Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

BERARDENGA CHIANTI COLLI SENESI 2020 Felsina

CE SPUN EXPERTII:

Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Radu Rizea
Radu Rizea
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Radu Rizea
Radu Rizea

Mi-era dor de un Chianti, recunosc. Iar cel de azi e olecuta mai special. Caci vine dintr-o sub-zona particulara, pe care o vezi afisata pe eticheta.... Deschide review

Mi-era dor de un Chianti, recunosc. Iar cel de azi e olecuta mai special. Caci vine dintr-o sub-zona particulara, pe care o vezi afisata pe eticheta. Colli Senesi. O sa trecem peste detaliile vinificatiei, dar ma opresc la lunile de vacanta-n baric de stejar slavon, respectiv 18, caci alegerea acestui lemn nu e din alte motive decat influenta minima-n maturare. Adica rezultatul fructului inaintea tertiarelor de gen. Caci e mai neutral, el, lemnul. Asadar avem un Chianti din 100% sange de Jupiter (Sangiovesse), probabil una din cele mai bune clone Romagne (R24 sau T19) cu fruct pe fata. Fiind destul de delicat, vei da doar de notele de fruct rosu, cirese, pruna, capsuna. Apar apoi notele “earthy” cu ierburi si spices, lavanda si ceai. Cu corpul subtire si tanini slefuiti, Chianti-ul de azi e o incantare subtila ce merge bine pe o portie de spaghete speciale-n doi, intocmai ca Doamna si Vagabontul lu’ Disney. Cine nu crede sa verifice!

Inchide review

Un Chianti serios, de o eleganta retinuta, ce stie sa isi dozeze aromele astfel incat sa fie atragator si sobru in acelasi timp. Timiditatea pe care o... Deschide review

Un Chianti serios, de o eleganta retinuta, ce stie sa isi dozeze aromele astfel incat sa fie atragator si sobru in acelasi timp. Timiditatea pe care o arata la primul contact dispare dupa o perioada de aerare, o necesitate pe care o are orice vin respectabil pe baza de Sangiovese. Odata ce se deschide aduce in prim plan impresii precise de visine amarui, invaluite in tonuri vegetale de masline si tomate uscate, cu subtonuri de condimente uscate si cutie de lemn. In atac, are o zveltete structurala, cu senzatii fructate suculente si o aciditate proaspata, insa in partea a doua a gustului isi incordeaza taninurile coapte, asa incat sa adauge postgustului greutate si o senzatie condimentat-tonica, alaturi de tentele de fruct copt.

Inchide review

Chianti-ul mi s-a parut, la inceputul anilor 2000, un vin de omleta. Una cu multa carne si branza, mancata dupa-amiaza. Sau de pizza, nah. Am gasit rar si... Deschide review

Chianti-ul mi s-a parut, la inceputul anilor 2000, un vin de omleta. Una cu multa carne si branza, mancata dupa-amiaza. Sau de pizza, nah. Am gasit rar si la preturi nerezonabile Chianti cu potential de invechire, multa vreme, mai degraba am descoperit vinurile la ele acasa sau aduse de prieteni mai plimbareti, Asa ca nu pot decat sa ma bucur sa constat ca aceasta categorie, cu siguranta subreprezentata, incepe de o vreme sa se contureze pe piata si dincolo de vinisorul rustic si fara angajamente, in sticle invelite in paie „de marketing”. Si cel de astazi a contribuit la reparare imaginii deturnate in acei ani – plin de fructe rosii de padure, vesel, dar nu vulgar, cu note de flori uscate si tabac elegante si bine folosite drept condiment, taninuri rotunjite, aciditate de vin tanar, dar cu potential de invechire peste medie (macar 5-10 ani mai poate astepta). De retinut, de gustat si de revenit la el!

Inchide review

Mi-era dor de un Chianti, recunosc. Iar cel de azi e olecuta mai special. Caci vine dintr-o sub-zona particulara, pe care o vezi afisata pe eticheta.... Deschide review

Mi-era dor de un Chianti, recunosc. Iar cel de azi e olecuta mai special. Caci vine dintr-o sub-zona particulara, pe care o vezi afisata pe eticheta. Colli Senesi. O sa trecem peste detaliile vinificatiei, dar ma opresc la lunile de vacanta-n baric de stejar slavon, respectiv 18, caci alegerea acestui lemn nu e din alte motive decat influenta minima-n maturare. Adica rezultatul fructului inaintea tertiarelor de gen. Caci e mai neutral, el, lemnul. Asadar avem un Chianti din 100% sange de Jupiter (Sangiovesse), probabil una din cele mai bune clone Romagne (R24 sau T19) cu fruct pe fata. Fiind destul de delicat, vei da doar de notele de fruct rosu, cirese, pruna, capsuna. Apar apoi notele “earthy” cu ierburi si spices, lavanda si ceai. Cu corpul subtire si tanini slefuiti, Chianti-ul de azi e o incantare subtila ce merge bine pe o portie de spaghete speciale-n doi, intocmai ca Doamna si Vagabontul lu’ Disney. Cine nu crede sa verifice!

Inchide review

Un Chianti serios, de o eleganta retinuta, ce stie sa isi dozeze aromele astfel incat sa fie atragator si sobru in acelasi timp. Timiditatea pe care o... Deschide review

Un Chianti serios, de o eleganta retinuta, ce stie sa isi dozeze aromele astfel incat sa fie atragator si sobru in acelasi timp. Timiditatea pe care o arata la primul contact dispare dupa o perioada de aerare, o necesitate pe care o are orice vin respectabil pe baza de Sangiovese. Odata ce se deschide aduce in prim plan impresii precise de visine amarui, invaluite in tonuri vegetale de masline si tomate uscate, cu subtonuri de condimente uscate si cutie de lemn. In atac, are o zveltete structurala, cu senzatii fructate suculente si o aciditate proaspata, insa in partea a doua a gustului isi incordeaza taninurile coapte, asa incat sa adauge postgustului greutate si o senzatie condimentat-tonica, alaturi de tentele de fruct copt.

Inchide review

Chianti-ul mi s-a parut, la inceputul anilor 2000, un vin de omleta. Una cu multa carne si branza, mancata dupa-amiaza. Sau de pizza, nah. Am gasit rar si... Deschide review

Chianti-ul mi s-a parut, la inceputul anilor 2000, un vin de omleta. Una cu multa carne si branza, mancata dupa-amiaza. Sau de pizza, nah. Am gasit rar si la preturi nerezonabile Chianti cu potential de invechire, multa vreme, mai degraba am descoperit vinurile la ele acasa sau aduse de prieteni mai plimbareti, Asa ca nu pot decat sa ma bucur sa constat ca aceasta categorie, cu siguranta subreprezentata, incepe de o vreme sa se contureze pe piata si dincolo de vinisorul rustic si fara angajamente, in sticle invelite in paie „de marketing”. Si cel de astazi a contribuit la reparare imaginii deturnate in acei ani – plin de fructe rosii de padure, vesel, dar nu vulgar, cu note de flori uscate si tabac elegante si bine folosite drept condiment, taninuri rotunjite, aciditate de vin tanar, dar cu potential de invechire peste medie (macar 5-10 ani mai poate astepta). De retinut, de gustat si de revenit la el!

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

 91 puncte James Suckling

Crama Felsina a fost fondata in 1966 de catre Domenico Poggiali Felsina in Castelnuovo Berardenga, Via del Chianti. In 2015, crama a fost certificata ICEA, facand trecerea catre agricultura organica. Vinul de astazi, Felsina Berardenga Chianti Colli Senesi 2019, este un vin rosu sec realizat din struguri Sangiovese. Notele olfactive amintesc de cirese rosii si mure, urmate de note pamantesti si condimente. Pe palat, vinul aduce in prim plan cu arome fructate si taninuri catifelate. Va recomandam degustarea acestui vin la 18-20 de grade Celsius, alaturi de pizza, paste all'arrabiata sau preparate cu carne rosie.

BERARDENGA CHIANTI COLLI SENESI 2020

CE SPUN EXPERTII:

Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Radu Rizea
Radu Rizea
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Radu Rizea
Radu Rizea

Mi-era dor de un Chianti, recunosc. Iar cel de azi e olecuta mai special. Caci vine dintr-o sub-zona particulara, pe care o vezi afisata pe eticheta.... Deschide review

Mi-era dor de un Chianti, recunosc. Iar cel de azi e olecuta mai special. Caci vine dintr-o sub-zona particulara, pe care o vezi afisata pe eticheta. Colli Senesi. O sa trecem peste detaliile vinificatiei, dar ma opresc la lunile de vacanta-n baric de stejar slavon, respectiv 18, caci alegerea acestui lemn nu e din alte motive decat influenta minima-n maturare. Adica rezultatul fructului inaintea tertiarelor de gen. Caci e mai neutral, el, lemnul. Asadar avem un Chianti din 100% sange de Jupiter (Sangiovesse), probabil una din cele mai bune clone Romagne (R24 sau T19) cu fruct pe fata. Fiind destul de delicat, vei da doar de notele de fruct rosu, cirese, pruna, capsuna. Apar apoi notele “earthy” cu ierburi si spices, lavanda si ceai. Cu corpul subtire si tanini slefuiti, Chianti-ul de azi e o incantare subtila ce merge bine pe o portie de spaghete speciale-n doi, intocmai ca Doamna si Vagabontul lu’ Disney. Cine nu crede sa verifice!

Inchide review

Un Chianti serios, de o eleganta retinuta, ce stie sa isi dozeze aromele astfel incat sa fie atragator si sobru in acelasi timp. Timiditatea pe care o... Deschide review

Un Chianti serios, de o eleganta retinuta, ce stie sa isi dozeze aromele astfel incat sa fie atragator si sobru in acelasi timp. Timiditatea pe care o arata la primul contact dispare dupa o perioada de aerare, o necesitate pe care o are orice vin respectabil pe baza de Sangiovese. Odata ce se deschide aduce in prim plan impresii precise de visine amarui, invaluite in tonuri vegetale de masline si tomate uscate, cu subtonuri de condimente uscate si cutie de lemn. In atac, are o zveltete structurala, cu senzatii fructate suculente si o aciditate proaspata, insa in partea a doua a gustului isi incordeaza taninurile coapte, asa incat sa adauge postgustului greutate si o senzatie condimentat-tonica, alaturi de tentele de fruct copt.

Inchide review

Chianti-ul mi s-a parut, la inceputul anilor 2000, un vin de omleta. Una cu multa carne si branza, mancata dupa-amiaza. Sau de pizza, nah. Am gasit rar si... Deschide review

Chianti-ul mi s-a parut, la inceputul anilor 2000, un vin de omleta. Una cu multa carne si branza, mancata dupa-amiaza. Sau de pizza, nah. Am gasit rar si la preturi nerezonabile Chianti cu potential de invechire, multa vreme, mai degraba am descoperit vinurile la ele acasa sau aduse de prieteni mai plimbareti, Asa ca nu pot decat sa ma bucur sa constat ca aceasta categorie, cu siguranta subreprezentata, incepe de o vreme sa se contureze pe piata si dincolo de vinisorul rustic si fara angajamente, in sticle invelite in paie „de marketing”. Si cel de astazi a contribuit la reparare imaginii deturnate in acei ani – plin de fructe rosii de padure, vesel, dar nu vulgar, cu note de flori uscate si tabac elegante si bine folosite drept condiment, taninuri rotunjite, aciditate de vin tanar, dar cu potential de invechire peste medie (macar 5-10 ani mai poate astepta). De retinut, de gustat si de revenit la el!

Inchide review

Mi-era dor de un Chianti, recunosc. Iar cel de azi e olecuta mai special. Caci vine dintr-o sub-zona particulara, pe care o vezi afisata pe eticheta.... Deschide review

Mi-era dor de un Chianti, recunosc. Iar cel de azi e olecuta mai special. Caci vine dintr-o sub-zona particulara, pe care o vezi afisata pe eticheta. Colli Senesi. O sa trecem peste detaliile vinificatiei, dar ma opresc la lunile de vacanta-n baric de stejar slavon, respectiv 18, caci alegerea acestui lemn nu e din alte motive decat influenta minima-n maturare. Adica rezultatul fructului inaintea tertiarelor de gen. Caci e mai neutral, el, lemnul. Asadar avem un Chianti din 100% sange de Jupiter (Sangiovesse), probabil una din cele mai bune clone Romagne (R24 sau T19) cu fruct pe fata. Fiind destul de delicat, vei da doar de notele de fruct rosu, cirese, pruna, capsuna. Apar apoi notele “earthy” cu ierburi si spices, lavanda si ceai. Cu corpul subtire si tanini slefuiti, Chianti-ul de azi e o incantare subtila ce merge bine pe o portie de spaghete speciale-n doi, intocmai ca Doamna si Vagabontul lu’ Disney. Cine nu crede sa verifice!

Inchide review

Un Chianti serios, de o eleganta retinuta, ce stie sa isi dozeze aromele astfel incat sa fie atragator si sobru in acelasi timp. Timiditatea pe care o... Deschide review

Un Chianti serios, de o eleganta retinuta, ce stie sa isi dozeze aromele astfel incat sa fie atragator si sobru in acelasi timp. Timiditatea pe care o arata la primul contact dispare dupa o perioada de aerare, o necesitate pe care o are orice vin respectabil pe baza de Sangiovese. Odata ce se deschide aduce in prim plan impresii precise de visine amarui, invaluite in tonuri vegetale de masline si tomate uscate, cu subtonuri de condimente uscate si cutie de lemn. In atac, are o zveltete structurala, cu senzatii fructate suculente si o aciditate proaspata, insa in partea a doua a gustului isi incordeaza taninurile coapte, asa incat sa adauge postgustului greutate si o senzatie condimentat-tonica, alaturi de tentele de fruct copt.

Inchide review

Chianti-ul mi s-a parut, la inceputul anilor 2000, un vin de omleta. Una cu multa carne si branza, mancata dupa-amiaza. Sau de pizza, nah. Am gasit rar si... Deschide review

Chianti-ul mi s-a parut, la inceputul anilor 2000, un vin de omleta. Una cu multa carne si branza, mancata dupa-amiaza. Sau de pizza, nah. Am gasit rar si la preturi nerezonabile Chianti cu potential de invechire, multa vreme, mai degraba am descoperit vinurile la ele acasa sau aduse de prieteni mai plimbareti, Asa ca nu pot decat sa ma bucur sa constat ca aceasta categorie, cu siguranta subreprezentata, incepe de o vreme sa se contureze pe piata si dincolo de vinisorul rustic si fara angajamente, in sticle invelite in paie „de marketing”. Si cel de astazi a contribuit la reparare imaginii deturnate in acei ani – plin de fructe rosii de padure, vesel, dar nu vulgar, cu note de flori uscate si tabac elegante si bine folosite drept condiment, taninuri rotunjite, aciditate de vin tanar, dar cu potential de invechire peste medie (macar 5-10 ani mai poate astepta). De retinut, de gustat si de revenit la el!

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

 91 puncte James Suckling

Crama Felsina a fost fondata in 1966 de catre Domenico Poggiali Felsina in Castelnuovo Berardenga, Via del Chianti. In 2015, crama a fost certificata ICEA, facand trecerea catre agricultura organica. Vinul de astazi, Felsina Berardenga Chianti Colli Senesi 2019, este un vin rosu sec realizat din struguri Sangiovese. Notele olfactive amintesc de cirese rosii si mure, urmate de note pamantesti si condimente. Pe palat, vinul aduce in prim plan cu arome fructate si taninuri catifelate. Va recomandam degustarea acestui vin la 18-20 de grade Celsius, alaturi de pizza, paste all'arrabiata sau preparate cu carne rosie.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...