CHATEAUNEUF-DU-PAPE LES HAUTS DES COTEAUX 2019 Cellier des Princes
- SEC
- ROSU
- LINISTIT
- 750ML
- CUPAJ
- 15,5%
- FRANTA
CE SPUN EXPERTII:
93 puncte Robert Parker
Crama Cellier des Princes, fondată în 1925, reunește vinificatorii din celebra regiune Châteauneuf-du-Pape. După o perioadă de anonimat, crama a fost relansată în 2005, recăpătând rapid recunoaștere internațională prin vinuri de calitate superioară. Un exemplu remarcabil este AOP Châteauneuf-du-Pape – Les Hauts des Côteaux 2019, cuvée de vârf produsă doar în anii excelenți. Obținut din struguri Grenache (90%), Mourvèdre (5%) și Syrah (5%), recoltați manual de pe vii vechi de peste 60 de ani, vinul impresionează printr-o culoare roșu intens, profundă. Nasul este complex, cu note de vanilie, lemn prăjit și lemn dulce, rezultate din maturarea în baricuri. Pe palat se remarcă taninuri catifelate, arome dense de fructe coapte, condimente fine și un final lung, elegant, cu accente de lemn dulce și piper. Se servește la o temperatură de 15°–17°C și se potrivește ideal cu preparate din carne cu sosuri bogate, precum vită bourguignon, vânat cu sos de merișoare sau brânzeturi rafinate.

-
250Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
CE SPUN EXPERTII:
93 puncte Robert Parker
Crama Cellier des Princes, fondată în 1925, reunește vinificatorii din celebra regiune Châteauneuf-du-Pape. După o perioadă de anonimat, crama a fost relansată în 2005, recăpătând rapid recunoaștere internațională prin vinuri de calitate superioară. Un exemplu remarcabil este AOP Châteauneuf-du-Pape – Les Hauts des Côteaux 2019, cuvée de vârf produsă doar în anii excelenți. Obținut din struguri Grenache (90%), Mourvèdre (5%) și Syrah (5%), recoltați manual de pe vii vechi de peste 60 de ani, vinul impresionează printr-o culoare roșu intens, profundă. Nasul este complex, cu note de vanilie, lemn prăjit și lemn dulce, rezultate din maturarea în baricuri. Pe palat se remarcă taninuri catifelate, arome dense de fructe coapte, condimente fine și un final lung, elegant, cu accente de lemn dulce și piper. Se servește la o temperatură de 15°–17°C și se potrivește ideal cu preparate din carne cu sosuri bogate, precum vită bourguignon, vânat cu sos de merișoare sau brânzeturi rafinate.