MARIUS GRENACHE 2016 Michel Chapoutier
89-91 pct. - Robert Parker
Vinurile din Grenache 100% sunt mai degraba rare in regiunea Rhône. In aceasta zona viticola, soiul Grenache este folosit, de cele mai multe ori, in asamblaje cu Syrah si Mourvèdre (numite, generic, GSM). Tocmai de aceea vinul de azi, un Grenache in stare pura, este un eveniment enologic care nu trebuie ratat.
Recomandarea noastra de astazi, Marius Grenache 2016, este un vin complex si elegant. Buchetul se remarca prin aromele puternice de fructe de padure rosii, in special zmeura si cirese, urmate apoi de notele de cacao si condimente ceva mai dulci. Gustul este zemos si fructat la inceput, o fuziune interesanta de fructe rosii, iar taninurile sunt catifelate. Serviti acest vin la 13-18 grade Celsius pentru a-i simti mai bine proprietatile, alaturi de preparate culinare precum friptura de vita, tarte cu legume, branza de capra sau mancaruri ceva mai condimentate.
89-91 pct. - Robert Parker
Vinurile din Grenache 100% sunt mai degraba rare in regiunea Rhône. In aceasta zona viticola, soiul Grenache este folosit, de cele mai multe ori, in asamblaje cu Syrah si Mourvèdre (numite, generic, GSM). Tocmai de aceea vinul de azi, un Grenache in stare pura, este un eveniment enologic care nu trebuie ratat.
Recomandarea noastra de astazi, Marius Grenache 2016, este un vin complex si elegant. Buchetul se remarca prin aromele puternice de fructe de padure rosii, in special zmeura si cirese, urmate apoi de notele de cacao si condimente ceva mai dulci. Gustul este zemos si fructat la inceput, o fuziune interesanta de fructe rosii, iar taninurile sunt catifelate. Serviti acest vin la 13-18 grade Celsius pentru a-i simti mai bine proprietatile, alaturi de preparate culinare precum friptura de vita, tarte cu legume, branza de capra sau mancaruri ceva mai condimentate.