Skip to main content
cart icon
Nu sunt produse in cos!

CAPITEL NICALO 2019 Tedeschi

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 14%
  • ITALIA
CAPITEL NICALO 2019
DESPRE ACEST VIN

92 puncte James Suckling

Nicolo Tedeschi, personalitate renumita pentru talentul si statutul sau moral, a fondat in 1824, in regiunea Valpolicella compania care si astazi ii poarta numele. Capitel Nicalo 2019 este una dintre cele mai bune etichete produse aici, un vin unic in regiune. Este un vin rosu corpolent si suculent, cu aroma complexa de prune, cafea, cirese negre, un blend de 30% Corvina, 30% Corvinone, 30% Rondinella si cate putin din soiurile Rossignola, Oseleta, Negrara si Dindarella. Usor astringent, acest vin cu infatisare de cavaler in mantie rubinie, isi dezvaluie taninurile robuste, semet, fara ocolisuri, surprinzandu-te in mod placut. Finalul este sec, potrivit pentru o gama larga de preparate consistente cu carne sau preparate cu specific meditereanean.

85
Membrii Clubului beneficiaza de 10% REDUCERE la finalizarea comenzii delivery icon Livrare gratuita nelimitat pentru membrii Clubului info icon
DESPRE ACEST VIN

92 puncte James Suckling

Nicolo Tedeschi, personalitate renumita pentru talentul si statutul sau moral, a fondat in 1824, in regiunea Valpolicella compania care si astazi ii poarta numele. Capitel Nicalo 2019 este una dintre cele mai bune etichete produse aici, un vin unic in regiune. Este un vin rosu corpolent si suculent, cu aroma complexa de prune, cafea, cirese negre, un blend de 30% Corvina, 30% Corvinone, 30% Rondinella si cate putin din soiurile Rossignola, Oseleta, Negrara si Dindarella. Usor astringent, acest vin cu infatisare de cavaler in mantie rubinie, isi dezvaluie taninurile robuste, semet, fara ocolisuri, surprinzandu-te in mod placut. Finalul este sec, potrivit pentru o gama larga de preparate consistente cu carne sau preparate cu specific meditereanean.

Ce spun expertii despre acest vin
  • Desi acest lucru nu e tocmai evident cand incerci un Amarone, Valpolicella e de fapt o zona mai degraba racoroasa si ploioasa; doar uscarea indelunga si atenta a strugurilor (appassimento) face posibil corpul atat de robust al sus-mentionatului vin. Din aceasta cauza, un Valpolicella Classico poate sa contrarieze, in special la prima intalnire, pentru ca e caracterizat in principal de prospetime si corp suplu. Exemplarul de azi beneficiaza si el de un appassimento foarte scurt, imprumutand un pic din notele de fruct supracopt ale fratelui mai mare. Insa asemanarea se opreste aici - aromele marseaza pe prospetime, corpul e de maratonist iar structura de tanini densa si fina. Un pic de aer, o scurta odihna in frigider, si e gata sa ajute atat degustatorii insetati, cat si pe cei infometati.

    Sorin Stelian
    Sorin Stelian, Pasionat de vinuri - Data degustarii: Mar 2016
  • Capitel Nicalo vine astazi cu un an nou de recolta si o eticheta noua. Continutul sticlei este insa destul de similar cu cel din recoltele anterioare, un vin echilibrat, ce amesteca aromatic notele de fructe mature cu nuante ierboase si taninuri prietenoase.

    Alin Ionita
    Alin Ionita, Pasionat de vinuri - Data degustarii: Mar 2016
  • Nu in fiecare zi te intalnesti cu un cupaj din 7 soiuri italiene vinificate dupa tehnica “Appassimento”. Capitel dei Nicalo este un “Baby Amarone” realizat din struguri de Corvina, Corvinone, Rondinella, Rossignola, Oseleta, Negrara si Dindarella, deshidratati 30 de zile inainte de presare. Dupa un an si jumatate de maturare in baricuri de stejar, culoarea vinului este visiniu inchis, textura compacta, iar nasul a devenit complex, cu prune uscate, smochine, condimente exotice si lemn afumat. Corpul este plin, extractiv, cu taninuri dulci si alcool bine integrat. Gustul este direct si are in prim plan fructele negre supracoapte, urmate in secundar de vanilie, tabac si trufe. Postgustul foarte lung, amplu si vibrant, are note dulci-amarui, condimentate. Trebuie oxigenat cel putin 2 ore si apoi servit la o temperatura de maxim 18 grade. Un vin care demonstreaza, daca mai era nevoie, ce potential fabulos au soiurile din regiunea italiana Valpolicella. Se asorteaza de minune cu carnea de vanat, dar poate sa fie servit si dupa masa, pentru meditatie si rasfat.

    Razvan Avram
    Razvan Avram, Pasionat de vinuri - Data degustarii: Mar 2016

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...