Motiv de mândrie pentru viticultura siciliană, soiul Grillo, realizat cu grijă, poate să ofere niște experiențe extrem de interesante,...
Deschide review
Motiv de mândrie pentru viticultura siciliană, soiul Grillo, realizat cu grijă, poate să ofere niște experiențe extrem de interesante, datorită modului în care combină mineralitatea cu fructul. Poate să pară ușor informal, poate nu chiar în zona excentric, însă are un mod de expresie foarte colorat, pestriț. Botter Doppio Passo Grillo 2022 se autocaracterizează cu ajutorul unor senzații fructat-florale pronunțate, de piersică coaptă, de mere dulci, de caprifoi și flori de salcâm, puse pe fundalul unor tente ierboase, cu subtonuri minerale. Aciditatea reținută face gustul copt și exotic să pară ușor "dolofan", însă doar cât să pună accent pe fructul pronunțat, ce amintește de pere, pepene galben și de piersici, cu o senzație tonică vegetal-ierboasă, ce echilibrează postgustul fructat, lejer și prietenos. Bine răcit, poate să reprezinte o "pată de culoare" in rutina de consum cotidian.
Inchide review
Doppio Passo Grillo reusete si cu versiunea sa 2022 sa ramana acelasi vin prietenos, colorat in tonalitati galben verzui si inzestrat cu parfumuri intens...
Deschide review
Doppio Passo Grillo reusete si cu versiunea sa 2022 sa ramana acelasi vin prietenos, colorat in tonalitati galben verzui si inzestrat cu parfumuri intens citrice. Concentratia aromelor este bine dozata, amestecul de lamaie, mar si flori de camp se completeaza bine cu aciditatea aprinsa. Refuza sa devina un anonim chiar si la final, cand aromele se aprind si lasa in urma un ecou fresh.
Inchide review
Odată cu sicilianul ăsta mi-am adus aminte de piața din Catania, unde cred că aș putea găși din nou potrivirea perfectă pentru acest strugure...
Deschide review
Odată cu sicilianul ăsta mi-am adus aminte de piața din Catania, unde cred că aș putea găși din nou potrivirea perfectă pentru acest strugure nativ din insula. Grillo: pui născut în anii finalului de secol 18 din Catarratto și Zibibbo (alt biotip indigen al lui Muscat de Alexandria) naște 2 tipuri de vinuri din 2 tactici, una tinerească, altă mai pe oldschool, reductivă. Aici avem tineretul catanian, un sicilian gălăgios și exotic întocmai ca piața de mai sus. Cu note citrice, grepfruit alb, lime, pere și mere verzi, apoi cu o dulceață specifică unor fructe mai galbene, dar tot așa, necoapte. Că merge singur ca plajă la mare, da, dar parcă aruncat rece pe o masă lângă o doradă sau caracatiță pe grătar face viața mult mai frumoasă.
Inchide review
Motiv de mândrie pentru viticultura siciliană, soiul Grillo, realizat cu grijă, poate să ofere niște experiențe extrem de interesante,...
Deschide review
Motiv de mândrie pentru viticultura siciliană, soiul Grillo, realizat cu grijă, poate să ofere niște experiențe extrem de interesante, datorită modului în care combină mineralitatea cu fructul. Poate să pară ușor informal, poate nu chiar în zona excentric, însă are un mod de expresie foarte colorat, pestriț. Botter Doppio Passo Grillo 2022 se autocaracterizează cu ajutorul unor senzații fructat-florale pronunțate, de piersică coaptă, de mere dulci, de caprifoi și flori de salcâm, puse pe fundalul unor tente ierboase, cu subtonuri minerale. Aciditatea reținută face gustul copt și exotic să pară ușor "dolofan", însă doar cât să pună accent pe fructul pronunțat, ce amintește de pere, pepene galben și de piersici, cu o senzație tonică vegetal-ierboasă, ce echilibrează postgustul fructat, lejer și prietenos. Bine răcit, poate să reprezinte o "pată de culoare" in rutina de consum cotidian.
Inchide review
Doppio Passo Grillo reusete si cu versiunea sa 2022 sa ramana acelasi vin prietenos, colorat in tonalitati galben verzui si inzestrat cu parfumuri intens...
Deschide review
Doppio Passo Grillo reusete si cu versiunea sa 2022 sa ramana acelasi vin prietenos, colorat in tonalitati galben verzui si inzestrat cu parfumuri intens citrice. Concentratia aromelor este bine dozata, amestecul de lamaie, mar si flori de camp se completeaza bine cu aciditatea aprinsa. Refuza sa devina un anonim chiar si la final, cand aromele se aprind si lasa in urma un ecou fresh.
Inchide review
Odată cu sicilianul ăsta mi-am adus aminte de piața din Catania, unde cred că aș putea găși din nou potrivirea perfectă pentru acest strugure...
Deschide review
Odată cu sicilianul ăsta mi-am adus aminte de piața din Catania, unde cred că aș putea găși din nou potrivirea perfectă pentru acest strugure nativ din insula. Grillo: pui născut în anii finalului de secol 18 din Catarratto și Zibibbo (alt biotip indigen al lui Muscat de Alexandria) naște 2 tipuri de vinuri din 2 tactici, una tinerească, altă mai pe oldschool, reductivă. Aici avem tineretul catanian, un sicilian gălăgios și exotic întocmai ca piața de mai sus. Cu note citrice, grepfruit alb, lime, pere și mere verzi, apoi cu o dulceață specifică unor fructe mai galbene, dar tot așa, necoapte. Că merge singur ca plajă la mare, da, dar parcă aruncat rece pe o masă lângă o doradă sau caracatiță pe grătar face viața mult mai frumoasă.
Inchide review