Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle in Bucuresti si de 6 sticle in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

MARIUS GRENACHE 2016

Michel Chapoutier

MARIUS GRENACHE 2016
caracteristici:

89-91 pct. - Robert Parker

Vinurile din Grenache 100% sunt mai degraba rare in regiunea Rhône. In aceasta zona viticola, soiul Grenache este folosit, de cele mai multe ori, in asamblaje cu Syrah si Mourvèdre (numite, generic, GSM). Tocmai de aceea vinul de azi, un Grenache in stare pura, este un eveniment enologic care nu trebuie ratat.

Recomandarea noastra de astazi, Marius Grenache 2016, este un vin complex si elegant. Buchetul se remarca prin aromele puternice de fructe de padure rosii, in special zmeura si cirese, urmate apoi de notele de cacao si condimente ceva mai dulci. Gustul este zemos si fructat la inceput, o fuziune interesanta de fructe rosii, iar taninurile sunt catifelate. Serviti acest vin la 13-18 grade Celsius pentru a-i simti mai bine proprietatile, alaturi de preparate culinare precum friptura de vita, tarte cu legume, branza de capra sau mancaruri ceva mai condimentate.

Ce spun pasionatii despre acest vin:
  • Razvan Avram

    Un vin cu multa personalitate, care lasa fructele negre supracoapte tipice Grenache-ului sa se exprime plenar. Astringenta cuceritoare, de tip "pumn de otel in manusa de catifea", il incadreaza intr-o categorie ceva mai rar intalnita la vinurile moderne, pe care as numi-o "rustic elegant". Culoarea este visiniu inchis, opac, iar nasul este intens, cu afine, coacaze, piper negru si pielarie. Alcoolul este bine integrat in corpul fluid, cu taninuri fine, dar ferme. Gustul vine cu o avalansa de visine, cirese negre amare, martipan si smochine afumate. Postgustul este lung, lejer astringent, lasand impresii de fructe stafidite si ciocolata amara. Marius nu are nevoie de decantare, el fiind genul de vin care se poate bea imediat dupa deschiderea sticlei. Sa aveti doar grija sa nu-l serviti prea cald (12-14 grade maximum), fiindca e putin mofturos la acest capitol, ca un veritabil bunic in straie de Casanova.

    Razvan Avram, Pasionat de vinuri - Data degustarii: Ian 2018
  • Dan Micuda

    Un Grenache tipic de Sudul Frantei, intens, pigmentat, violet si tanar. Nas dominat initial de arome de fruct negru copt si tuse de bacon afumat care evolueaza apoi spre dulceturi de capsuni vanilate. Gustativ este cremos, suculent, dulceag, cu acelasi gemuri si dulceturi vanilate de fructe rosii din nas, dar balansate de o aciditate care ii imprima o evolutie liniara. Taninii tineri strang in final, curatand palatinul si lasand o remanenta de sambure de caisa urmata in postgustul mediu de aceleasi note fructate-vanilate care ii insotesc evolutia. Un vin competent care se incadreaza in filozofia gamei, aceea a a vinurilor bune, de zi cu zi, care mai cer o sticla/un pahar, insa cu un plus de seriozitate si concentrare fata de varianta clasica. Lasati-l sa respire o jumatate de ora dupa deschidere!

    Dan Micuda, Pasionat de vinuri - Data degustarii: Ian 2018
  • George Mitea

    Iata astazi alt vin de la divizia Pays d'Oc a lui Chapoutier care este o afacere buna! Licoarea de un rosu-rubiniu intens, cu arome puternice de zmeura, cirese, lemn dulce si condimente de cofetarie, joaca in liga de consum imediat, dar un an sau doi n-o sa-l strice, ci dimpotriva, pentru ca in 2016 vinul are o greutate tanica respectabila, e drept de granulatie fina, dulce-picanta, ceea ce ii confera baubilitate inca de pe acum. Interesant e ca nu s-a folosit lemnul in fermentatie sau maturare, asa ca putem pune taninurile si condimentele "dulci" pe seama maiestriei oenologilor.

    George Mitea, Pasionat de vinuri - Data degustarii: Ian 2018
  • Sorin Stelian

    Gasesc foarte simpatica ideea unui Grenache frantuzesc cu screwcap. La fel de simpatica e ideea folosirii unui frigider - vinul de azi se exprima mai bine la temperaturi ceva mai joase, avand o aciditate tipica Languedoc-ului, adica nu tocmai ridicata. Sunt placute aromele tipice de cirese si capsune, textura onctuoasa, taninii seriosi, poate un pic cam verzi (cum te-ai astepta de altfel de la niste struguri culesi de masini, nu de oameni). Insa una peste alta avem de-a face cu o treaba destul de reusita, perfect pregatita pentru niste fripturi la gratar sau chiar pentru niste carnati de sezon.

    Sorin Stelian, Pasionat de vinuri - Data degustarii: Ian 2018
cel mai bun pret online 47 RON bg
Aceasta oferta s-a incheiat. Vezi oferta zilei de azi.

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

PRIMUS MERLOT 2013 - Cramele Rotenberg
Cramele Rotenberg

Primus Merlot 2013, unul din vinurile importante ale Romaniei la un pret imbatabil!  Cramele Rotenberg au luat fiinta dupa ce un fost IT-ist, Mihail Rotenberg, s-a...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.