AVINCIS MERLOT 2022 Crama Avincis
- SEC
- ROSU
- LINISTIT
- 750ML
- MERLOT
- 14,5%
- ROMANIA
Povestea Avincis începe în 1927, când Maria și Iancu Râmniceanu, ofițer al Armatei Române, au cumpărat un conac înconjurat de vii în Drăgășani. In 2007, strănepoata lor, Cristina, alături de soțul ei, Valeriu Stoica, a hotărât să continue tradiția familiei. De acolo vine vinul de azi, Merlot 2022, un roșu sec, cu 14.5% alcool, ce reflectă noblețea soiului și particularitățile terroir-ului din Drăgășani. După 12 luni de maturare în stejar și amforă, vinul se deschide cu o culoare de roșu-rubiniu strălucitor, ce anunță eleganța și intensitatea sa aromatică. Olfactiv, dezvăluie arome de prune coapte, vișine în alcool, trandafiri, ciocolată amăruie și o nuanță balsamică delicată. Gustul este rotund, sățios și catifelat, cu o structură echilibrată și postgust lung, care lasă impresia unei experiențe olfactive și gustative complete. Temperatura optimă de servire: 16°C. Se potrivește excelent cu mușchiuleț de vită, obrăjori de vițel în sos de vin, rizoto cu ciuperci sau legume la grătar.
-
89Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"+ 0,50 lei garanție returnabilă
Povestea Avincis începe în 1927, când Maria și Iancu Râmniceanu, ofițer al Armatei Române, au cumpărat un conac înconjurat de vii în Drăgășani. In 2007, strănepoata lor, Cristina, alături de soțul ei, Valeriu Stoica, a hotărât să continue tradiția familiei. De acolo vine vinul de azi, Merlot 2022, un roșu sec, cu 14.5% alcool, ce reflectă noblețea soiului și particularitățile terroir-ului din Drăgășani. După 12 luni de maturare în stejar și amforă, vinul se deschide cu o culoare de roșu-rubiniu strălucitor, ce anunță eleganța și intensitatea sa aromatică. Olfactiv, dezvăluie arome de prune coapte, vișine în alcool, trandafiri, ciocolată amăruie și o nuanță balsamică delicată. Gustul este rotund, sățios și catifelat, cu o structură echilibrată și postgust lung, care lasă impresia unei experiențe olfactive și gustative complete. Temperatura optimă de servire: 16°C. Se potrivește excelent cu mușchiuleț de vită, obrăjori de vițel în sos de vin, rizoto cu ciuperci sau legume la grătar.