Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

Ai văzut cele 8 vinuri BEST OF 2024-2025? Adaugă unul în coș!
🥂 Promo aniversar 13 ani
13 zile de reduceri & premii

AGLIANICO BENEVENTANO 2023 Lapilli

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • AGLIANICO
  • 14%
  • ITALIA

CE SPUN EXPERTII:

  • Luca Maroni 94
Nicuşor Cazan
Nicuşor Cazan
Marius Cristian
Marius Cristian
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Nicuşor Cazan
Nicuşor Cazan
Marius Cristian
Marius Cristian
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca

Un vin robust, cu o structură masivă și intensă. Primează aromele de cireșe și prune afumate, completate de note de ciocolată și cafea, pentru un... Deschide review

Un vin robust, cu o structură masivă și intensă. Primează aromele de cireșe și prune afumate, completate de note de ciocolată și cafea, pentru un grad mai mare de complexitate. Taninurile sunt moderate, oferind o textură fermă dar și un echilibru general plăcut. În ansamblu, vinul are un caracter puternic și un profil aromatic intens, un aglianico care își exprimă tipicitatea soiului.

Inchide review

Olfactiv ne întâmpină un micuț festival de fructe roșii, cu niște vișine soliste, acompaniate de niscaiva mure, cireșe negre și... Deschide review

Olfactiv ne întâmpină un micuț festival de fructe roșii, cu niște vișine soliste, acompaniate de niscaiva mure, cireșe negre și câteva prune. Aceleași fructe continuă și în gust (cu o discretă contraofensivă a prunelor), care gust e catifelat și, aș zice, chiar moale, dacă n-ar exista, totuși, o astringență dornică să balanseze ansamblul. Cu ce-l mărităm? Păi nu prea e un roșu din acelea dedicate pentru vită și vânat. Mai curând aș zice porc ori miel, ba chiar aș adăuga pe listă și rața. Că sigur nu s-ar supăra, ba chiar dimpotrivă.

Inchide review

Dacă n-am avea Negrul nostru de Drăgășani, nu mai vorbesc de Feteasca Neagră și dac-am fi italieni, sigur ne-am da în vânt după... Deschide review

Dacă n-am avea Negrul nostru de Drăgășani, nu mai vorbesc de Feteasca Neagră și dac-am fi italieni, sigur ne-am da în vânt după Aglianico, pentru versatilitatea și caracterul său atât de mineral. Un vin catifelat, însă concentrat, aproape onctuos, cu mult extract, datorită recoltării târzii a strugurilor și a fermentației îndelungate pe boască și cu o aciditate care-i echilibrează fericit corpolența. Acesta este vinul de azi, rod al unui an deosebit, poate cel mai bun pe care l-am degustat până acum.

Inchide review

Un vin robust, cu o structură masivă și intensă. Primează aromele de cireșe și prune afumate, completate de note de ciocolată și cafea, pentru un... Deschide review

Un vin robust, cu o structură masivă și intensă. Primează aromele de cireșe și prune afumate, completate de note de ciocolată și cafea, pentru un grad mai mare de complexitate. Taninurile sunt moderate, oferind o textură fermă dar și un echilibru general plăcut. În ansamblu, vinul are un caracter puternic și un profil aromatic intens, un aglianico care își exprimă tipicitatea soiului.

Inchide review

Olfactiv ne întâmpină un micuț festival de fructe roșii, cu niște vișine soliste, acompaniate de niscaiva mure, cireșe negre și... Deschide review

Olfactiv ne întâmpină un micuț festival de fructe roșii, cu niște vișine soliste, acompaniate de niscaiva mure, cireșe negre și câteva prune. Aceleași fructe continuă și în gust (cu o discretă contraofensivă a prunelor), care gust e catifelat și, aș zice, chiar moale, dacă n-ar exista, totuși, o astringență dornică să balanseze ansamblul. Cu ce-l mărităm? Păi nu prea e un roșu din acelea dedicate pentru vită și vânat. Mai curând aș zice porc ori miel, ba chiar aș adăuga pe listă și rața. Că sigur nu s-ar supăra, ba chiar dimpotrivă.

Inchide review

Dacă n-am avea Negrul nostru de Drăgășani, nu mai vorbesc de Feteasca Neagră și dac-am fi italieni, sigur ne-am da în vânt după... Deschide review

Dacă n-am avea Negrul nostru de Drăgășani, nu mai vorbesc de Feteasca Neagră și dac-am fi italieni, sigur ne-am da în vânt după Aglianico, pentru versatilitatea și caracterul său atât de mineral. Un vin catifelat, însă concentrat, aproape onctuos, cu mult extract, datorită recoltării târzii a strugurilor și a fermentației îndelungate pe boască și cu o aciditate care-i echilibrează fericit corpolența. Acesta este vinul de azi, rod al unui an deosebit, poate cel mai bun pe care l-am degustat până acum.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

94 puncte Luca Maroni

Lapilli Aglianico Beneventano este un vin roșu care provine din strugurii Aglianico cultivați în Campania, o regiune caracterizată printr-un climat tipic mediteranean. În ciuda temperaturilor ridicate de vară, apropierea de mare și conformația reliefului terroirului face ca clima să fie mai temperată și mai favorabilă viticulturii, dând vinului complexitate și prospețime. Strugurii, odată culeși și răzuiți, sunt vinificați cu o macerare de 12-15 zile pentru a extrage culoare și structură. Fermentația alcoolică și malolactică are loc în rezervoare de oțel inoxidabil la temperaturi controlate între 25 și 27 ° C, păstrând astfel caracteristicile varietale și aromatice ale Aglianico. In pahar prezinta o culoare rosu intens. La nas se percep arome delicate de fructe rosii precum mure, cirese negre si prune coapte, imbogatite de note usoare de lemn dulce. Pe palat este dens si moale, cu o aroma placuta de fructe de padure care ii sporeste structura si persistenta. Asocieri culinare: Excelent atunci când este asociat cu supe, preparate din carne, atât albe, cât și roșii, și brânzeturi proaspete sau mature.

  • Luca Maroni 94
AGLIANICO BENEVENTANO 2023
cel mai bun pret online 65Lei bg
DOAR AZI 50 Lei
valabilitate oferta
stock

stoc disponibil

timp ramas
bg bg hourglass

00:00:00

65 50

CE SPUN EXPERTII:

  • Luca Maroni 94
Nicuşor Cazan
Nicuşor Cazan
Marius Cristian
Marius Cristian
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Nicuşor Cazan
Nicuşor Cazan
Marius Cristian
Marius Cristian
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca

Un vin robust, cu o structură masivă și intensă. Primează aromele de cireșe și prune afumate, completate de note de ciocolată și cafea, pentru un... Deschide review

Un vin robust, cu o structură masivă și intensă. Primează aromele de cireșe și prune afumate, completate de note de ciocolată și cafea, pentru un grad mai mare de complexitate. Taninurile sunt moderate, oferind o textură fermă dar și un echilibru general plăcut. În ansamblu, vinul are un caracter puternic și un profil aromatic intens, un aglianico care își exprimă tipicitatea soiului.

Inchide review

Olfactiv ne întâmpină un micuț festival de fructe roșii, cu niște vișine soliste, acompaniate de niscaiva mure, cireșe negre și... Deschide review

Olfactiv ne întâmpină un micuț festival de fructe roșii, cu niște vișine soliste, acompaniate de niscaiva mure, cireșe negre și câteva prune. Aceleași fructe continuă și în gust (cu o discretă contraofensivă a prunelor), care gust e catifelat și, aș zice, chiar moale, dacă n-ar exista, totuși, o astringență dornică să balanseze ansamblul. Cu ce-l mărităm? Păi nu prea e un roșu din acelea dedicate pentru vită și vânat. Mai curând aș zice porc ori miel, ba chiar aș adăuga pe listă și rața. Că sigur nu s-ar supăra, ba chiar dimpotrivă.

Inchide review

Dacă n-am avea Negrul nostru de Drăgășani, nu mai vorbesc de Feteasca Neagră și dac-am fi italieni, sigur ne-am da în vânt după... Deschide review

Dacă n-am avea Negrul nostru de Drăgășani, nu mai vorbesc de Feteasca Neagră și dac-am fi italieni, sigur ne-am da în vânt după Aglianico, pentru versatilitatea și caracterul său atât de mineral. Un vin catifelat, însă concentrat, aproape onctuos, cu mult extract, datorită recoltării târzii a strugurilor și a fermentației îndelungate pe boască și cu o aciditate care-i echilibrează fericit corpolența. Acesta este vinul de azi, rod al unui an deosebit, poate cel mai bun pe care l-am degustat până acum.

Inchide review

Un vin robust, cu o structură masivă și intensă. Primează aromele de cireșe și prune afumate, completate de note de ciocolată și cafea, pentru un... Deschide review

Un vin robust, cu o structură masivă și intensă. Primează aromele de cireșe și prune afumate, completate de note de ciocolată și cafea, pentru un grad mai mare de complexitate. Taninurile sunt moderate, oferind o textură fermă dar și un echilibru general plăcut. În ansamblu, vinul are un caracter puternic și un profil aromatic intens, un aglianico care își exprimă tipicitatea soiului.

Inchide review

Olfactiv ne întâmpină un micuț festival de fructe roșii, cu niște vișine soliste, acompaniate de niscaiva mure, cireșe negre și... Deschide review

Olfactiv ne întâmpină un micuț festival de fructe roșii, cu niște vișine soliste, acompaniate de niscaiva mure, cireșe negre și câteva prune. Aceleași fructe continuă și în gust (cu o discretă contraofensivă a prunelor), care gust e catifelat și, aș zice, chiar moale, dacă n-ar exista, totuși, o astringență dornică să balanseze ansamblul. Cu ce-l mărităm? Păi nu prea e un roșu din acelea dedicate pentru vită și vânat. Mai curând aș zice porc ori miel, ba chiar aș adăuga pe listă și rața. Că sigur nu s-ar supăra, ba chiar dimpotrivă.

Inchide review

Dacă n-am avea Negrul nostru de Drăgășani, nu mai vorbesc de Feteasca Neagră și dac-am fi italieni, sigur ne-am da în vânt după... Deschide review

Dacă n-am avea Negrul nostru de Drăgășani, nu mai vorbesc de Feteasca Neagră și dac-am fi italieni, sigur ne-am da în vânt după Aglianico, pentru versatilitatea și caracterul său atât de mineral. Un vin catifelat, însă concentrat, aproape onctuos, cu mult extract, datorită recoltării târzii a strugurilor și a fermentației îndelungate pe boască și cu o aciditate care-i echilibrează fericit corpolența. Acesta este vinul de azi, rod al unui an deosebit, poate cel mai bun pe care l-am degustat până acum.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

94 puncte Luca Maroni

Lapilli Aglianico Beneventano este un vin roșu care provine din strugurii Aglianico cultivați în Campania, o regiune caracterizată printr-un climat tipic mediteranean. În ciuda temperaturilor ridicate de vară, apropierea de mare și conformația reliefului terroirului face ca clima să fie mai temperată și mai favorabilă viticulturii, dând vinului complexitate și prospețime. Strugurii, odată culeși și răzuiți, sunt vinificați cu o macerare de 12-15 zile pentru a extrage culoare și structură. Fermentația alcoolică și malolactică are loc în rezervoare de oțel inoxidabil la temperaturi controlate între 25 și 27 ° C, păstrând astfel caracteristicile varietale și aromatice ale Aglianico. In pahar prezinta o culoare rosu intens. La nas se percep arome delicate de fructe rosii precum mure, cirese negre si prune coapte, imbogatite de note usoare de lemn dulce. Pe palat este dens si moale, cu o aroma placuta de fructe de padure care ii sporeste structura si persistenta. Asocieri culinare: Excelent atunci când este asociat cu supe, preparate din carne, atât albe, cât și roșii, și brânzeturi proaspete sau mature.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...