
LE VOLTE 2021 Dell'Ornellaia
92 puncte James Suckling, 91 puncte Robert Parker
Tenuta dell'Ornellaia a fost preluată în 1981 de către marchizul Lodovico Antinori, cel care apoi a dezvoltat-o, alături de agronomul Andre Tchelistcheff. Aceştia au plantat viţă-de-vie franceza în Bolgheri, pe coasta Toscanei, regiune binecunoscută pentru soiurile Sangiovese, Merlot, Cabernet Franc sau Cabernet Sauvignon. În anul 2002, Tenuta dell’Ornellaia a fost achiziţionata de către Marchesi de’ Frescobaldi și Robert Mondavi, crama fiind acum proprietatea exclusivă a Marchesi de’ Frescobaldi. Recomandarea noastră, Le Volte Dell'Ornellaia - 2021 - Toscana IGT, este un vin roşu rubiniu, un asamblaj roşu savuros din struguri Merlot, Sangiovese şi Cabernet Sauvignon. Complex şi intens, vinul dezvăluie mai întâi note olfactive de fructe de pădure şi condimente dulci. Pe palat, remarcăm o structură amplă şi densă, cu taninuri frumos integrate, vinul având un final aromat. Degustaţi acest vin la 15-18 grade Celsius, alături de grătar, vită, paste, hamburger, risotto sau pizza.

92 puncte James Suckling, 91 puncte Robert Parker
Tenuta dell'Ornellaia a fost preluată în 1981 de către marchizul Lodovico Antinori, cel care apoi a dezvoltat-o, alături de agronomul Andre Tchelistcheff. Aceştia au plantat viţă-de-vie franceza în Bolgheri, pe coasta Toscanei, regiune binecunoscută pentru soiurile Sangiovese, Merlot, Cabernet Franc sau Cabernet Sauvignon. În anul 2002, Tenuta dell’Ornellaia a fost achiziţionata de către Marchesi de’ Frescobaldi și Robert Mondavi, crama fiind acum proprietatea exclusivă a Marchesi de’ Frescobaldi. Recomandarea noastră, Le Volte Dell'Ornellaia - 2021 - Toscana IGT, este un vin roşu rubiniu, un asamblaj roşu savuros din struguri Merlot, Sangiovese şi Cabernet Sauvignon. Complex şi intens, vinul dezvăluie mai întâi note olfactive de fructe de pădure şi condimente dulci. Pe palat, remarcăm o structură amplă şi densă, cu taninuri frumos integrate, vinul având un final aromat. Degustaţi acest vin la 15-18 grade Celsius, alături de grătar, vită, paste, hamburger, risotto sau pizza.