așa cum o face de altfel și alături de brânza dobrogeană aceea untoasă. A cincea la mână am zis că o țin pentru mine, dar, na. fiindcă insistați, v-o spun: dintre toate "Primitivele" cu care m-am întâlnit în ultimele luni, Masso Antico e cel care m-a dus de nas cel mai mult. Și afirm asta în cel mai bun sens al cuvântului. ________________________________________

Inchide review

Un Primitivo în registrul clasic al exemplarelor concentrate şi profunde care este trădat încă din pahar de culoarea opacă şi rubinie şi... Deschide review

Un Primitivo în registrul clasic al exemplarelor concentrate şi profunde care este trădat încă din pahar de culoarea opacă şi rubinie şi de notele olfactive în diverse declinaţii de fructe (prune, cireşe negre, mure) asociate tuşelor de ciocolată neagră, vanilie şi tutun. Gustul este plin, moale, rotund cu taninuri coapte, catifelate, pierdute în faldurile de fruct ce continuă notele dulcege din nas asociindu-le cu ceva aluzii piperate pe final. Un vin în maniera consacrată de “Luca Maroni” care nu îi va dezamăgi pe amatorii stilului respectiv!

Inchide review

Vinul de azi este ca o cofetărie, cu arome de vanilie, ciocolată, fructe din belşug, dar mai degrabă topite în zahăr. Corp mediu, taninuri... Deschide review

Vinul de azi este ca o cofetărie, cu arome de vanilie, ciocolată, fructe din belşug, dar mai degrabă topite în zahăr. Corp mediu, taninuri polisate, moi, cu senzaţii de condimente dulci pe final. E fidel stilului care a făcut vinurile de Apulia atât de populare la noi, aşa că fanii zonei au o alegere uşoară azi.

Inchide review

Se pare că e așa, o modă acum cu Primitivo. Pe unde merg, pe unde mă-nvârt, la ce masă mai simandicoasă stau, hop că apare și balerca de... Deschide review

Se pare că e așa, o modă acum cu Primitivo. Pe unde merg, pe unde mă-nvârt, la ce masă mai simandicoasă stau, hop că apare și balerca de Salerno. De unde afinitatea asta aparent națională pentru un vin roșu sec made in Italy? Încerc să-mi explic: prima la mână, vinul este gustos și ușor de înțeles. A doua la mână, e remarcabil de prietenos cu băutorul pentru stilul în care se încadrează (simt cu siguranță că și Masso Antico de azi are ceva appassimento în gene, iar vinurile meșteșugite prin acest procedeu sunt, de regulă, mai compacte). A treia la mână, vinul nu e lipsit de o oarecare eleganță, iar finalul lung și cald impresionează chiar pe cei mai puțini atenți la ceea ce beau. A patra la mână ar fi că Primitivo scoate vinuri foarte versatile, extrem de ușor de asociat cu bucătăria. Mai ales în combinație cu bucatele grase, ardelenești, strălucește, așa cum o face de altfel și alături de brânza dobrogeană aceea untoasă. A cincea la mână am zis că o țin pentru mine, dar, na. fiindcă insistați, v-o spun: dintre toate "Primitivele" cu care m-am întâlnit în ultimele luni, Masso Antico e cel care m-a dus de nas cel mai mult. Și afirm asta în cel mai bun sens al cuvântului. ________________________________________

Inchide review

Un Primitivo în registrul clasic al exemplarelor concentrate şi profunde care este trădat încă din pahar de culoarea opacă şi rubinie şi... Deschide review

Un Primitivo în registrul clasic al exemplarelor concentrate şi profunde care este trădat încă din pahar de culoarea opacă şi rubinie şi de notele olfactive în diverse declinaţii de fructe (prune, cireşe negre, mure) asociate tuşelor de ciocolată neagră, vanilie şi tutun. Gustul este plin, moale, rotund cu taninuri coapte, catifelate, pierdute în faldurile de fruct ce continuă notele dulcege din nas asociindu-le cu ceva aluzii piperate pe final. Un vin în maniera consacrată de “Luca Maroni” care nu îi va dezamăgi pe amatorii stilului respectiv!

Inchide review

Vinul de azi este ca o cofetărie, cu arome de vanilie, ciocolată, fructe din belşug, dar mai degrabă topite în zahăr. Corp mediu, taninuri... Deschide review

Vinul de azi este ca o cofetărie, cu arome de vanilie, ciocolată, fructe din belşug, dar mai degrabă topite în zahăr. Corp mediu, taninuri polisate, moi, cu senzaţii de condimente dulci pe final. E fidel stilului care a făcut vinurile de Apulia atât de populare la noi, aşa că fanii zonei au o alegere uşoară azi.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

99 puncte Luca Maroni

Situată în regiunea Puglia, sudul Italiei, crama Masso Antico este proprietatea lui Daniele Ress şi a lui Carlo Filippi, doi producători care cred că vinurile trebuie să reflecte caracteristicile locului din care provin. Vinurile Masso Antico sunt interpretări moderne ale soiurilor de struguri locali, fiind apreciate astăzi peste tot în lume. De acolo vine şi recomandarea noastră, Masso Antico Primitivo del Salento, un roşu obţinut 100% din struguri Primitivo. Roşu rubiniu, vinul dezvăluie arome intense şi fine, ce amintesc de fructe mature şi condimente. Degustaţi acest vin la 16-18 grade Celsius, alături de carne la grătar, tocăniţe sau brânzeturi maturate.

 

MASSO ANTICO PRIMITIVO SALLENTO 2022
  • 55
    Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
55
Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"

CE SPUN EXPERTII:

Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Dan Micuda
Dan Micuda
George Mitea
George Mitea
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Dan Micuda
Dan Micuda
George Mitea
George Mitea

Se pare că e așa, o modă acum cu Primitivo. Pe unde merg, pe unde mă-nvârt, la ce masă mai simandicoasă stau, hop că apare și balerca de... Deschide review

Se pare că e așa, o modă acum cu Primitivo. Pe unde merg, pe unde mă-nvârt, la ce masă mai simandicoasă stau, hop că apare și balerca de Salerno. De unde afinitatea asta aparent națională pentru un vin roșu sec made in Italy? Încerc să-mi explic: prima la mână, vinul este gustos și ușor de înțeles. A doua la mână, e remarcabil de prietenos cu băutorul pentru stilul în care se încadrează (simt cu siguranță că și Masso Antico de azi are ceva appassimento în gene, iar vinurile meșteșugite prin acest procedeu sunt, de regulă, mai compacte). A treia la mână, vinul nu e lipsit de o oarecare eleganță, iar finalul lung și cald impresionează chiar pe cei mai puțini atenți la ceea ce beau. A patra la mână ar fi că Primitivo scoate vinuri foarte versatile, extrem de ușor de asociat cu bucătăria. Mai ales în combinație cu bucatele grase, ardelenești, strălucește, așa cum o face de altfel și alături de brânza dobrogeană aceea untoasă. A cincea la mână am zis că o țin pentru mine, dar, na. fiindcă insistați, v-o spun: dintre toate "Primitivele" cu care m-am întâlnit în ultimele luni, Masso Antico e cel care m-a dus de nas cel mai mult. Și afirm asta în cel mai bun sens al cuvântului. ________________________________________

Inchide review

Un Primitivo în registrul clasic al exemplarelor concentrate şi profunde care este trădat încă din pahar de culoarea opacă şi rubinie şi... Deschide review

Un Primitivo în registrul clasic al exemplarelor concentrate şi profunde care este trădat încă din pahar de culoarea opacă şi rubinie şi de notele olfactive în diverse declinaţii de fructe (prune, cireşe negre, mure) asociate tuşelor de ciocolată neagră, vanilie şi tutun. Gustul este plin, moale, rotund cu taninuri coapte, catifelate, pierdute în faldurile de fruct ce continuă notele dulcege din nas asociindu-le cu ceva aluzii piperate pe final. Un vin în maniera consacrată de “Luca Maroni” care nu îi va dezamăgi pe amatorii stilului respectiv!

Inchide review

Vinul de azi este ca o cofetărie, cu arome de vanilie, ciocolată, fructe din belşug, dar mai degrabă topite în zahăr. Corp mediu, taninuri... Deschide review

Vinul de azi este ca o cofetărie, cu arome de vanilie, ciocolată, fructe din belşug, dar mai degrabă topite în zahăr. Corp mediu, taninuri polisate, moi, cu senzaţii de condimente dulci pe final. E fidel stilului care a făcut vinurile de Apulia atât de populare la noi, aşa că fanii zonei au o alegere uşoară azi.

Inchide review

Se pare că e așa, o modă acum cu Primitivo. Pe unde merg, pe unde mă-nvârt, la ce masă mai simandicoasă stau, hop că apare și balerca de... Deschide review

Se pare că e așa, o modă acum cu Primitivo. Pe unde merg, pe unde mă-nvârt, la ce masă mai simandicoasă stau, hop că apare și balerca de Salerno. De unde afinitatea asta aparent națională pentru un vin roșu sec made in Italy? Încerc să-mi explic: prima la mână, vinul este gustos și ușor de înțeles. A doua la mână, e remarcabil de prietenos cu băutorul pentru stilul în care se încadrează (simt cu siguranță că și Masso Antico de azi are ceva appassimento în gene, iar vinurile meșteșugite prin acest procedeu sunt, de regulă, mai compacte). A treia la mână, vinul nu e lipsit de o oarecare eleganță, iar finalul lung și cald impresionează chiar pe cei mai puțini atenți la ceea ce beau. A patra la mână ar fi că Primitivo scoate vinuri foarte versatile, extrem de ușor de asociat cu bucătăria. Mai ales în combinație cu bucatele grase, ardelenești, strălucește, așa cum o face de altfel și alături de brânza dobrogeană aceea untoasă. A cincea la mână am zis că o țin pentru mine, dar, na. fiindcă insistați, v-o spun: dintre toate "Primitivele" cu care m-am întâlnit în ultimele luni, Masso Antico e cel care m-a dus de nas cel mai mult. Și afirm asta în cel mai bun sens al cuvântului. ________________________________________

Inchide review

Un Primitivo în registrul clasic al exemplarelor concentrate şi profunde care este trădat încă din pahar de culoarea opacă şi rubinie şi... Deschide review

Un Primitivo în registrul clasic al exemplarelor concentrate şi profunde care este trădat încă din pahar de culoarea opacă şi rubinie şi de notele olfactive în diverse declinaţii de fructe (prune, cireşe negre, mure) asociate tuşelor de ciocolată neagră, vanilie şi tutun. Gustul este plin, moale, rotund cu taninuri coapte, catifelate, pierdute în faldurile de fruct ce continuă notele dulcege din nas asociindu-le cu ceva aluzii piperate pe final. Un vin în maniera consacrată de “Luca Maroni” care nu îi va dezamăgi pe amatorii stilului respectiv!

Inchide review

Vinul de azi este ca o cofetărie, cu arome de vanilie, ciocolată, fructe din belşug, dar mai degrabă topite în zahăr. Corp mediu, taninuri... Deschide review

Vinul de azi este ca o cofetărie, cu arome de vanilie, ciocolată, fructe din belşug, dar mai degrabă topite în zahăr. Corp mediu, taninuri polisate, moi, cu senzaţii de condimente dulci pe final. E fidel stilului care a făcut vinurile de Apulia atât de populare la noi, aşa că fanii zonei au o alegere uşoară azi.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

99 puncte Luca Maroni

Situată în regiunea Puglia, sudul Italiei, crama Masso Antico este proprietatea lui Daniele Ress şi a lui Carlo Filippi, doi producători care cred că vinurile trebuie să reflecte caracteristicile locului din care provin. Vinurile Masso Antico sunt interpretări moderne ale soiurilor de struguri locali, fiind apreciate astăzi peste tot în lume. De acolo vine şi recomandarea noastră, Masso Antico Primitivo del Salento, un roşu obţinut 100% din struguri Primitivo. Roşu rubiniu, vinul dezvăluie arome intense şi fine, ce amintesc de fructe mature şi condimente. Degustaţi acest vin la 16-18 grade Celsius, alături de carne la grătar, tocăniţe sau brânzeturi maturate.

 

Cele mai
cumparate
vinuri

IRRUMO

IRRUMO Crama Mennini

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...