
CREMANT DE BOURGOGNE PATRIARCHE BRUT Patriarche Pere&Fils
- BRUT
- ALB
- SPUMANT
- 750ML
- 12%
- FRANTA

Istoria Patriarche incepe inca din 1780 si, cu fiecare generatie care a venit, acest brand a crescut si si-a consolidat si mai mult pozitia in industria viticola. Recomandarea noastra de astazi, PERE & FILS - Patriarche Brut, este un vin realizat preponderent din struguri Chardonnay si Pinot Noir din vitele de vie din regiunea Burgundia, Franta. Auriu deschis, elegant si versatil, acest vin cucereste mai intai prin notele olfactive de fructe uscate, patiserie si citrice. Pe palat, vinul se dezvaluie echilibrat si foarte bine structurat. Serviti-l la 6-8 grade Celsius, ca aperitiv, in combinatie cu preparate ceva mai sofisticate sau cu deserturi din fructe.
CADOU DE 10 ANI:
- 10% reducere la tot
- Livrare gratuita 10 zile
- 10 pachete x 10 vinuri premium
- 10 abonamente in Club
Istoria Patriarche incepe inca din 1780 si, cu fiecare generatie care a venit, acest brand a crescut si si-a consolidat si mai mult pozitia in industria viticola. Recomandarea noastra de astazi, PERE & FILS - Patriarche Brut, este un vin realizat preponderent din struguri Chardonnay si Pinot Noir din vitele de vie din regiunea Burgundia, Franta. Auriu deschis, elegant si versatil, acest vin cucereste mai intai prin notele olfactive de fructe uscate, patiserie si citrice. Pe palat, vinul se dezvaluie echilibrat si foarte bine structurat. Serviti-l la 6-8 grade Celsius, ca aperitiv, in combinatie cu preparate ceva mai sofisticate sau cu deserturi din fructe.
-
Cremantul, acest spumant francez, care din "intamplare" are alt loc de obarsie in certificatul de nastere decat Champagne, desi a fost adus pe lume prin aceleasi metode, poate oferi surprize foarte placute si mai putin dureroase pentru buget. E si cazul vinului de fata care dupa ce ne amageste cu usoare adieri prajite si de alune de padure, se stabilizeaza intr-un registru fructat, cu lamaie, mar si piersici, cu o efervescenta moderata. Cred ca dozajul de expeditie este mai generos si astfel plaseaza spumantul intr-o zona mai cordiala, mai prietenoasa cu o plaja larga de iubitori ai vinului, decat ar face-o o sampanie taioasa. O abordare interesanta!
-
Nas proaspat, cu impresii autolitice si aluzii din categoria citricelor si merelor coapte. Gustativ evolueaza in acelasi spectru aromatic rotunjit de un dozaj bine ...dozat. Mousse neagresiv, rotund, postgust mediu continuand impresiile de pe palatin. Un vin curat, bine realizat, dovada ca si in Hexagon nu trebuie sa dai o avere pe un spumant bun.
-
Iti esti dator cu un spumant bun asa cum iti esti dator cu fericirea. O meriti, stii asta. Daca pentru a doua varianta ar putea fi, dupa fiecare caz mai complicat, cu spumantul ai putea avea o sansa. Astazi poti sa te bucuri de un perlaj fin, prospetime, aciditate si fruct pietros de la primele ore ale diminetii. Vine de la cea mai veche crama din Burgundia, cu 230 de ani de “experienta”. Dupa o deschidere brutala cu poc! nu cu fass, rece, neaparat scos de la 6 grade, nasul vine cu citrice, piersici, mere si parca putina frisca. e fresh, are o culoare galben verzuie, perlaj fin si continuu. Gustativ lasa aceeasi impresie, de prospetime, aciditate consistenta, lime, piersica verde, ceva vegetal si un post gust ce-ti duce senzatia spre nevoie de inca o gura. E un cremant imbucurator, elegant, satisfacator.