- -10% la ORICE comanda
- Livrare Gratuita
- Grupare Livrari
- 4 sticle premium CADOU
AGLIANICO BENEVENTANO 2023 Lapilli
- SEC
- ROSU
- LINISTIT
- 750ML
- AGLIANICO
- 14%
- ITALIA
CE SPUN EXPERTII:
94 puncte Luca Maroni
Lapilli Aglianico Beneventano este un vin roșu care provine din strugurii Aglianico cultivați în Campania, o regiune caracterizată printr-un climat tipic mediteranean. În ciuda temperaturilor ridicate de vară, apropierea de mare și conformația reliefului terroirului face ca clima să fie mai temperată și mai favorabilă viticulturii, dând vinului complexitate și prospețime. Strugurii, odată culeși și răzuiți, sunt vinificați cu o macerare de 12-15 zile pentru a extrage culoare și structură. Fermentația alcoolică și malolactică are loc în rezervoare de oțel inoxidabil la temperaturi controlate între 25 și 27 ° C, păstrând astfel caracteristicile varietale și aromatice ale Aglianico. In pahar prezinta o culoare rosu intens. La nas se percep arome delicate de fructe rosii precum mure, cirese negre si prune coapte, imbogatite de note usoare de lemn dulce. Pe palat este dens si moale, cu o aroma placuta de fructe de padure care ii sporeste structura si persistenta. Asocieri culinare: Excelent atunci când este asociat cu supe, preparate din carne, atât albe, cât și roșii, și brânzeturi proaspete sau mature.

stoc disponibil
00:00:00
-
MEMBRII PREMIUM beneficiaza Devino membru
CE SPUN EXPERTII:
94 puncte Luca Maroni
Lapilli Aglianico Beneventano este un vin roșu care provine din strugurii Aglianico cultivați în Campania, o regiune caracterizată printr-un climat tipic mediteranean. În ciuda temperaturilor ridicate de vară, apropierea de mare și conformația reliefului terroirului face ca clima să fie mai temperată și mai favorabilă viticulturii, dând vinului complexitate și prospețime. Strugurii, odată culeși și răzuiți, sunt vinificați cu o macerare de 12-15 zile pentru a extrage culoare și structură. Fermentația alcoolică și malolactică are loc în rezervoare de oțel inoxidabil la temperaturi controlate între 25 și 27 ° C, păstrând astfel caracteristicile varietale și aromatice ale Aglianico. In pahar prezinta o culoare rosu intens. La nas se percep arome delicate de fructe rosii precum mure, cirese negre si prune coapte, imbogatite de note usoare de lemn dulce. Pe palat este dens si moale, cu o aroma placuta de fructe de padure care ii sporeste structura si persistenta. Asocieri culinare: Excelent atunci când este asociat cu supe, preparate din carne, atât albe, cât și roșii, și brânzeturi proaspete sau mature.