Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

FERGHETTINA FRANCIACORTA BRUT Ferghettina

  • BRUT
  • ALB
  • SPUMANT
  • 750ML
  • 12.5%
  • ITALIA
FERGHETTINA FRANCIACORTA BRUT

Poza cu caracter informativ

DESPRE ACEST VIN

Franciacorta este sampania italienilor, fiind produsa prin metoda traditionala, a doua fermentatie avand loc in sticla. Roberto Gatti este unul dintre pionierii Franciacortei, fondand Ferghettina in 1990, dupa ce lucrase ca oenolog sef la Bellavista. Vinul de astazi, Ferghettina Franciacorta Brut, este un vin rafinat si bine structurat, realizat din struguri Chardonnay (85%) si Pinot Noir (15%). De culoare galben pai, cu arome de fructe, flori si nuci, vinul este foarte savutos pe palat, cu un final persistent, cu note de lamaie. Se recomanda degustarea acestui vin la 6-8 grade Celsius, ca aperitiv sau alaturi de peste, fructe de mare si paste.

115
Membrii Clubului beneficiaza de 10% REDUCERE la finalizarea comenzii
Livrare gratuita nelimitat pentru membrii Clubului
DESPRE ACEST VIN

Franciacorta este sampania italienilor, fiind produsa prin metoda traditionala, a doua fermentatie avand loc in sticla. Roberto Gatti este unul dintre pionierii Franciacortei, fondand Ferghettina in 1990, dupa ce lucrase ca oenolog sef la Bellavista. Vinul de astazi, Ferghettina Franciacorta Brut, este un vin rafinat si bine structurat, realizat din struguri Chardonnay (85%) si Pinot Noir (15%). De culoare galben pai, cu arome de fructe, flori si nuci, vinul este foarte savutos pe palat, cu un final persistent, cu note de lamaie. Se recomanda degustarea acestui vin la 6-8 grade Celsius, ca aperitiv sau alaturi de peste, fructe de mare si paste.

Ce spun expertii despre acest vin
  • Un spumant din Lombardia (Brescia, mai exact), nascut din Pinot noir si Chardonnay, care ar face la orice ora concurenta unui spumant din Champagne, ba chiar unuia din varful clasei medii. Cu fermentatia secundara in sticla, este un spumant mult mai serios si angajant decat veselul prosecco, mai expresiv, mai putin politicos si extrem de bine slefuit. Cu alte cuvinte, joaca are loc pe de o parte intre accente aspre, de fructe pietroase (gutui, piersici si caise nu foarte coapte), asprime accentuata de aciditate, si note calde, de fructe de livada zemoase, bine coapte (mere, pere). Aromele din planul secund, florale si citrice, dau profunzime si complexitate, contribuind la un final de gust vivace si elegant.

    Radu Rizea
    Radu Rizea, Pasionat de vinuri - Data degustarii: Apr 2020
  • Zilele acestea cand auzim de Lombardia, nu prea ne duce gandul la treburi delicioase, dezirabile. Insa de acolo vine aceasta Franciacorta DOCG, sampania Italiei, daca putem spune asa, pentru ca se produce din strugurii obisnuiti in Champagne si prin aceeasi metoda. Rezultatatul e foarte multumitor, un spumant fin si echilibrat, cu perlatie exemplara, bule mici si neobosite, cu arome de unt si fructe albe, nuci si mar si lamaie, exuberanta si foarte usor de baut. Comparand-o cu rudele franceze, as zice ca pretul este foarte bun. Intr-un fel, putem sa spunem ca achizitionand acest spumant ne aratam compasiunea si suportul pentru respectiva regiune afectata puternic de nenorocirea aceasta. Keep safe, everyone!

    George Mitea
    George Mitea, Pasionat de vinuri - Data degustarii: Apr 2020
  • Vrei sa sarbatoresti ceva si cauti un inlocuitor de top pentru o Champagne la un pret mai bun? Franciacorta e solutia si salvarea ta. Este facuta dupa metoda traditionala, adica a doua fermentatie are loc in sticla pe care o ai in mana, este din Chardonnay in proportie de 85%, Pinot Noir si Pinot Blanc sunt soiuri premise in procentaje mici. DOCG –ul acesta este obligatoriu maturat pe drojdie 18 luni si nu poate pleca din crama mai devreme de 25 de luni de la recoltarea strugurilor. Chardonnay-ul este responsabil de structura si permite vinului sa-si pastreze prospetimea dupa o indelunga maturare. Ferghettina nu face exceptie de la regula iar restul de zahar, fiind brut are pana la 12 g/l, ofera echilibru unui vin bine structurat si mineral provenit din Chardonnay. In miros, aromele de autoliza, paine cu coaja crocanta si groasa, brioche, patiserie se disting foarte bine si se imbina armonios cu caisele si piersicile albe. Le regasim si in gust potentate de perlajul fin. Ele dau echilibru, care alaturi de aciditate si mineralitate, ii confera o lungime impresionanta. Nu uita ca bulele le poti asocia cu tot ce-ti doresti, la orice ora din zi, weekend sau nu.

    Diana Pavelescu
    Diana Pavelescu, Pasionat de vinuri - Data degustarii: Apr 2020

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...