FORNACE TOSCANA 2017 Fattoria Selvapiana
93 puncte James Suckling
În 1827, Selvapiana a fost cumpărată de Michele Giuntini, un bancher de succes și strămoșul lui Francesco Giuntini, cel care a condus crama până în 1997. De atunci, afacerea de familie a fost preluată de copiii săi, Federico și Silvia, dar și de fiii lui Franco Masseti, cel care a lucrat alături de Francesco până în 1990. Astăzi, proprietatea include 250 de hectare, dintre care 58 sunt cu vie. Cele mai multe dintre podgorii sunt chiar lângă vilă, în centrul cramei care a primit acum câțiva ani certificarea organică. Recomandarea noastră, Fornace Toscana IGT 2017, este un cupaj de Merlot, Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc, cu arome de cireșe, mure, condimente și legume la grătar. Pe palat, aciditatea discret conturată se îmbină perfect cu taninurile catifelate, iar finalul este lung și persistent. Degustați acest vin la o temperatură de 18-20 grade Celsius, alături de preparate din carne de pasăre, paste, vânat sau pizza.
93 puncte James Suckling
În 1827, Selvapiana a fost cumpărată de Michele Giuntini, un bancher de succes și strămoșul lui Francesco Giuntini, cel care a condus crama până în 1997. De atunci, afacerea de familie a fost preluată de copiii săi, Federico și Silvia, dar și de fiii lui Franco Masseti, cel care a lucrat alături de Francesco până în 1990. Astăzi, proprietatea include 250 de hectare, dintre care 58 sunt cu vie. Cele mai multe dintre podgorii sunt chiar lângă vilă, în centrul cramei care a primit acum câțiva ani certificarea organică. Recomandarea noastră, Fornace Toscana IGT 2017, este un cupaj de Merlot, Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc, cu arome de cireșe, mure, condimente și legume la grătar. Pe palat, aciditatea discret conturată se îmbină perfect cu taninurile catifelate, iar finalul este lung și persistent. Degustați acest vin la o temperatură de 18-20 grade Celsius, alături de preparate din carne de pasăre, paste, vânat sau pizza.