Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

COLLEMASSARI MONTECUCCO ROSSO RISERVA 2018 ColleMassari

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • CUPAJ
  • 15%
  • ITALIA

CE SPUN EXPERTII:

Radu Rizea
Radu Rizea
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Valentin Ceafalau
Valentin Ceafalau
Radu Rizea
Radu Rizea
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Valentin Ceafalau
Valentin Ceafalau

Un vin frumusel si bine asezat, nici prea complicat, nici simplu, numai bun pentru invatat, la incepatori, si pentru relaxare, la avansati intr-ale... Deschide review

Un vin frumusel si bine asezat, nici prea complicat, nici simplu, numai bun pentru invatat, la incepatori, si pentru relaxare, la avansati intr-ale vinului. Arome initiale de cirese si capsuni, printre care incep sa se strecoare fructe negre, condimente si note de butoi de stejar (piper, lemn, tabac), dar cu un parcurs dominat de fruct. Aerisirea aduce cu sine o joaca placuta intre note mature si de tinerete, cat sa mentina interesul treaz. Gust prietenos, bine rotunjit, cu o aciditate jucausa, dar neagresiva, taninuri fine, doar putin reactive, cat sa ma faca sa ma gandesc la o portie de carne la garnita, doar un pic atinsa de fum, sau la niste carnati la barda pregatiti la fel, un strop afumati si uscati.

Inchide review

Daca e joi e ziua de planificat weekendul, caci n-oi face-o maine, cea mai scurta zi din saptamana. Și daca tot e cu plan si vrei sa tragi ceva in cosul... Deschide review

Daca e joi e ziua de planificat weekendul, caci n-oi face-o maine, cea mai scurta zi din saptamana. Și daca tot e cu plan si vrei sa tragi ceva in cosul licorilor de peste weekend, trage si vinul de azi. Mi-a placut. E un cupaj bazat pe sangele lui jupiter, oleaca de Cabernet si un soi de care am auzit azi: Ciliegiolo (Cireasa). Toscanul bucura d ela primul nas. Dupa ce s-a odihnit mai bine de 18 luni la lemn slavon si frantuzesc, a trecut la slefuirea in timp la sticla. A iesit un vin frumos, amplu, atat pe nas cat si gustativ. Armonios, cu note de fucte negre, de la cireasa coapta pana la mure, lavanda si cimbrisor. Armonia se continua si pe gust, aciditatea facandu-se prezenta, taninurile medii, bine slefuite imbogatind analiza. Are un final lung de fruct negru copt, cu usoara tusa de lemn. Nu prea i-am simtit alcoolul, ceea ce ma face sa cred m-a vrajit bine. L-as bea singurel, fara bucate, desi, o carne buna n-ar strica.

Inchide review

Are o “alură” de clasic italian, însă nu în totalitate, deoarece sub tot acest voal de sobrietate ascunde o faţetă mai... Deschide review

Are o “alură” de clasic italian, însă nu în totalitate, deoarece sub tot acest voal de sobrietate ascunde o faţetă mai “jucăuşă”, aromată şi colorată, ce îl face atractiv pentru mulţi consumatori. Îşi contrabalansează tentele aromatice de fructe roşii şi negre de pădure, de vişine amărui şi mure, cu senzaţii de ciocolată amăruie, de lemn dulce, de grafit şi frunze de tutun. Gustul pleacă cărnos şi suculent, continuă în ritmul unei acidităţi prezente de vişine, ca pe final să adauge la “ecuaţia gustativă” şi factorul taninuri, unele energice şi bine dozate. Postgustul este lung, susținut şi fructat, cu impresii minerale şi de condimente exotice.

Inchide review

Un vin frumusel si bine asezat, nici prea complicat, nici simplu, numai bun pentru invatat, la incepatori, si pentru relaxare, la avansati intr-ale... Deschide review

Un vin frumusel si bine asezat, nici prea complicat, nici simplu, numai bun pentru invatat, la incepatori, si pentru relaxare, la avansati intr-ale vinului. Arome initiale de cirese si capsuni, printre care incep sa se strecoare fructe negre, condimente si note de butoi de stejar (piper, lemn, tabac), dar cu un parcurs dominat de fruct. Aerisirea aduce cu sine o joaca placuta intre note mature si de tinerete, cat sa mentina interesul treaz. Gust prietenos, bine rotunjit, cu o aciditate jucausa, dar neagresiva, taninuri fine, doar putin reactive, cat sa ma faca sa ma gandesc la o portie de carne la garnita, doar un pic atinsa de fum, sau la niste carnati la barda pregatiti la fel, un strop afumati si uscati.

Inchide review

Daca e joi e ziua de planificat weekendul, caci n-oi face-o maine, cea mai scurta zi din saptamana. Și daca tot e cu plan si vrei sa tragi ceva in cosul... Deschide review

Daca e joi e ziua de planificat weekendul, caci n-oi face-o maine, cea mai scurta zi din saptamana. Și daca tot e cu plan si vrei sa tragi ceva in cosul licorilor de peste weekend, trage si vinul de azi. Mi-a placut. E un cupaj bazat pe sangele lui jupiter, oleaca de Cabernet si un soi de care am auzit azi: Ciliegiolo (Cireasa). Toscanul bucura d ela primul nas. Dupa ce s-a odihnit mai bine de 18 luni la lemn slavon si frantuzesc, a trecut la slefuirea in timp la sticla. A iesit un vin frumos, amplu, atat pe nas cat si gustativ. Armonios, cu note de fucte negre, de la cireasa coapta pana la mure, lavanda si cimbrisor. Armonia se continua si pe gust, aciditatea facandu-se prezenta, taninurile medii, bine slefuite imbogatind analiza. Are un final lung de fruct negru copt, cu usoara tusa de lemn. Nu prea i-am simtit alcoolul, ceea ce ma face sa cred m-a vrajit bine. L-as bea singurel, fara bucate, desi, o carne buna n-ar strica.

Inchide review

Are o “alură” de clasic italian, însă nu în totalitate, deoarece sub tot acest voal de sobrietate ascunde o faţetă mai... Deschide review

Are o “alură” de clasic italian, însă nu în totalitate, deoarece sub tot acest voal de sobrietate ascunde o faţetă mai “jucăuşă”, aromată şi colorată, ce îl face atractiv pentru mulţi consumatori. Îşi contrabalansează tentele aromatice de fructe roşii şi negre de pădure, de vişine amărui şi mure, cu senzaţii de ciocolată amăruie, de lemn dulce, de grafit şi frunze de tutun. Gustul pleacă cărnos şi suculent, continuă în ritmul unei acidităţi prezente de vişine, ca pe final să adauge la “ecuaţia gustativă” şi factorul taninuri, unele energice şi bine dozate. Postgustul este lung, susținut şi fructat, cu impresii minerale şi de condimente exotice.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

91 puncte James Suckling, 92 puncte Wine Spectator

Toate cele patru proprietati ColleMassari Wine Estates sunt situate in Toscana, oferind anual vinuri de o calitate superioara, apreciate peste tot in lume. Vinul de astazi, Colle Massari Montecuocco Rosso Riserva Doc 2018, este realizat din struguri Sangiovese (80%), Ciliegiolo (10%) si Cabernet Sauvignon (10%). Rosu rubiniu intens, vinul are un buchet predominant fructat, cu note de fructe de padure, la care se adauga tentele de violete, scortisoara, cuisoare si tutun. Pe palat, regasim arome de cirese, mure, cuisoare, ciuperci, gudron si tutun, in vreme ce finalul este lung si savuros. Degustati-l la 18-20 de grade Celsius, alaturi de paste, risotto si pizza.

COLLEMASSARI MONTECUCCO ROSSO RISERVA 2018 easter
DESPRE ACEST VIN

91 puncte James Suckling, 92 puncte Wine Spectator

Toate cele patru proprietati ColleMassari Wine Estates sunt situate in Toscana, oferind anual vinuri de o calitate superioara, apreciate peste tot in lume. Vinul de astazi, Colle Massari Montecuocco Rosso Riserva Doc 2018, este realizat din struguri Sangiovese (80%), Ciliegiolo (10%) si Cabernet Sauvignon (10%). Rosu rubiniu intens, vinul are un buchet predominant fructat, cu note de fructe de padure, la care se adauga tentele de violete, scortisoara, cuisoare si tutun. Pe palat, regasim arome de cirese, mure, cuisoare, ciuperci, gudron si tutun, in vreme ce finalul este lung si savuros. Degustati-l la 18-20 de grade Celsius, alaturi de paste, risotto si pizza.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...