Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

EQUINOX AGLIANICO ROSSO AMABILE 2020 Montemajor

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • CUPAJ
  • 13,5%
  • ITALIA

CE SPUN EXPERTII:

Radu Rizea
Radu Rizea
Nicuşor Cazan
Nicuşor Cazan
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Radu Rizea
Radu Rizea
Nicuşor Cazan
Nicuşor Cazan
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran

Din lungul nume al vinului cred ca cel mai important cuvant este „amabile”. Despre partea cu strugurii culesi de echinox, nu stiu exact ce sa... Deschide review

Din lungul nume al vinului cred ca cel mai important cuvant este „amabile”. Despre partea cu strugurii culesi de echinox, nu stiu exact ce sa spun, aflasem despre vinurile biodinamice ca cele mai bune noapte de cules ar fi cele cu luna plina, dar poate ca si noaptea egala cu ziua o avea influentele ei... Dar vinul este, cu adevarat, amabil. Prietenos, bine rotunjit, usor de asortat pe la diverse mancaruri, nu complicat, dar nici unidirectional sau banal. Nas de fructe rosii (cirese, ceva capsuni si zmeura deshidratate), cu note picante si de condimente, corp bine structurat, solid, cu un final intre mediu si lung (mai degraba lung), dominat de fructe proaspete.

Inchide review

Avand la baza aglianico si piedirosso, blendul unic din Campania, plamadit de unul dintre cei mai respectati vinificatori ai zonei, Mario Ercolino, vinul... Deschide review

Avand la baza aglianico si piedirosso, blendul unic din Campania, plamadit de unul dintre cei mai respectati vinificatori ai zonei, Mario Ercolino, vinul acesta este unul din familia celor foarte proaspete, in care fructele rosii, coapte si dulci sunt la putere. Rubiniu intunecat, cu arome puternice, dulci si atragatoare tipice sudului Italiei, gust plin dar fin si delicat, iata reteta optima oferita pentru o masa lejera si vesela.

Inchide review

Tributul campanian al egalitatii noapte zi de azi, echinoxul, vine cu aceeasi incarcatura ca o coroana regeasca, ca doar soiul principal, Aglianico, asa... Deschide review

Tributul campanian al egalitatii noapte zi de azi, echinoxul, vine cu aceeasi incarcatura ca o coroana regeasca, ca doar soiul principal, Aglianico, asa se stie a fi, “regele sudului italian”. Cupajul de azi abunda de fructe negre, cirese, visine, ciocolata si rom, avand corpul unui greucean cu mantie de catifele scumpe. E robust, cu tanini rotunjiti si condimente din care piperul negru si cuisoarele mi s-au parut demne de o carne rosie pregatita in timp ce admiri picioarele prelingandu-se pe un pahar cu o o cupa mai mare. Lesne de cine romantice si povesti cu fi al asteptat.

Inchide review

Din lungul nume al vinului cred ca cel mai important cuvant este „amabile”. Despre partea cu strugurii culesi de echinox, nu stiu exact ce sa... Deschide review

Din lungul nume al vinului cred ca cel mai important cuvant este „amabile”. Despre partea cu strugurii culesi de echinox, nu stiu exact ce sa spun, aflasem despre vinurile biodinamice ca cele mai bune noapte de cules ar fi cele cu luna plina, dar poate ca si noaptea egala cu ziua o avea influentele ei... Dar vinul este, cu adevarat, amabil. Prietenos, bine rotunjit, usor de asortat pe la diverse mancaruri, nu complicat, dar nici unidirectional sau banal. Nas de fructe rosii (cirese, ceva capsuni si zmeura deshidratate), cu note picante si de condimente, corp bine structurat, solid, cu un final intre mediu si lung (mai degraba lung), dominat de fructe proaspete.

Inchide review

Avand la baza aglianico si piedirosso, blendul unic din Campania, plamadit de unul dintre cei mai respectati vinificatori ai zonei, Mario Ercolino, vinul... Deschide review

Avand la baza aglianico si piedirosso, blendul unic din Campania, plamadit de unul dintre cei mai respectati vinificatori ai zonei, Mario Ercolino, vinul acesta este unul din familia celor foarte proaspete, in care fructele rosii, coapte si dulci sunt la putere. Rubiniu intunecat, cu arome puternice, dulci si atragatoare tipice sudului Italiei, gust plin dar fin si delicat, iata reteta optima oferita pentru o masa lejera si vesela.

Inchide review

Tributul campanian al egalitatii noapte zi de azi, echinoxul, vine cu aceeasi incarcatura ca o coroana regeasca, ca doar soiul principal, Aglianico, asa... Deschide review

Tributul campanian al egalitatii noapte zi de azi, echinoxul, vine cu aceeasi incarcatura ca o coroana regeasca, ca doar soiul principal, Aglianico, asa se stie a fi, “regele sudului italian”. Cupajul de azi abunda de fructe negre, cirese, visine, ciocolata si rom, avand corpul unui greucean cu mantie de catifele scumpe. E robust, cu tanini rotunjiti si condimente din care piperul negru si cuisoarele mi s-au parut demne de o carne rosie pregatita in timp ce admiri picioarele prelingandu-se pe un pahar cu o o cupa mai mare. Lesne de cine romantice si povesti cu fi al asteptat.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

98 puncte Luca Maroni

Montemajor este proprietatea unui renumit oenolog, Mario Ercolino si a sotiei sale, Roberta Pirone. Desi podgoria este situata in Campania, cei doi soti au cumparat, in timp, mai multe vii din sudul Italiei. Atent alese, ele au o expunere extraordinara, vite vechi si un potential formidabil. Mario Ercolino a invatat sa faca vin de la parintii sai, alaturi de care a lucrat la cunoscuta lor proprietate Feudi di San Gregorio, cea care a pus Campania pe harta mondiala a vinului. Vinurile lui sunt recunoscute pentru corpolenta, puritatea fructului si finetea deosebita. De regula, el recolteaza cu 7 - 10 zile mai tarziu, pentru a obtine un surplus de maturitate si intensitate.

Vinul de astazi este un cupaj de Aglianico si Piedirosso - struguri culesi manual, de Echinox, cand ziua a fost egala cu noaptea. Are o culoare rosu-rubiniu stralucitor, nasul este intens, cu note florale, de cirese, fructe rosii si mirodenii. Gustul este proaspat, bogat, catifelat si echilibrat, cu arome de fructe rosii si mirodenii. Se recomanda a fi degustat alaturi de supa de legume, miel, gratar de carne alba, paste sau branzeturi maturate, la o temperatura de 15-18°C.

EQUINOX AGLIANICO ROSSO AMABILE 2020

CE SPUN EXPERTII:

Radu Rizea
Radu Rizea
Nicuşor Cazan
Nicuşor Cazan
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Radu Rizea
Radu Rizea
Nicuşor Cazan
Nicuşor Cazan
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran

Din lungul nume al vinului cred ca cel mai important cuvant este „amabile”. Despre partea cu strugurii culesi de echinox, nu stiu exact ce sa... Deschide review

Din lungul nume al vinului cred ca cel mai important cuvant este „amabile”. Despre partea cu strugurii culesi de echinox, nu stiu exact ce sa spun, aflasem despre vinurile biodinamice ca cele mai bune noapte de cules ar fi cele cu luna plina, dar poate ca si noaptea egala cu ziua o avea influentele ei... Dar vinul este, cu adevarat, amabil. Prietenos, bine rotunjit, usor de asortat pe la diverse mancaruri, nu complicat, dar nici unidirectional sau banal. Nas de fructe rosii (cirese, ceva capsuni si zmeura deshidratate), cu note picante si de condimente, corp bine structurat, solid, cu un final intre mediu si lung (mai degraba lung), dominat de fructe proaspete.

Inchide review

Avand la baza aglianico si piedirosso, blendul unic din Campania, plamadit de unul dintre cei mai respectati vinificatori ai zonei, Mario Ercolino, vinul... Deschide review

Avand la baza aglianico si piedirosso, blendul unic din Campania, plamadit de unul dintre cei mai respectati vinificatori ai zonei, Mario Ercolino, vinul acesta este unul din familia celor foarte proaspete, in care fructele rosii, coapte si dulci sunt la putere. Rubiniu intunecat, cu arome puternice, dulci si atragatoare tipice sudului Italiei, gust plin dar fin si delicat, iata reteta optima oferita pentru o masa lejera si vesela.

Inchide review

Tributul campanian al egalitatii noapte zi de azi, echinoxul, vine cu aceeasi incarcatura ca o coroana regeasca, ca doar soiul principal, Aglianico, asa... Deschide review

Tributul campanian al egalitatii noapte zi de azi, echinoxul, vine cu aceeasi incarcatura ca o coroana regeasca, ca doar soiul principal, Aglianico, asa se stie a fi, “regele sudului italian”. Cupajul de azi abunda de fructe negre, cirese, visine, ciocolata si rom, avand corpul unui greucean cu mantie de catifele scumpe. E robust, cu tanini rotunjiti si condimente din care piperul negru si cuisoarele mi s-au parut demne de o carne rosie pregatita in timp ce admiri picioarele prelingandu-se pe un pahar cu o o cupa mai mare. Lesne de cine romantice si povesti cu fi al asteptat.

Inchide review

Din lungul nume al vinului cred ca cel mai important cuvant este „amabile”. Despre partea cu strugurii culesi de echinox, nu stiu exact ce sa... Deschide review

Din lungul nume al vinului cred ca cel mai important cuvant este „amabile”. Despre partea cu strugurii culesi de echinox, nu stiu exact ce sa spun, aflasem despre vinurile biodinamice ca cele mai bune noapte de cules ar fi cele cu luna plina, dar poate ca si noaptea egala cu ziua o avea influentele ei... Dar vinul este, cu adevarat, amabil. Prietenos, bine rotunjit, usor de asortat pe la diverse mancaruri, nu complicat, dar nici unidirectional sau banal. Nas de fructe rosii (cirese, ceva capsuni si zmeura deshidratate), cu note picante si de condimente, corp bine structurat, solid, cu un final intre mediu si lung (mai degraba lung), dominat de fructe proaspete.

Inchide review

Avand la baza aglianico si piedirosso, blendul unic din Campania, plamadit de unul dintre cei mai respectati vinificatori ai zonei, Mario Ercolino, vinul... Deschide review

Avand la baza aglianico si piedirosso, blendul unic din Campania, plamadit de unul dintre cei mai respectati vinificatori ai zonei, Mario Ercolino, vinul acesta este unul din familia celor foarte proaspete, in care fructele rosii, coapte si dulci sunt la putere. Rubiniu intunecat, cu arome puternice, dulci si atragatoare tipice sudului Italiei, gust plin dar fin si delicat, iata reteta optima oferita pentru o masa lejera si vesela.

Inchide review

Tributul campanian al egalitatii noapte zi de azi, echinoxul, vine cu aceeasi incarcatura ca o coroana regeasca, ca doar soiul principal, Aglianico, asa... Deschide review

Tributul campanian al egalitatii noapte zi de azi, echinoxul, vine cu aceeasi incarcatura ca o coroana regeasca, ca doar soiul principal, Aglianico, asa se stie a fi, “regele sudului italian”. Cupajul de azi abunda de fructe negre, cirese, visine, ciocolata si rom, avand corpul unui greucean cu mantie de catifele scumpe. E robust, cu tanini rotunjiti si condimente din care piperul negru si cuisoarele mi s-au parut demne de o carne rosie pregatita in timp ce admiri picioarele prelingandu-se pe un pahar cu o o cupa mai mare. Lesne de cine romantice si povesti cu fi al asteptat.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

98 puncte Luca Maroni

Montemajor este proprietatea unui renumit oenolog, Mario Ercolino si a sotiei sale, Roberta Pirone. Desi podgoria este situata in Campania, cei doi soti au cumparat, in timp, mai multe vii din sudul Italiei. Atent alese, ele au o expunere extraordinara, vite vechi si un potential formidabil. Mario Ercolino a invatat sa faca vin de la parintii sai, alaturi de care a lucrat la cunoscuta lor proprietate Feudi di San Gregorio, cea care a pus Campania pe harta mondiala a vinului. Vinurile lui sunt recunoscute pentru corpolenta, puritatea fructului si finetea deosebita. De regula, el recolteaza cu 7 - 10 zile mai tarziu, pentru a obtine un surplus de maturitate si intensitate.

Vinul de astazi este un cupaj de Aglianico si Piedirosso - struguri culesi manual, de Echinox, cand ziua a fost egala cu noaptea. Are o culoare rosu-rubiniu stralucitor, nasul este intens, cu note florale, de cirese, fructe rosii si mirodenii. Gustul este proaspat, bogat, catifelat si echilibrat, cu arome de fructe rosii si mirodenii. Se recomanda a fi degustat alaturi de supa de legume, miel, gratar de carne alba, paste sau branzeturi maturate, la o temperatura de 15-18°C.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...