Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

ETNA ROSSO 2019 Cusumano

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • NERELLO MASCALESE
  • 13,5%
  • ITALIA

CE SPUN EXPERTII:

Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Sorin Stelian
Sorin Stelian

Ținand cont de zona de provenienta, probabil ca multi consumatori vor astepta ca acest vin sa livreze aceeasi experienta ca mai toate... Deschide review

Ținand cont de zona de provenienta, probabil ca multi consumatori vor astepta ca acest vin sa livreze aceeasi experienta ca mai toate "sudistele" italiene: fruct din abundenta si structura gemoasa. Din fericire pentru cei ce vor si altceva, Cusumano Etna Rosso este diferit de "sablon"; are o personalitate puternica, eleganta si lejeritate in exprimare. Aromele sale precise amintesc de ciresele coapte, de visine amarui, de sucul de rodie, cu subtonuri de condimente dulci si de cerneala. Taninurile bine trasate si bine slefuite, alaturi de aciditatea ridicata, de visine amarui, fac ca vinul sa para usor, cu un corp mediu, insa cu o forta fructata foarte bine dozata. Finalul sustinut si suculent isi regaseste ritmul datorita unei mineralitati vibrante, ce pune presiune si accentueaza senzatiile fructat-condimentate intense.

Inchide review

Sicilia trebuie degustată prin intermediul unui Nerello Mascalese, strugurele de azi. Venit de pe sol vuclanic si bazalt, terasari spectaculoase,... Deschide review

Sicilia trebuie degustată prin intermediul unui Nerello Mascalese, strugurele de azi. Venit de pe sol vuclanic si bazalt, terasari spectaculoase, vinurile obtinute din soiul asta duc spre eleganta si complexitate. Cel de azi nu face rabat, Diego și Alberto, frații Cusumano excelându-și meseria. Alta Mora este plin de frucr negru, cireașă super coapta, lemn du”ce, cuisoare si lavanda. Cele 6 luni de “botte grande” nu intervin prea mult in maturare si lasa complexitatea fructului sa se exprime. Aciditatea si taninurile sunt potrivite ca intr-un ceas elvetian, dezvoltarea-n pahar fiind demna de un film cu rating mare. Frumos, complex, cu potential.

Inchide review

Nu ne intalnim chiar in fiecare zi cu un Etna Rosso la unvinpezi.ro, dar iata ca astazi dam de unul simpatic. Cum e in general stilul pe-acolo, avem o... Deschide review

Nu ne intalnim chiar in fiecare zi cu un Etna Rosso la unvinpezi.ro, dar iata ca astazi dam de unul simpatic. Cum e in general stilul pe-acolo, avem o licoare eleganta si echilibrata, cu textura supla si aciditate buna, cu destul fruct proaspat (cirese, capsune) dublat de note usor vegetal-condimentate, si fara urme evidente de contact cu lemnul. Pe scurt, un rosu usor, suculent, condimentat, care se prezinta cel mai bine in prima zi, cand fructul e la intensitate maxima.

Inchide review

Ținand cont de zona de provenienta, probabil ca multi consumatori vor astepta ca acest vin sa livreze aceeasi experienta ca mai toate... Deschide review

Ținand cont de zona de provenienta, probabil ca multi consumatori vor astepta ca acest vin sa livreze aceeasi experienta ca mai toate "sudistele" italiene: fruct din abundenta si structura gemoasa. Din fericire pentru cei ce vor si altceva, Cusumano Etna Rosso este diferit de "sablon"; are o personalitate puternica, eleganta si lejeritate in exprimare. Aromele sale precise amintesc de ciresele coapte, de visine amarui, de sucul de rodie, cu subtonuri de condimente dulci si de cerneala. Taninurile bine trasate si bine slefuite, alaturi de aciditatea ridicata, de visine amarui, fac ca vinul sa para usor, cu un corp mediu, insa cu o forta fructata foarte bine dozata. Finalul sustinut si suculent isi regaseste ritmul datorita unei mineralitati vibrante, ce pune presiune si accentueaza senzatiile fructat-condimentate intense.

Inchide review

Sicilia trebuie degustată prin intermediul unui Nerello Mascalese, strugurele de azi. Venit de pe sol vuclanic si bazalt, terasari spectaculoase,... Deschide review

Sicilia trebuie degustată prin intermediul unui Nerello Mascalese, strugurele de azi. Venit de pe sol vuclanic si bazalt, terasari spectaculoase, vinurile obtinute din soiul asta duc spre eleganta si complexitate. Cel de azi nu face rabat, Diego și Alberto, frații Cusumano excelându-și meseria. Alta Mora este plin de frucr negru, cireașă super coapta, lemn du”ce, cuisoare si lavanda. Cele 6 luni de “botte grande” nu intervin prea mult in maturare si lasa complexitatea fructului sa se exprime. Aciditatea si taninurile sunt potrivite ca intr-un ceas elvetian, dezvoltarea-n pahar fiind demna de un film cu rating mare. Frumos, complex, cu potential.

Inchide review

Nu ne intalnim chiar in fiecare zi cu un Etna Rosso la unvinpezi.ro, dar iata ca astazi dam de unul simpatic. Cum e in general stilul pe-acolo, avem o... Deschide review

Nu ne intalnim chiar in fiecare zi cu un Etna Rosso la unvinpezi.ro, dar iata ca astazi dam de unul simpatic. Cum e in general stilul pe-acolo, avem o licoare eleganta si echilibrata, cu textura supla si aciditate buna, cu destul fruct proaspat (cirese, capsune) dublat de note usor vegetal-condimentate, si fara urme evidente de contact cu lemnul. Pe scurt, un rosu usor, suculent, condimentat, care se prezinta cel mai bine in prima zi, cand fructul e la intensitate maxima.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

92 puncte James Suckling, 90 puncte Wine Spectator

În 2001, fraţii Diego şi Alberto Cusumano au preluat crama de la tatăl lor, Francesco. Astăzi, vinurile Cusumano sunt recunoscute ca vinuri dinamice, moderne şi inovative. Podogoriile de viţă-de-vie sunt localizate în regiuni diverse din Sicilia. Recomandarea noastră, Etna Rosso Doc 2019, este un vin roşu intens, în culoarea granatului, realizat 100% din struguri Nerello Mascalese. Cu un buchet clar şi persistent, vinul dezvăluie arome de fructe de pădure, zmeură, pepene verde, rubarbă, nucşoară, lămâie şi taninuri elegante şi catifelate. Savuraţi acest vin la 16-18 grade Celsius, alături de carne la grătar sau brânzeturi.

ETNA ROSSO 2019

CE SPUN EXPERTII:

Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Sorin Stelian
Sorin Stelian

Ținand cont de zona de provenienta, probabil ca multi consumatori vor astepta ca acest vin sa livreze aceeasi experienta ca mai toate... Deschide review

Ținand cont de zona de provenienta, probabil ca multi consumatori vor astepta ca acest vin sa livreze aceeasi experienta ca mai toate "sudistele" italiene: fruct din abundenta si structura gemoasa. Din fericire pentru cei ce vor si altceva, Cusumano Etna Rosso este diferit de "sablon"; are o personalitate puternica, eleganta si lejeritate in exprimare. Aromele sale precise amintesc de ciresele coapte, de visine amarui, de sucul de rodie, cu subtonuri de condimente dulci si de cerneala. Taninurile bine trasate si bine slefuite, alaturi de aciditatea ridicata, de visine amarui, fac ca vinul sa para usor, cu un corp mediu, insa cu o forta fructata foarte bine dozata. Finalul sustinut si suculent isi regaseste ritmul datorita unei mineralitati vibrante, ce pune presiune si accentueaza senzatiile fructat-condimentate intense.

Inchide review

Sicilia trebuie degustată prin intermediul unui Nerello Mascalese, strugurele de azi. Venit de pe sol vuclanic si bazalt, terasari spectaculoase,... Deschide review

Sicilia trebuie degustată prin intermediul unui Nerello Mascalese, strugurele de azi. Venit de pe sol vuclanic si bazalt, terasari spectaculoase, vinurile obtinute din soiul asta duc spre eleganta si complexitate. Cel de azi nu face rabat, Diego și Alberto, frații Cusumano excelându-și meseria. Alta Mora este plin de frucr negru, cireașă super coapta, lemn du”ce, cuisoare si lavanda. Cele 6 luni de “botte grande” nu intervin prea mult in maturare si lasa complexitatea fructului sa se exprime. Aciditatea si taninurile sunt potrivite ca intr-un ceas elvetian, dezvoltarea-n pahar fiind demna de un film cu rating mare. Frumos, complex, cu potential.

Inchide review

Nu ne intalnim chiar in fiecare zi cu un Etna Rosso la unvinpezi.ro, dar iata ca astazi dam de unul simpatic. Cum e in general stilul pe-acolo, avem o... Deschide review

Nu ne intalnim chiar in fiecare zi cu un Etna Rosso la unvinpezi.ro, dar iata ca astazi dam de unul simpatic. Cum e in general stilul pe-acolo, avem o licoare eleganta si echilibrata, cu textura supla si aciditate buna, cu destul fruct proaspat (cirese, capsune) dublat de note usor vegetal-condimentate, si fara urme evidente de contact cu lemnul. Pe scurt, un rosu usor, suculent, condimentat, care se prezinta cel mai bine in prima zi, cand fructul e la intensitate maxima.

Inchide review

Ținand cont de zona de provenienta, probabil ca multi consumatori vor astepta ca acest vin sa livreze aceeasi experienta ca mai toate... Deschide review

Ținand cont de zona de provenienta, probabil ca multi consumatori vor astepta ca acest vin sa livreze aceeasi experienta ca mai toate "sudistele" italiene: fruct din abundenta si structura gemoasa. Din fericire pentru cei ce vor si altceva, Cusumano Etna Rosso este diferit de "sablon"; are o personalitate puternica, eleganta si lejeritate in exprimare. Aromele sale precise amintesc de ciresele coapte, de visine amarui, de sucul de rodie, cu subtonuri de condimente dulci si de cerneala. Taninurile bine trasate si bine slefuite, alaturi de aciditatea ridicata, de visine amarui, fac ca vinul sa para usor, cu un corp mediu, insa cu o forta fructata foarte bine dozata. Finalul sustinut si suculent isi regaseste ritmul datorita unei mineralitati vibrante, ce pune presiune si accentueaza senzatiile fructat-condimentate intense.

Inchide review

Sicilia trebuie degustată prin intermediul unui Nerello Mascalese, strugurele de azi. Venit de pe sol vuclanic si bazalt, terasari spectaculoase,... Deschide review

Sicilia trebuie degustată prin intermediul unui Nerello Mascalese, strugurele de azi. Venit de pe sol vuclanic si bazalt, terasari spectaculoase, vinurile obtinute din soiul asta duc spre eleganta si complexitate. Cel de azi nu face rabat, Diego și Alberto, frații Cusumano excelându-și meseria. Alta Mora este plin de frucr negru, cireașă super coapta, lemn du”ce, cuisoare si lavanda. Cele 6 luni de “botte grande” nu intervin prea mult in maturare si lasa complexitatea fructului sa se exprime. Aciditatea si taninurile sunt potrivite ca intr-un ceas elvetian, dezvoltarea-n pahar fiind demna de un film cu rating mare. Frumos, complex, cu potential.

Inchide review

Nu ne intalnim chiar in fiecare zi cu un Etna Rosso la unvinpezi.ro, dar iata ca astazi dam de unul simpatic. Cum e in general stilul pe-acolo, avem o... Deschide review

Nu ne intalnim chiar in fiecare zi cu un Etna Rosso la unvinpezi.ro, dar iata ca astazi dam de unul simpatic. Cum e in general stilul pe-acolo, avem o licoare eleganta si echilibrata, cu textura supla si aciditate buna, cu destul fruct proaspat (cirese, capsune) dublat de note usor vegetal-condimentate, si fara urme evidente de contact cu lemnul. Pe scurt, un rosu usor, suculent, condimentat, care se prezinta cel mai bine in prima zi, cand fructul e la intensitate maxima.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

92 puncte James Suckling, 90 puncte Wine Spectator

În 2001, fraţii Diego şi Alberto Cusumano au preluat crama de la tatăl lor, Francesco. Astăzi, vinurile Cusumano sunt recunoscute ca vinuri dinamice, moderne şi inovative. Podogoriile de viţă-de-vie sunt localizate în regiuni diverse din Sicilia. Recomandarea noastră, Etna Rosso Doc 2019, este un vin roşu intens, în culoarea granatului, realizat 100% din struguri Nerello Mascalese. Cu un buchet clar şi persistent, vinul dezvăluie arome de fructe de pădure, zmeură, pepene verde, rubarbă, nucşoară, lămâie şi taninuri elegante şi catifelate. Savuraţi acest vin la 16-18 grade Celsius, alături de carne la grătar sau brânzeturi.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...