Skip to main content
cart icon
Nu sunt produse in cos!

CONDADO DE HAZA 2017 Grupo Pesquera

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 15%
  • SPANIA
CONDADO DE HAZA 2017
DESPRE ACEST VIN

Mai mult de 200 de hectare de vita de vie asigura materia prima pentru crama Grupo Pesquera. Toata aceasta suprafata este cultivata cu Tempranillo, un soi delicat in care Alejandro Fernandez, proprietarul, este expert. Vinurile produse din Tempranillo sunt vinuri care castiga la capitolele complexitate si nuanta, o data cu trecerea timpului, dar care isi pastreaza caracterul original. Condado de Haza Crianza este un vin rosu din regiunea Ribera del Duero. Este produs din struguri culesi din viile plantate de Alejandro Fernandez in 1987, de-a lungul raului Douro. Maturat 15 luni în butoaie din lemn de stejar american şi de 6 luni in sticla, Condado de Haza 2016 este un vin complex, cu un buchet fermecator de coacaze, trandafir si menta. Gustul este concentrate, remarcanu-se aromele de fructe negre si condiment. Decantat inainte, se transforma intr-un foarte bun companion al preparatelor din vanat, vita sau al branzeturilor semimature.

89
Membrii Clubului beneficiaza de 10% REDUCERE la finalizarea comenzii delivery icon Livrare gratuita nelimitat pentru membrii Clubului info icon
DESPRE ACEST VIN

Mai mult de 200 de hectare de vita de vie asigura materia prima pentru crama Grupo Pesquera. Toata aceasta suprafata este cultivata cu Tempranillo, un soi delicat in care Alejandro Fernandez, proprietarul, este expert. Vinurile produse din Tempranillo sunt vinuri care castiga la capitolele complexitate si nuanta, o data cu trecerea timpului, dar care isi pastreaza caracterul original. Condado de Haza Crianza este un vin rosu din regiunea Ribera del Duero. Este produs din struguri culesi din viile plantate de Alejandro Fernandez in 1987, de-a lungul raului Douro. Maturat 15 luni în butoaie din lemn de stejar american şi de 6 luni in sticla, Condado de Haza 2016 este un vin complex, cu un buchet fermecator de coacaze, trandafir si menta. Gustul este concentrate, remarcanu-se aromele de fructe negre si condiment. Decantat inainte, se transforma intr-un foarte bun companion al preparatelor din vanat, vita sau al branzeturilor semimature.

Ce spun expertii despre acest vin
  • Poate ca multi nu au Spania pe harta mentala a vinurilor de calitate, dupa intalnirile cu vinuri mai des discutate, mai intens promovate sau cu povesti mai spectaculoase, fie ele de prin Italia, Franta sau vreuna dintre tarile celeilalte emisfere. Tocmai de aceea e important sa revedem periodic vinuri precum cel de fata, nu doar excelent, ci si cu genul de pret (pentru aceasta calitate) care te face sa te intrebi pe ce ai dat banii pana acum. Vorbim despre un Tempranillo dens, intens, expresiv, pe care cele 18 luni de baric nu l-au depersonalizat, ci dimpotriva… Bine, or fi fost si destule butoaie de a doua trecere, dar nu despre asta este vorba, ci despre maiestria impletirii notelor strugurilor – visine si fructe negre – cu cele ale butoiului de stejar. Frumos, lung, echilibrat, carnos si suculent, nu foarte satios. Adica merge si al treilea pahar, daca turnati corect!

    Radu Rizea
    Radu Rizea, Pasionat de vinuri - Data degustarii: Sep 2018
  • Am tot respectul pentru ibericul despre care discutam astazi, caci este un vin ce reuseste sa ramana clasic, nepierzand nimic din tonusul mediteranean si personalitate. Binecunoscutul producator spaniol, ne ofera cu aceasta ocazie un solo in care instrumentul folosit este soiul Tempranillo, dand nastere unei muzici ritmate si senzuale totodata. Generos in arome si inzestrat cu o structura buna Condado de Haza 2014 ne facem sa tragem linie si sa iesim pe plus atat prin experienta pe care degustarea acestui vin o reprezinta pentru un iubitor de de vinuri cat si prin placerea simpla pe care o va provoca oricarui intrus in domeniu.

    Alin Ionita
    Alin Ionita, Pasionat de vinuri - Data degustarii: Sep 2018
  • Ne-am intalnit destul de des aici cu vinuri de-ale lui Alejandro Fernandez- eu unul le-am recomandat cu caldura de fiecare data cand am scris despre ele. Exact asa se intampla si azi. Condado de Haza, cu viile ei relativ tinere (cam 25 de ani), in intregime din Tempranillo, e a doua proprietate achizitionata de senor Fernandez in Ribera del Duero, dupa mult mai celebra Pesquera. Insa vinul, chiar daca nitel mai putin complex, are un farmec aparte. Mi-au placut mult de tot notele proaspete, poate de coaja de portocala, poate de marar tocmai rupt din gradina, toate insotite de un praf abundent de piper; iar daca astea nu-s destule, apar si sugestii clare de pielarie, sau poate chiar carne afumata. Sigur, se simte si baricul, insa doar ca un element de sprijin, venit din linia a doua sa sustina notele de fruct foarte copt si sus-mentionatele impresii "spicy" si "savory" (cautati cuvantul asta intr-un dictionar al limbii engleze, e interesant cum acolo are si alte sensuri, in ciuda etimologiei comune cu cea din romana). Despre textura nu pot sa zic decat ca e la fel de carnoasa cu a tuturor vinurilor pastorite de sus-mentionatul domn Fernandez: taninii inca au muscatura salbatica a tineretii, chiar daca sunt perfect copti, aciditatea e vie, iar impresia generala e de densitate combinata cu usuratate (deloc insuportabila) - lucru specific multor vinuri excelente. Cred ca v-am zis destul, acum e randul vostru sa-l incercati.

    Sorin Stelian
    Sorin Stelian, Pasionat de vinuri - Data degustarii: Sep 2018

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...