BOURGOGNE COUVENT DES JACOBINS CHARDONNAY 2013 Louis Jadot
Crama Louis Jadot, fondata in 1859, a pornit de la o simpla afacere de familie si a ajuns una dintre cramele exponentiale din Burgundia, vinurile sale etalandu-si calitatile nu doar in Franta, ci si in tarile nordice. Dupa ce au cucerit si piata britanica, vinurile produse aici au trecut oceanul, iar stransa colaborare cu Rudy Kopf, importatorul pentru SUA, a dus renumele Jadot mai departe, acesta achizitionand acum 3 decenii crama de la ultima descendenta a lui Louis Henry Denis Jadot. Pentru a va convinge ca Rudy Kopf a facut bine continuand activitatea acestei crame, va prezentam astazi Bourgogne Couvent des Jacobins Chardonnay, un amestec produs din struguri ce provin in mare parte de pe Coasta de Aur si din Mâconnais. Este un vin sec, cu corp mediu, fructat, dezvaluind arome de flori si pulpa de fruct. Este armonios si complex, cu aciditate vibranta si finis mediu. Servit la o temperatura de 9-12°C, se potriveste foarte bine cu terine vegetale, branza de capra sau cu fructe de mare.
Crama Louis Jadot, fondata in 1859, a pornit de la o simpla afacere de familie si a ajuns una dintre cramele exponentiale din Burgundia, vinurile sale etalandu-si calitatile nu doar in Franta, ci si in tarile nordice. Dupa ce au cucerit si piata britanica, vinurile produse aici au trecut oceanul, iar stransa colaborare cu Rudy Kopf, importatorul pentru SUA, a dus renumele Jadot mai departe, acesta achizitionand acum 3 decenii crama de la ultima descendenta a lui Louis Henry Denis Jadot. Pentru a va convinge ca Rudy Kopf a facut bine continuand activitatea acestei crame, va prezentam astazi Bourgogne Couvent des Jacobins Chardonnay, un amestec produs din struguri ce provin in mare parte de pe Coasta de Aur si din Mâconnais. Este un vin sec, cu corp mediu, fructat, dezvaluind arome de flori si pulpa de fruct. Este armonios si complex, cu aciditate vibranta si finis mediu. Servit la o temperatura de 9-12°C, se potriveste foarte bine cu terine vegetale, branza de capra sau cu fructe de mare.