Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

✅ Vezi recomandarile expertilor pentru Paste

🐰 Vezi toate vinurile la oferta!

BLU ONICE 2019 Nativ

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • AGLIANICO
  • 15%
  • ITALIA

CE SPUN EXPERTII:

Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău

Imi aduc aminte, destul de bine, de prima mea intalnire cu vinurile obținute din soiul Aglianico. Prima impresie cu care am ramas, a fost aceea a unor... Deschide review

Imi aduc aminte, destul de bine, de prima mea intalnire cu vinurile obținute din soiul Aglianico. Prima impresie cu care am ramas, a fost aceea a unor vinuri relativ rustice, cu taninuri mai degraba dure, destul de greu de baut si aromatica simplista. Pe acele vremuri, nici eu nu aveam gura atat de pregatita pentru a descifra toate variațiile si abordările diverselor vinuri, dar nici exemplarele cu care am început acest studiu, nu au fost din cele mai rasarite. Despre Nativ Blu Onice 2019 se pot spune multe, dar destul de greu ca e greu de baut sau ca aromele sunt prea simple. Chiar daca taninurile sale au muscatura precisa, vinul e mai degraba catifelat si concentrat din punct de vedere aromatic. Primele care isi fac simtite prezenta sunt nuantele de cireasa si de lemn dulce, care mai apoi se aseaza in straturi line cu iz de cerneala si piper negru. Toate insa sunt stranse intr-o rama dulceaga, ce ajuta la senzatia pe care o pomeneam mai mult in treacat mai devreme, adica cea de vin catifelat, de baut fara vreun efort. Fara sa fie neaparat genul de vin de pastrat multa vreme, are o structura promitatoare.

Inchide review

Nu stiu altii cum sunt, insa eu ma sperii de fiecare data cand vad punctaje desantate pe capisonul unor vinuri din sudul Italiei. Lucru justificat de... Deschide review

Nu stiu altii cum sunt, insa eu ma sperii de fiecare data cand vad punctaje desantate pe capisonul unor vinuri din sudul Italiei. Lucru justificat de multele experiente nu tocmai frumoase de pana acum, dar care - ca orice regula - lasa loc si unor exceptii. In primul rand, acest Aglianico nu e tocmai din sudul extrem, ci din Campania (mai precis din DOC-ul Irpinia Campi Taurasini). Si oricat ar fi de supracopt, cu rest de zahar sesizabil, cu influente clare ale butoiului, soiul Aglianico ramane de neclinitit: arome de carne afumata si ierburi aromatice, aciditate ridicata, taninuri dense (dar fine, elegante, ca asa-i specificul zonei si probabil si cel al vinificatorului). Rezultatul e delicios si super-interesant, mai ales daca-i un pic racit si lasat la aer. Ma gandesc ca ar fi o buna initiere intr-ale vinurilor serioase pentru toti cei care apreciaza aromele generoase ale sudului, dar a fost foarte placut chiar si pentru mine - iubitor al lucrurilor mai putin exuberante-n exprimare.

Inchide review

Este tipul de vin care poate satisface foarte multe gusturi, insa ii faci o mare nedreptate daca il cataloghezi a fi “pe placul multimii”,... Deschide review

Este tipul de vin care poate satisface foarte multe gusturi, insa ii faci o mare nedreptate daca il cataloghezi a fi “pe placul multimii”, deoarece are concentrare, structura si greutate. Pare creat pentru a impresiona, iar fiecare aspect ce il defineste pare usor “amplificat”. De la aromele generoase si coapte de gemuri “lipicioase” de prune, de smochine si visine amarui, ce vin la pachet cu o suita de senzatii dulci de vanilie, de ciocolata neagra si scortisoara, echilibrate de tonuri condimentat-minerale, pana la postgustul parfumat si lung. Primele senzatii gustative se “infatiseaza” carnoase si suculente, dupa care vinul se prezinta in straturi aromatice dulci si “voluptoase” asezate pe o structura bine dozata, formata din combinatia dintre taninurile bine slefuite si aciditatea de fructe rosii si negre de padure. Finalul isi pastreaza expresia fructata si in acelasi timp reuseste sa se dimensioneze cu ajutorul unor senzatii tonic-minerale, de cafea, ciocolata amaruie si grafit.

Inchide review

Imi aduc aminte, destul de bine, de prima mea intalnire cu vinurile obținute din soiul Aglianico. Prima impresie cu care am ramas, a fost aceea a unor... Deschide review

Imi aduc aminte, destul de bine, de prima mea intalnire cu vinurile obținute din soiul Aglianico. Prima impresie cu care am ramas, a fost aceea a unor vinuri relativ rustice, cu taninuri mai degraba dure, destul de greu de baut si aromatica simplista. Pe acele vremuri, nici eu nu aveam gura atat de pregatita pentru a descifra toate variațiile si abordările diverselor vinuri, dar nici exemplarele cu care am început acest studiu, nu au fost din cele mai rasarite. Despre Nativ Blu Onice 2019 se pot spune multe, dar destul de greu ca e greu de baut sau ca aromele sunt prea simple. Chiar daca taninurile sale au muscatura precisa, vinul e mai degraba catifelat si concentrat din punct de vedere aromatic. Primele care isi fac simtite prezenta sunt nuantele de cireasa si de lemn dulce, care mai apoi se aseaza in straturi line cu iz de cerneala si piper negru. Toate insa sunt stranse intr-o rama dulceaga, ce ajuta la senzatia pe care o pomeneam mai mult in treacat mai devreme, adica cea de vin catifelat, de baut fara vreun efort. Fara sa fie neaparat genul de vin de pastrat multa vreme, are o structura promitatoare.

Inchide review

Nu stiu altii cum sunt, insa eu ma sperii de fiecare data cand vad punctaje desantate pe capisonul unor vinuri din sudul Italiei. Lucru justificat de... Deschide review

Nu stiu altii cum sunt, insa eu ma sperii de fiecare data cand vad punctaje desantate pe capisonul unor vinuri din sudul Italiei. Lucru justificat de multele experiente nu tocmai frumoase de pana acum, dar care - ca orice regula - lasa loc si unor exceptii. In primul rand, acest Aglianico nu e tocmai din sudul extrem, ci din Campania (mai precis din DOC-ul Irpinia Campi Taurasini). Si oricat ar fi de supracopt, cu rest de zahar sesizabil, cu influente clare ale butoiului, soiul Aglianico ramane de neclinitit: arome de carne afumata si ierburi aromatice, aciditate ridicata, taninuri dense (dar fine, elegante, ca asa-i specificul zonei si probabil si cel al vinificatorului). Rezultatul e delicios si super-interesant, mai ales daca-i un pic racit si lasat la aer. Ma gandesc ca ar fi o buna initiere intr-ale vinurilor serioase pentru toti cei care apreciaza aromele generoase ale sudului, dar a fost foarte placut chiar si pentru mine - iubitor al lucrurilor mai putin exuberante-n exprimare.

Inchide review

Este tipul de vin care poate satisface foarte multe gusturi, insa ii faci o mare nedreptate daca il cataloghezi a fi “pe placul multimii”,... Deschide review

Este tipul de vin care poate satisface foarte multe gusturi, insa ii faci o mare nedreptate daca il cataloghezi a fi “pe placul multimii”, deoarece are concentrare, structura si greutate. Pare creat pentru a impresiona, iar fiecare aspect ce il defineste pare usor “amplificat”. De la aromele generoase si coapte de gemuri “lipicioase” de prune, de smochine si visine amarui, ce vin la pachet cu o suita de senzatii dulci de vanilie, de ciocolata neagra si scortisoara, echilibrate de tonuri condimentat-minerale, pana la postgustul parfumat si lung. Primele senzatii gustative se “infatiseaza” carnoase si suculente, dupa care vinul se prezinta in straturi aromatice dulci si “voluptoase” asezate pe o structura bine dozata, formata din combinatia dintre taninurile bine slefuite si aciditatea de fructe rosii si negre de padure. Finalul isi pastreaza expresia fructata si in acelasi timp reuseste sa se dimensioneze cu ajutorul unor senzatii tonic-minerale, de cafea, ciocolata amaruie si grafit.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

98 puncte Luca Maroni

Wine Nativ este un producator de vinuri din Irpinia, Paternopoli, sudul Italiei, ce a aparut pe piata prima data in 2008. Recunoscutul oenolog dr. Mario Ercolino si specialista in Stiinta Alimentelor dr. Roberta Pirone au pus bazele acestei afaceri ce are ca unic scop producerea unor vinuri premium. Nativ se concentreaza acum pe producerea vinurilor din soiurile de struguri tipice pentru zona. Recomandarea noastra de azi, Montemajor Nativ ”Blu Onice” Aglianico 2019, este un vin bogat, cremos, realizat din soiul de struguri Aglianico. Rosu violet inchis, vinul are un buchet in care predomina parfum de fructe negre si condimente mediteraneene. Gustul aduce in prim plan arome cremoase, de lichior de cirese negre, coacaze, lemn ars si cedru. Se recomanda servirea acestui vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de preparate din carne, friptura de miel, gratare, tocanite cu legume si carne, branzeturi maturate etc.

  • easter
BLU ONICE 2019 easter
  • 125 108 -14%
    Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
125 108 -14%
Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"

CE SPUN EXPERTII:

Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău

Imi aduc aminte, destul de bine, de prima mea intalnire cu vinurile obținute din soiul Aglianico. Prima impresie cu care am ramas, a fost aceea a unor... Deschide review

Imi aduc aminte, destul de bine, de prima mea intalnire cu vinurile obținute din soiul Aglianico. Prima impresie cu care am ramas, a fost aceea a unor vinuri relativ rustice, cu taninuri mai degraba dure, destul de greu de baut si aromatica simplista. Pe acele vremuri, nici eu nu aveam gura atat de pregatita pentru a descifra toate variațiile si abordările diverselor vinuri, dar nici exemplarele cu care am început acest studiu, nu au fost din cele mai rasarite. Despre Nativ Blu Onice 2019 se pot spune multe, dar destul de greu ca e greu de baut sau ca aromele sunt prea simple. Chiar daca taninurile sale au muscatura precisa, vinul e mai degraba catifelat si concentrat din punct de vedere aromatic. Primele care isi fac simtite prezenta sunt nuantele de cireasa si de lemn dulce, care mai apoi se aseaza in straturi line cu iz de cerneala si piper negru. Toate insa sunt stranse intr-o rama dulceaga, ce ajuta la senzatia pe care o pomeneam mai mult in treacat mai devreme, adica cea de vin catifelat, de baut fara vreun efort. Fara sa fie neaparat genul de vin de pastrat multa vreme, are o structura promitatoare.

Inchide review

Nu stiu altii cum sunt, insa eu ma sperii de fiecare data cand vad punctaje desantate pe capisonul unor vinuri din sudul Italiei. Lucru justificat de... Deschide review

Nu stiu altii cum sunt, insa eu ma sperii de fiecare data cand vad punctaje desantate pe capisonul unor vinuri din sudul Italiei. Lucru justificat de multele experiente nu tocmai frumoase de pana acum, dar care - ca orice regula - lasa loc si unor exceptii. In primul rand, acest Aglianico nu e tocmai din sudul extrem, ci din Campania (mai precis din DOC-ul Irpinia Campi Taurasini). Si oricat ar fi de supracopt, cu rest de zahar sesizabil, cu influente clare ale butoiului, soiul Aglianico ramane de neclinitit: arome de carne afumata si ierburi aromatice, aciditate ridicata, taninuri dense (dar fine, elegante, ca asa-i specificul zonei si probabil si cel al vinificatorului). Rezultatul e delicios si super-interesant, mai ales daca-i un pic racit si lasat la aer. Ma gandesc ca ar fi o buna initiere intr-ale vinurilor serioase pentru toti cei care apreciaza aromele generoase ale sudului, dar a fost foarte placut chiar si pentru mine - iubitor al lucrurilor mai putin exuberante-n exprimare.

Inchide review

Este tipul de vin care poate satisface foarte multe gusturi, insa ii faci o mare nedreptate daca il cataloghezi a fi “pe placul multimii”,... Deschide review

Este tipul de vin care poate satisface foarte multe gusturi, insa ii faci o mare nedreptate daca il cataloghezi a fi “pe placul multimii”, deoarece are concentrare, structura si greutate. Pare creat pentru a impresiona, iar fiecare aspect ce il defineste pare usor “amplificat”. De la aromele generoase si coapte de gemuri “lipicioase” de prune, de smochine si visine amarui, ce vin la pachet cu o suita de senzatii dulci de vanilie, de ciocolata neagra si scortisoara, echilibrate de tonuri condimentat-minerale, pana la postgustul parfumat si lung. Primele senzatii gustative se “infatiseaza” carnoase si suculente, dupa care vinul se prezinta in straturi aromatice dulci si “voluptoase” asezate pe o structura bine dozata, formata din combinatia dintre taninurile bine slefuite si aciditatea de fructe rosii si negre de padure. Finalul isi pastreaza expresia fructata si in acelasi timp reuseste sa se dimensioneze cu ajutorul unor senzatii tonic-minerale, de cafea, ciocolata amaruie si grafit.

Inchide review

Imi aduc aminte, destul de bine, de prima mea intalnire cu vinurile obținute din soiul Aglianico. Prima impresie cu care am ramas, a fost aceea a unor... Deschide review

Imi aduc aminte, destul de bine, de prima mea intalnire cu vinurile obținute din soiul Aglianico. Prima impresie cu care am ramas, a fost aceea a unor vinuri relativ rustice, cu taninuri mai degraba dure, destul de greu de baut si aromatica simplista. Pe acele vremuri, nici eu nu aveam gura atat de pregatita pentru a descifra toate variațiile si abordările diverselor vinuri, dar nici exemplarele cu care am început acest studiu, nu au fost din cele mai rasarite. Despre Nativ Blu Onice 2019 se pot spune multe, dar destul de greu ca e greu de baut sau ca aromele sunt prea simple. Chiar daca taninurile sale au muscatura precisa, vinul e mai degraba catifelat si concentrat din punct de vedere aromatic. Primele care isi fac simtite prezenta sunt nuantele de cireasa si de lemn dulce, care mai apoi se aseaza in straturi line cu iz de cerneala si piper negru. Toate insa sunt stranse intr-o rama dulceaga, ce ajuta la senzatia pe care o pomeneam mai mult in treacat mai devreme, adica cea de vin catifelat, de baut fara vreun efort. Fara sa fie neaparat genul de vin de pastrat multa vreme, are o structura promitatoare.

Inchide review

Nu stiu altii cum sunt, insa eu ma sperii de fiecare data cand vad punctaje desantate pe capisonul unor vinuri din sudul Italiei. Lucru justificat de... Deschide review

Nu stiu altii cum sunt, insa eu ma sperii de fiecare data cand vad punctaje desantate pe capisonul unor vinuri din sudul Italiei. Lucru justificat de multele experiente nu tocmai frumoase de pana acum, dar care - ca orice regula - lasa loc si unor exceptii. In primul rand, acest Aglianico nu e tocmai din sudul extrem, ci din Campania (mai precis din DOC-ul Irpinia Campi Taurasini). Si oricat ar fi de supracopt, cu rest de zahar sesizabil, cu influente clare ale butoiului, soiul Aglianico ramane de neclinitit: arome de carne afumata si ierburi aromatice, aciditate ridicata, taninuri dense (dar fine, elegante, ca asa-i specificul zonei si probabil si cel al vinificatorului). Rezultatul e delicios si super-interesant, mai ales daca-i un pic racit si lasat la aer. Ma gandesc ca ar fi o buna initiere intr-ale vinurilor serioase pentru toti cei care apreciaza aromele generoase ale sudului, dar a fost foarte placut chiar si pentru mine - iubitor al lucrurilor mai putin exuberante-n exprimare.

Inchide review

Este tipul de vin care poate satisface foarte multe gusturi, insa ii faci o mare nedreptate daca il cataloghezi a fi “pe placul multimii”,... Deschide review

Este tipul de vin care poate satisface foarte multe gusturi, insa ii faci o mare nedreptate daca il cataloghezi a fi “pe placul multimii”, deoarece are concentrare, structura si greutate. Pare creat pentru a impresiona, iar fiecare aspect ce il defineste pare usor “amplificat”. De la aromele generoase si coapte de gemuri “lipicioase” de prune, de smochine si visine amarui, ce vin la pachet cu o suita de senzatii dulci de vanilie, de ciocolata neagra si scortisoara, echilibrate de tonuri condimentat-minerale, pana la postgustul parfumat si lung. Primele senzatii gustative se “infatiseaza” carnoase si suculente, dupa care vinul se prezinta in straturi aromatice dulci si “voluptoase” asezate pe o structura bine dozata, formata din combinatia dintre taninurile bine slefuite si aciditatea de fructe rosii si negre de padure. Finalul isi pastreaza expresia fructata si in acelasi timp reuseste sa se dimensioneze cu ajutorul unor senzatii tonic-minerale, de cafea, ciocolata amaruie si grafit.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

98 puncte Luca Maroni

Wine Nativ este un producator de vinuri din Irpinia, Paternopoli, sudul Italiei, ce a aparut pe piata prima data in 2008. Recunoscutul oenolog dr. Mario Ercolino si specialista in Stiinta Alimentelor dr. Roberta Pirone au pus bazele acestei afaceri ce are ca unic scop producerea unor vinuri premium. Nativ se concentreaza acum pe producerea vinurilor din soiurile de struguri tipice pentru zona. Recomandarea noastra de azi, Montemajor Nativ ”Blu Onice” Aglianico 2019, este un vin bogat, cremos, realizat din soiul de struguri Aglianico. Rosu violet inchis, vinul are un buchet in care predomina parfum de fructe negre si condimente mediteraneene. Gustul aduce in prim plan arome cremoase, de lichior de cirese negre, coacaze, lemn ars si cedru. Se recomanda servirea acestui vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de preparate din carne, friptura de miel, gratare, tocanite cu legume si carne, branzeturi maturate etc.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...