MILLEDI 2016 Ferghettina
Franciacorta este sampania italienilor. Situata in provincia Brescia din Lombardia, este o apelatiune mica, care se intinde pe doar 2000 de hectare. A primit statut de DOCG in 1995. Soiurile admise sunt Chardonnay, Pinot Noir si Pinot Blanc. La fel ca sampania si spre deosebire de Prosecco, Franciacorta se produce prin metoda traditionala - a doua fermentatie are loc in sticla.
Realizat din Chardonnay, vinul propus astazi are o culoare galben-pai cu reflexii aurii. Aroma are note intense de citrice si flori albe. Gustul este complex, vivace, cu perlaj fin, persistent si caracter de citrice si briosa care ii confera greutate si o textura foarte fina. Are o mineralitate puternica si aciditate ispititoare care conduc spre sfarsitul persistent. Se recomanda degustarea la o temperatura de 6-8 grade Celsius alaturi de preparate din peste, fructe de mare sau cu preparate asiatice precum sushi sau sashimi.
Franciacorta este sampania italienilor. Situata in provincia Brescia din Lombardia, este o apelatiune mica, care se intinde pe doar 2000 de hectare. A primit statut de DOCG in 1995. Soiurile admise sunt Chardonnay, Pinot Noir si Pinot Blanc. La fel ca sampania si spre deosebire de Prosecco, Franciacorta se produce prin metoda traditionala - a doua fermentatie are loc in sticla.
Realizat din Chardonnay, vinul propus astazi are o culoare galben-pai cu reflexii aurii. Aroma are note intense de citrice si flori albe. Gustul este complex, vivace, cu perlaj fin, persistent si caracter de citrice si briosa care ii confera greutate si o textura foarte fina. Are o mineralitate puternica si aciditate ispititoare care conduc spre sfarsitul persistent. Se recomanda degustarea la o temperatura de 6-8 grade Celsius alaturi de preparate din peste, fructe de mare sau cu preparate asiatice precum sushi sau sashimi.