Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

Hai Acasa la vin in Grecia 🍇🚗
Castiga un Wine Trip in 2 cu Nico Lazaridi!

HARAS DE PIRQUE RESERVA DE PROPIEDAD 2017 Marchesi Antinori Haras de Pirque

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 13,5%
  • CHILE

CE SPUN EXPERTII:

Sorin Stelian
Sorin Stelian
Radu Rizea
Radu Rizea
Ciprian Hareţ
Ciprian Hareţ
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Radu Rizea
Radu Rizea
Ciprian Hareţ
Ciprian Hareţ

Nu dam prea des in comert de vinuri chiliene (de pret mediu) mai vechi de 2-3 ani, deci exemplarul de azi e cel putin o exceptie interesanta. Aromatic mi... Deschide review

Nu dam prea des in comert de vinuri chiliene (de pret mediu) mai vechi de 2-3 ani, deci exemplarul de azi e cel putin o exceptie interesanta. Aromatic mi s-a parut aflat inca in plina tinerete, in timp ce gustul e un pic mai asezat: destul de suplu, cu taninuri prezente si extrem de fine, aciditate medie si o senzatie generala de echilibru lin curgator - in special la temperaturi mai mici decat norma. Intorcandu-ma un pic la arome, e chiar intens, cu tente vizibile de Cabernet Franc (tutun, piatra macinata), si cred ca pana la urma asta e atu-ul lui cel mai important. De incercat dintr-un pahar larg.

Inchide review

Un vin initial inchis, pamantos aproape, oricum semnificativ mai sobru decat il recomanda eticheta. Dupa ceva contact cu aerul, incepe sa povesteasca... Deschide review

Un vin initial inchis, pamantos aproape, oricum semnificativ mai sobru decat il recomanda eticheta. Dupa ceva contact cu aerul, incepe sa povesteasca despre dulceata de capsuni, fructe confiate si ceva condimente, revenind apoi la note de fructe de padure (cam supracoapte), mai bine exprimate la o temperatura de 11-12 grade. Gustul e suplu si picant, dominat de fructe de padure rosii si negre, cu un final usor dulceag, dar plin de caldura.

Inchide review

Chiar nu stiu ce ar mai putea fi spus despre familia Antinori. Acesti monstri sacri produc vin de peste sase secole si sunt deja la 26-a generatie care se... Deschide review

Chiar nu stiu ce ar mai putea fi spus despre familia Antinori. Acesti monstri sacri produc vin de peste sase secole si sunt deja la 26-a generatie care se implica activ in universul oenologic. Ca si in cazul familiei Lurton, din Bordeaux, nu imi amintesc sa fi incercat un vin prost de la Antinori. Nici exemplarul de fata nu face exceptie, un asamblaj de Cabernet Sauvignon, Carmenere si Cabernet Franc, produs de italieni in Chile. Surprinzator, as putea spune, nu este genul de vin cu "fructul in fata", nimic gemos la orizont; am detectat ceva coacaze si mure, restul spectrului aromatic fiind dominat de note vegetale, mina de creion, putin asfalt si ciocolata neagra. Gustativ, vinul are o constructie ireprosabila; cursiv, bine sudat si foarte coerent. Are inca destula structura pentru urmatorii ani, iar finalul este mediu si dominat de note usor dulcege de fruct bine copt. Singurul indiciu ca am avut in fata un vin din Lumea Noua.

Inchide review

Nu dam prea des in comert de vinuri chiliene (de pret mediu) mai vechi de 2-3 ani, deci exemplarul de azi e cel putin o exceptie interesanta. Aromatic mi... Deschide review

Nu dam prea des in comert de vinuri chiliene (de pret mediu) mai vechi de 2-3 ani, deci exemplarul de azi e cel putin o exceptie interesanta. Aromatic mi s-a parut aflat inca in plina tinerete, in timp ce gustul e un pic mai asezat: destul de suplu, cu taninuri prezente si extrem de fine, aciditate medie si o senzatie generala de echilibru lin curgator - in special la temperaturi mai mici decat norma. Intorcandu-ma un pic la arome, e chiar intens, cu tente vizibile de Cabernet Franc (tutun, piatra macinata), si cred ca pana la urma asta e atu-ul lui cel mai important. De incercat dintr-un pahar larg.

Inchide review

Un vin initial inchis, pamantos aproape, oricum semnificativ mai sobru decat il recomanda eticheta. Dupa ceva contact cu aerul, incepe sa povesteasca... Deschide review

Un vin initial inchis, pamantos aproape, oricum semnificativ mai sobru decat il recomanda eticheta. Dupa ceva contact cu aerul, incepe sa povesteasca despre dulceata de capsuni, fructe confiate si ceva condimente, revenind apoi la note de fructe de padure (cam supracoapte), mai bine exprimate la o temperatura de 11-12 grade. Gustul e suplu si picant, dominat de fructe de padure rosii si negre, cu un final usor dulceag, dar plin de caldura.

Inchide review

Chiar nu stiu ce ar mai putea fi spus despre familia Antinori. Acesti monstri sacri produc vin de peste sase secole si sunt deja la 26-a generatie care se... Deschide review

Chiar nu stiu ce ar mai putea fi spus despre familia Antinori. Acesti monstri sacri produc vin de peste sase secole si sunt deja la 26-a generatie care se implica activ in universul oenologic. Ca si in cazul familiei Lurton, din Bordeaux, nu imi amintesc sa fi incercat un vin prost de la Antinori. Nici exemplarul de fata nu face exceptie, un asamblaj de Cabernet Sauvignon, Carmenere si Cabernet Franc, produs de italieni in Chile. Surprinzator, as putea spune, nu este genul de vin cu "fructul in fata", nimic gemos la orizont; am detectat ceva coacaze si mure, restul spectrului aromatic fiind dominat de note vegetale, mina de creion, putin asfalt si ciocolata neagra. Gustativ, vinul are o constructie ireprosabila; cursiv, bine sudat si foarte coerent. Are inca destula structura pentru urmatorii ani, iar finalul este mediu si dominat de note usor dulcege de fruct bine copt. Singurul indiciu ca am avut in fata un vin din Lumea Noua.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Crama Haras Wines este situata in Pirque, Chile, chiar in zona centrala a tarii, una dintre cele mai apreciate regiuni viticole a Vaii Maipo, la poalele Muntilor Anzi. De acolo vine si recomandarea noastra de astazi, Haras de Pirque 2017, un cupaj interesant de Cabernet Sauvignon, Carmenere si Cabernet Franc. Intens, aromat, intr-o frumoasa culoare rosie-rubiniue, vinul dezvaluie mai intai note olfactive de fructe negre si tente de tabac, stejar, ciocolata, plante si arome specifice Vaii Maipo. Pe palat, vinul este proaspat si catifelat, cu arome de menta si ierburi proaspete. Degustati acest vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de preparate din carne rosie, paste cu diverse sosuri sau mancaruri cu legume.

HARAS DE PIRQUE RESERVA DE PROPIEDAD 2017
  • 49
    Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
49
Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"

CE SPUN EXPERTII:

Sorin Stelian
Sorin Stelian
Radu Rizea
Radu Rizea
Ciprian Hareţ
Ciprian Hareţ
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Radu Rizea
Radu Rizea
Ciprian Hareţ
Ciprian Hareţ

Nu dam prea des in comert de vinuri chiliene (de pret mediu) mai vechi de 2-3 ani, deci exemplarul de azi e cel putin o exceptie interesanta. Aromatic mi... Deschide review

Nu dam prea des in comert de vinuri chiliene (de pret mediu) mai vechi de 2-3 ani, deci exemplarul de azi e cel putin o exceptie interesanta. Aromatic mi s-a parut aflat inca in plina tinerete, in timp ce gustul e un pic mai asezat: destul de suplu, cu taninuri prezente si extrem de fine, aciditate medie si o senzatie generala de echilibru lin curgator - in special la temperaturi mai mici decat norma. Intorcandu-ma un pic la arome, e chiar intens, cu tente vizibile de Cabernet Franc (tutun, piatra macinata), si cred ca pana la urma asta e atu-ul lui cel mai important. De incercat dintr-un pahar larg.

Inchide review

Un vin initial inchis, pamantos aproape, oricum semnificativ mai sobru decat il recomanda eticheta. Dupa ceva contact cu aerul, incepe sa povesteasca... Deschide review

Un vin initial inchis, pamantos aproape, oricum semnificativ mai sobru decat il recomanda eticheta. Dupa ceva contact cu aerul, incepe sa povesteasca despre dulceata de capsuni, fructe confiate si ceva condimente, revenind apoi la note de fructe de padure (cam supracoapte), mai bine exprimate la o temperatura de 11-12 grade. Gustul e suplu si picant, dominat de fructe de padure rosii si negre, cu un final usor dulceag, dar plin de caldura.

Inchide review

Chiar nu stiu ce ar mai putea fi spus despre familia Antinori. Acesti monstri sacri produc vin de peste sase secole si sunt deja la 26-a generatie care se... Deschide review

Chiar nu stiu ce ar mai putea fi spus despre familia Antinori. Acesti monstri sacri produc vin de peste sase secole si sunt deja la 26-a generatie care se implica activ in universul oenologic. Ca si in cazul familiei Lurton, din Bordeaux, nu imi amintesc sa fi incercat un vin prost de la Antinori. Nici exemplarul de fata nu face exceptie, un asamblaj de Cabernet Sauvignon, Carmenere si Cabernet Franc, produs de italieni in Chile. Surprinzator, as putea spune, nu este genul de vin cu "fructul in fata", nimic gemos la orizont; am detectat ceva coacaze si mure, restul spectrului aromatic fiind dominat de note vegetale, mina de creion, putin asfalt si ciocolata neagra. Gustativ, vinul are o constructie ireprosabila; cursiv, bine sudat si foarte coerent. Are inca destula structura pentru urmatorii ani, iar finalul este mediu si dominat de note usor dulcege de fruct bine copt. Singurul indiciu ca am avut in fata un vin din Lumea Noua.

Inchide review

Nu dam prea des in comert de vinuri chiliene (de pret mediu) mai vechi de 2-3 ani, deci exemplarul de azi e cel putin o exceptie interesanta. Aromatic mi... Deschide review

Nu dam prea des in comert de vinuri chiliene (de pret mediu) mai vechi de 2-3 ani, deci exemplarul de azi e cel putin o exceptie interesanta. Aromatic mi s-a parut aflat inca in plina tinerete, in timp ce gustul e un pic mai asezat: destul de suplu, cu taninuri prezente si extrem de fine, aciditate medie si o senzatie generala de echilibru lin curgator - in special la temperaturi mai mici decat norma. Intorcandu-ma un pic la arome, e chiar intens, cu tente vizibile de Cabernet Franc (tutun, piatra macinata), si cred ca pana la urma asta e atu-ul lui cel mai important. De incercat dintr-un pahar larg.

Inchide review

Un vin initial inchis, pamantos aproape, oricum semnificativ mai sobru decat il recomanda eticheta. Dupa ceva contact cu aerul, incepe sa povesteasca... Deschide review

Un vin initial inchis, pamantos aproape, oricum semnificativ mai sobru decat il recomanda eticheta. Dupa ceva contact cu aerul, incepe sa povesteasca despre dulceata de capsuni, fructe confiate si ceva condimente, revenind apoi la note de fructe de padure (cam supracoapte), mai bine exprimate la o temperatura de 11-12 grade. Gustul e suplu si picant, dominat de fructe de padure rosii si negre, cu un final usor dulceag, dar plin de caldura.

Inchide review

Chiar nu stiu ce ar mai putea fi spus despre familia Antinori. Acesti monstri sacri produc vin de peste sase secole si sunt deja la 26-a generatie care se... Deschide review

Chiar nu stiu ce ar mai putea fi spus despre familia Antinori. Acesti monstri sacri produc vin de peste sase secole si sunt deja la 26-a generatie care se implica activ in universul oenologic. Ca si in cazul familiei Lurton, din Bordeaux, nu imi amintesc sa fi incercat un vin prost de la Antinori. Nici exemplarul de fata nu face exceptie, un asamblaj de Cabernet Sauvignon, Carmenere si Cabernet Franc, produs de italieni in Chile. Surprinzator, as putea spune, nu este genul de vin cu "fructul in fata", nimic gemos la orizont; am detectat ceva coacaze si mure, restul spectrului aromatic fiind dominat de note vegetale, mina de creion, putin asfalt si ciocolata neagra. Gustativ, vinul are o constructie ireprosabila; cursiv, bine sudat si foarte coerent. Are inca destula structura pentru urmatorii ani, iar finalul este mediu si dominat de note usor dulcege de fruct bine copt. Singurul indiciu ca am avut in fata un vin din Lumea Noua.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Crama Haras Wines este situata in Pirque, Chile, chiar in zona centrala a tarii, una dintre cele mai apreciate regiuni viticole a Vaii Maipo, la poalele Muntilor Anzi. De acolo vine si recomandarea noastra de astazi, Haras de Pirque 2017, un cupaj interesant de Cabernet Sauvignon, Carmenere si Cabernet Franc. Intens, aromat, intr-o frumoasa culoare rosie-rubiniue, vinul dezvaluie mai intai note olfactive de fructe negre si tente de tabac, stejar, ciocolata, plante si arome specifice Vaii Maipo. Pe palat, vinul este proaspat si catifelat, cu arome de menta si ierburi proaspete. Degustati acest vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de preparate din carne rosie, paste cu diverse sosuri sau mancaruri cu legume.

Cele mai
cumparate
vinuri

BASA 2022

BASA 2022 Telmo Rodriguez

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...