
CAIAROSSA 2015 Tenuta Caiarossa
- SEC
- ROSU
- LINISTIT
- 750ML
- 13%
- ITALIA

94 puncte Robert Parker, 93 puncte James Suckling
Povestea Caiarossa a inceput in 1998. De atunci, crama si producerea vinurilor imbina principiile agriculturii organice cu cele geo-dinamice, vinurile fiind depozitate in pivnite a caror constructie respecta regulile Feng Shui. Recomandarea de astazi, Caiarossa 2015, este un supertoscan realizat din Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Sangiovese, Syrah si Alicante. Rosu-purpuriu inchis, notele olfactive ale vinului amintesc de mure, prune, cirese negre, menta si condimente. Pe palat, vinul se dezvaluie bine structurat, cu o aciditate revigoranta si taninuri fini, arome de cirese negre, mure, condimente, toast si lemn dulce. Va recomandam degustarea acestui vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de preparate din porc, vita sau branzeturi.
CADOU DE 10 ANI:
- 10% reducere la tot
- Livrare gratuita 10 zile
- 10 pachete x 10 vinuri premium
- 10 abonamente in Club
94 puncte Robert Parker, 93 puncte James Suckling
Povestea Caiarossa a inceput in 1998. De atunci, crama si producerea vinurilor imbina principiile agriculturii organice cu cele geo-dinamice, vinurile fiind depozitate in pivnite a caror constructie respecta regulile Feng Shui. Recomandarea de astazi, Caiarossa 2015, este un supertoscan realizat din Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Sangiovese, Syrah si Alicante. Rosu-purpuriu inchis, notele olfactive ale vinului amintesc de mure, prune, cirese negre, menta si condimente. Pe palat, vinul se dezvaluie bine structurat, cu o aciditate revigoranta si taninuri fini, arome de cirese negre, mure, condimente, toast si lemn dulce. Va recomandam degustarea acestui vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de preparate din porc, vita sau branzeturi.
-
The 2015 Caiarossa is expressive and profound. A lot of dark fruit intermingles with spice and toast in what is an immediate and open wine. This is a complicated blend of Cabernet Franc (31%), Merlot (20%), Cabernet Sauvignon (17%), Petit Verdot (11%), Sangiovese (10%), Syrah (9%) and Alicante (2%). The result is full, generous and tight but with a subtle tingle of volatile acidity at the close. Some 37,800 bottles were made.
-
A refined and attractive red with a core of ripe berry and plum character. Medium to full body, ripe yet fine tannins and a fresh finish. Shows length and beauty.