CHATEAU PAVIE SAINT-EMILION GRAND CRU CLASSE 2016 Chateau Pavie
100 puncte Robert Parker, 100 puncte James Suckling
Cunoscut mai intai pentru cultura de piersici Pavie, la finalul secolului XIX domeniul Château Pavie s-a extins si a prins contur in forma pe care o cunoastem astazi. Acum, domeniul include 35 ha de vita de vie pe care se cultiva Merlot, Cabernet Franc si Cabernet Sauvignon. De acolo vine si recomandarea noastra, Château Pavie Saint-Emilion Grand Cru Classé 2016. Corpolent si bogat ca structura, vinul este un cupaj de Merlot (60%) si Cabernet Franc (40%). Rosu granat inchis, vinul dezvaluie mai intai note olfactive de cirese, prune, zmeura neagra, mure, coacaze, ierburi si condimente aromate. Pe palat, descoperim arome de coacaze, scortisoara, piele, trufe, urmate apoi de ceva tente florale, de ciocolata si tutun. Degustati acest vin la 14-16 grade Celsius, alaturi de preparate din carne rosie sau vanat, branzeturi, legume la gratar sau mezeluri.
100 puncte Robert Parker, 100 puncte James Suckling
Cunoscut mai intai pentru cultura de piersici Pavie, la finalul secolului XIX domeniul Château Pavie s-a extins si a prins contur in forma pe care o cunoastem astazi. Acum, domeniul include 35 ha de vita de vie pe care se cultiva Merlot, Cabernet Franc si Cabernet Sauvignon. De acolo vine si recomandarea noastra, Château Pavie Saint-Emilion Grand Cru Classé 2016. Corpolent si bogat ca structura, vinul este un cupaj de Merlot (60%) si Cabernet Franc (40%). Rosu granat inchis, vinul dezvaluie mai intai note olfactive de cirese, prune, zmeura neagra, mure, coacaze, ierburi si condimente aromate. Pe palat, descoperim arome de coacaze, scortisoara, piele, trufe, urmate apoi de ceva tente florale, de ciocolata si tutun. Degustati acest vin la 14-16 grade Celsius, alaturi de preparate din carne rosie sau vanat, branzeturi, legume la gratar sau mezeluri.