Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

HOCHAR 2018 Chateau Musar

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 14%
  • LIBAN
HOCHAR 2018
DESPRE ACEST VIN

Crama Chateau Musar se afla destul de aproape de Beirut, podgoriile de vita de vie din Valea Beqaa fiind localizate la numai 40 km de capitala Libanului. Crama produce anual vinuri apreciate peste tot in lume, o dovada fiind si recomandarea de astazi, Chateau Musar Hochar Pere et Fils 2018. Obtinut din Cinsault, Grenache si Cabernet Sauvignon, vinul are o frumoasa culoare rosie rubinie si accente olfactive care amintesc de cirese si ciocolata neagra. Pe palat, aromele principale sunt cele de fructe rosii, iar cele secundare de condimente, tente care se continua si pe finalul persistent. Va recomandam degustarea vinului la 16-18 grade Celsius, dupa o decantare de aproximativ o ora, alaturi de carne la gratar, file de ton sau preparate mediteraneene.

155
Membrii Clubului beneficiaza de 10% REDUCERE la finalizarea comenzii Livrare gratuita nelimitat pentru membrii Clubului
DESPRE ACEST VIN

Crama Chateau Musar se afla destul de aproape de Beirut, podgoriile de vita de vie din Valea Beqaa fiind localizate la numai 40 km de capitala Libanului. Crama produce anual vinuri apreciate peste tot in lume, o dovada fiind si recomandarea de astazi, Chateau Musar Hochar Pere et Fils 2018. Obtinut din Cinsault, Grenache si Cabernet Sauvignon, vinul are o frumoasa culoare rosie rubinie si accente olfactive care amintesc de cirese si ciocolata neagra. Pe palat, aromele principale sunt cele de fructe rosii, iar cele secundare de condimente, tente care se continua si pe finalul persistent. Va recomandam degustarea vinului la 16-18 grade Celsius, dupa o decantare de aproximativ o ora, alaturi de carne la gratar, file de ton sau preparate mediteraneene.

Ce spun expertii despre acest vin
  • Poate parea o creatie exotica, dintr-o tara exotica, insa pentru cei mai multi dintre pasionati Chateau Musar reprezinta unul dintre acele vinuri pe care ti le-ai dori sa le gusti macar o data in viata. Modul in care familia Hochar a rafinat si interpretat terroir-ul libanez din Bekaa Valley a facut ca, de-a lungul timpului, vinurile acestei crame sa capete statutul de “icon wines” la nivel international. Stilul acestui vin este unul cat se poate de clar: “frantuzesc”, insa emana un plus de exotism si de caldura. Intens si prezent, vinul are o structura aromatica construita pe o baza de fructe rosii si negre coapte, poate chiar aduse in “starea de agregare” gem, peste care adauga in straturi tonuri de ciocolata si curmale, de coaja de portocala, violete si condimente dulci. Are o textura catifelata si o tinuta eleganta, rezultat al “jocului” dintre taninurile incantatoare, bine slefuite si o aciditatea suculenta si precisa. Postgustul isi mentine intensitatea la cote ridicate mult timp, pariind pe un mod de expresie fructat, cu impresii picante bine trasate.

    Valentin Ceafalau
    Valentin Ceafalau, Pasionat de vinuri - Data degustarii: Ian 2022
  • Un cupaj eclectic si original, din Cinsault, Grenache si Cabernet Sauvignon, provenind din regiunea viticola libaneza Bekaa Valley, situata la 30 de kilometri de Beirut, la o altitudine de 1000 de metri peste nivelul marii. Avem de-a face cu un vin ale carui coordonate sunt prospetimea, finetea si caracterul intens condimentat. Dupa 6 luni de maturare in stejar frantuzesc si o imbuteliere fara filtrare, culoarea vinului este rubiniu stralucitor, iar nasul, elegant, vine cu fructe rosii confiate, scortisoara si aluzii mentolate. Corpul este suplu, cu o excelenta aciditate, taninuri fine si alcool perfect integrat. Gustul debuteaza cu un mix de prune, cirese si visine, dupa care vin note exotice de curmale si smochine uscate. Postgustul, lung si revigorant, lasa aluzii de lemn dulce, oregano si lavanda. Are nevoie de minimum 2 ore de decantare pentru a se exprima pe deplin si de o portie de rasasfur de vita, bine condimentata, pentru a desavarsi experienta gustativa.

    Razvan Avram
    Razvan Avram, Pasionat de vinuri - Data degustarii: Ian 2022
  • Cu siguranta stim ca la nunta din Cana Galileii s-a baut vin, si cel mai probabil era un vin regional, deoarece comesenii unui anume Fiu de profesie tamplar si ai Mamei sale nu cred ca ar fi putut sa importe vin grecesc ori roman. Ar fi putut fi foarte bine vin din invecinata provincie a Libanului, dar nu stim nimic despre acel vin miraculos -daca era alb sau rosu, ori cu atat mai mult strugurii- doar ca a fost un vin cu adevarat bun, ce a atras in mod placut atentia mesenilor. Si pe langa miracolul in sine, asta e cel mai important de retinut despre un vin. Insa pentru noi ceilalti, pasionati de detalii, soiuri, note de degustare, am vrea sa aflam ceva mai mult. Chiar daca acest cupaj de Cinsault, Grenache si Cabernet Sauvignon de la Chateau Musar vine aproape 2000 mai tarziu, pe o tehnologie de vinificatie de inspiratie franceza, terroirul din valea Bekkaa e milenar. Vinul vine cu o roba eleganta de culoarea prunelor uscate, cu margini rubinii, ce indica ca vinul s-a asezat bine in sticla si a inceput o evolutie ce va mai dura probabil vreo 3-4 ani spre maturitate deplina. Nasul este clasic pentru aceste soiuri cu note suculente de coacaze si visine coapte, cat si arome mai dense de tabac verde si lemn afumat. Taninii sunt copti dar au inca intepaturi fine, si completeaza bine corpul rotund, cu o buna concentrare a aromelor. Finalul e cald, usor picant, stimulat probabil de cele 14.5 grade alcoolice. Un vin care merita savurat alaturi de un preparat libanez -tocatura de miel si vitel inabusita in sos de rodie si mirodenii, cu salata tabouleh din belsug.

    Mihai Oprea
    Mihai Oprea, Pasionat de vinuri - Data degustarii: Ian 2022

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...