CHATEAU TEYSSIER MONTAGNE SAINT EMILION 2018 Chateau Teyssier
94 puncte James Suckling
Château Teyssier este un producător de vinuri din regiunea Bordeaux, în Gironde, Franţa. Domeniul a fost la început o simplă fermă, dar apoi a fost cumpărat de istoricul Jules Roy, cel care a construit castelul şi a plantat viţa-de-vie. Crama a fost modernizată în 1994, când a fost preluată de Jonathan şi Lyn Maltus, cei doi continuând şi astăzi extinderea domeniului, a cramei şi a podgoriilor de viţă-de-vie. Recomandarea noastră, Montagne-Saint-Émilion 2018, este un cupaj de Merlot (70%) şi Cabernet Franc (30%), un vin roşu rubiniu cu note olfactive de coacăze, flori uscate, lemn de santal şi coajă de portocală. Pe palat, vinul dezvăluie taninuri ferme şi o aciditate proaspătă. Degustaţi vinul la 16-18 grade Celsius, în diverse combinaţii culinare, de la mâncăruri mai consistente cu carne roşie, vânat sau raţă până la friptură de pui, ton, paste sau preparate asiatice.
94 puncte James Suckling
Château Teyssier este un producător de vinuri din regiunea Bordeaux, în Gironde, Franţa. Domeniul a fost la început o simplă fermă, dar apoi a fost cumpărat de istoricul Jules Roy, cel care a construit castelul şi a plantat viţa-de-vie. Crama a fost modernizată în 1994, când a fost preluată de Jonathan şi Lyn Maltus, cei doi continuând şi astăzi extinderea domeniului, a cramei şi a podgoriilor de viţă-de-vie. Recomandarea noastră, Montagne-Saint-Émilion 2018, este un cupaj de Merlot (70%) şi Cabernet Franc (30%), un vin roşu rubiniu cu note olfactive de coacăze, flori uscate, lemn de santal şi coajă de portocală. Pe palat, vinul dezvăluie taninuri ferme şi o aciditate proaspătă. Degustaţi vinul la 16-18 grade Celsius, în diverse combinaţii culinare, de la mâncăruri mai consistente cu carne roşie, vânat sau raţă până la friptură de pui, ton, paste sau preparate asiatice.