
BRUNELLO DI MONTALCINO 2016 Tenuta Buon Tempo
96 puncte James Suckling
Tenuta Buon Tempo se gaseste in partea de sud a regiunii Montalcino, o zona cu o puternica traditie viticola in Italia. Numele ales de producator, “Buon Tempo” s-ar traduce prin linistea si starea aceea de bine caracteristica acestei vai. Dorinta producatorilor este de a realiza anual vinuri de inalta calitate, care sa reflecte tocmai calitatile terroir-ului unic din Montalcino. Astfel, aici sunt produse in fiecare an 65.000 de sticle de Rosso di Montalcino si Brunello di Montalcino, alaturi de o selectie ceva mai restransa, dar la fel de atent sortata de Brunello Riserva. Recomandarea noastra de azi, Tenuta Buon Tempo Brunello di Montalcino 2016, este un vin rosu-rubiniu inchis, realizat din struguri Sangiovese Grosso. Mirosul surprinde cu un mix inedit de note florale, carne de vanat afumata, piele si fructe nege. Gustul este elegant, proaspat, cu arome din nou surprinzatoare ca asocieri: sunca afumata, cirese, mure uscata, menta, ierburi aromate, pamant si condimente exotice. Taninurile puternice, dar fine dau o nota deosebita acestui vin care are un postgust picant, cu note de cirese negre, scortisoara, salvie si anason. Destule motive, spunem noi, pentru a-l degusta, temperatura de servire fiind 18-20 de grade Celsius, alaturi de fripturi preparate cu vin, vanat, branzeturi mediu maturate.

96 puncte James Suckling
Tenuta Buon Tempo se gaseste in partea de sud a regiunii Montalcino, o zona cu o puternica traditie viticola in Italia. Numele ales de producator, “Buon Tempo” s-ar traduce prin linistea si starea aceea de bine caracteristica acestei vai. Dorinta producatorilor este de a realiza anual vinuri de inalta calitate, care sa reflecte tocmai calitatile terroir-ului unic din Montalcino. Astfel, aici sunt produse in fiecare an 65.000 de sticle de Rosso di Montalcino si Brunello di Montalcino, alaturi de o selectie ceva mai restransa, dar la fel de atent sortata de Brunello Riserva. Recomandarea noastra de azi, Tenuta Buon Tempo Brunello di Montalcino 2016, este un vin rosu-rubiniu inchis, realizat din struguri Sangiovese Grosso. Mirosul surprinde cu un mix inedit de note florale, carne de vanat afumata, piele si fructe nege. Gustul este elegant, proaspat, cu arome din nou surprinzatoare ca asocieri: sunca afumata, cirese, mure uscata, menta, ierburi aromate, pamant si condimente exotice. Taninurile puternice, dar fine dau o nota deosebita acestui vin care are un postgust picant, cu note de cirese negre, scortisoara, salvie si anason. Destule motive, spunem noi, pentru a-l degusta, temperatura de servire fiind 18-20 de grade Celsius, alaturi de fripturi preparate cu vin, vanat, branzeturi mediu maturate.