Galben-auriu, cu inflexiuni verzui (desi nu mai este chiar tinerel!), acest pinot gris se revendica mai degraba din scoala alsaciana, fara mari legaturi...
Deschide review
Galben-auriu, cu inflexiuni verzui (desi nu mai este chiar tinerel!), acest pinot gris se revendica mai degraba din scoala alsaciana, fara mari legaturi cu acel popular „grigio”, proaspat si unidirectional, de facut sprituri pe plaja. Dimpotriva, avem aici un vin mai degraba complex, cu note de fructe albe bine coapte (piersici, compot de caise), ceva flori uscate, polen si fagure de miere. Pe papile se face imediat resimtita aciditatea tipica de Tarnave, care echilibreaza bine notele de fructe exotice si da zvac unui corp destul de dens. Alcool bine integrat, final destul de lung si proaspat. Daca insistati sa sarbatoriti Sfanta Marie cu o sticla de Maria, nu prea aveti ce sa gresiti! La multi ani, Mariilor!
Inchide review
Un vin clasic, corpolent si semi-aromatic, realizat intr-un stil destul de “alsacian”, cladit pe o frumoasa baza minerala, cu o buna aciditate...
Deschide review
Un vin clasic, corpolent si semi-aromatic, realizat intr-un stil destul de “alsacian”, cladit pe o frumoasa baza minerala, cu o buna aciditate si un remarcabil echilibru. Culoarea este galben auriu, stralucitor, iar nasul este expresiv si complex, cu flori de soc, peltea de gutui si para bergamota. Corpul este masiv, cu o textura compacta si alcool destul de bine evidentiat. Gustul vine cu mere coapte, piersici si litchi, plusand cu note amarui, elegante. Postgustul este lung, intens si citric, lasand senzatii de alune prajite si patiserie. Un vin care, daca e bine racit (6-8 grade), poate sa se imprieteneasca, pe data, cu o portie de paste cu somon afumat si smantana dulce.
Inchide review
Verde-crud, crocant. Asa ar putea fi descris in doar trei cuvinte Maria Pinot Gris 2016, daca cineva ar cere-o! Insa, i s-ar face o nedreptate,deoarece...
Deschide review
Verde-crud, crocant. Asa ar putea fi descris in doar trei cuvinte Maria Pinot Gris 2016, daca cineva ar cere-o! Insa, i s-ar face o nedreptate,deoarece vinul reuseste sa livreze, pe langa structura mineral-verde-vegetal-crocanta, o dimensiune pe care a capatat-o in urma evolutiei in timp. In afara de notele de citrice verzi si ierburi amarui-tonice, vinul a dezvoltat valente de flori uscate, mere coapte si miere, chiar hidrocarburi, aceste impresii reflectandu-se inclusiv in gustul energic. Aciditatea sa are atat rolul de suport cat si cel de solist, insa nu de prim-solit, aceasta parte revenindu-i unei note dominante de migdale, ce caracterizeaza acest vin de la primul contact, pana la ultima palpitatie a postgustului.
Inchide review
Galben-auriu, cu inflexiuni verzui (desi nu mai este chiar tinerel!), acest pinot gris se revendica mai degraba din scoala alsaciana, fara mari legaturi...
Deschide review
Galben-auriu, cu inflexiuni verzui (desi nu mai este chiar tinerel!), acest pinot gris se revendica mai degraba din scoala alsaciana, fara mari legaturi cu acel popular „grigio”, proaspat si unidirectional, de facut sprituri pe plaja. Dimpotriva, avem aici un vin mai degraba complex, cu note de fructe albe bine coapte (piersici, compot de caise), ceva flori uscate, polen si fagure de miere. Pe papile se face imediat resimtita aciditatea tipica de Tarnave, care echilibreaza bine notele de fructe exotice si da zvac unui corp destul de dens. Alcool bine integrat, final destul de lung si proaspat. Daca insistati sa sarbatoriti Sfanta Marie cu o sticla de Maria, nu prea aveti ce sa gresiti! La multi ani, Mariilor!
Inchide review
Un vin clasic, corpolent si semi-aromatic, realizat intr-un stil destul de “alsacian”, cladit pe o frumoasa baza minerala, cu o buna aciditate...
Deschide review
Un vin clasic, corpolent si semi-aromatic, realizat intr-un stil destul de “alsacian”, cladit pe o frumoasa baza minerala, cu o buna aciditate si un remarcabil echilibru. Culoarea este galben auriu, stralucitor, iar nasul este expresiv si complex, cu flori de soc, peltea de gutui si para bergamota. Corpul este masiv, cu o textura compacta si alcool destul de bine evidentiat. Gustul vine cu mere coapte, piersici si litchi, plusand cu note amarui, elegante. Postgustul este lung, intens si citric, lasand senzatii de alune prajite si patiserie. Un vin care, daca e bine racit (6-8 grade), poate sa se imprieteneasca, pe data, cu o portie de paste cu somon afumat si smantana dulce.
Inchide review
Verde-crud, crocant. Asa ar putea fi descris in doar trei cuvinte Maria Pinot Gris 2016, daca cineva ar cere-o! Insa, i s-ar face o nedreptate,deoarece...
Deschide review
Verde-crud, crocant. Asa ar putea fi descris in doar trei cuvinte Maria Pinot Gris 2016, daca cineva ar cere-o! Insa, i s-ar face o nedreptate,deoarece vinul reuseste sa livreze, pe langa structura mineral-verde-vegetal-crocanta, o dimensiune pe care a capatat-o in urma evolutiei in timp. In afara de notele de citrice verzi si ierburi amarui-tonice, vinul a dezvoltat valente de flori uscate, mere coapte si miere, chiar hidrocarburi, aceste impresii reflectandu-se inclusiv in gustul energic. Aciditatea sa are atat rolul de suport cat si cel de solist, insa nu de prim-solit, aceasta parte revenindu-i unei note dominante de migdale, ce caracterizeaza acest vin de la primul contact, pana la ultima palpitatie a postgustului.
Inchide review