CHARDONNAY PREMIUM 2020 Villa Vinea
Valea raului Tarnava Mica este una dintre regiunile viticole cu mare traditie in Transilvania, terroir-ul fiind considerat unul deosebit de ofertant pentru producerea celor mai bune vinuri. In 2001, Heiner Oberrauch a vazut potentialul locului si a infiintat crama Villa Vinea, ale carei podgorii adapostesc soiuri precum Feteasca Alba, Feteasca Neagra, Sauvignon Blanc, Riesling de Rhin, Gewurztraminer, Muscat Ottonel, dar si doua soiuri adaugate, Kerner, de origine germana si Zwigelt, de origine austriaca.
Chardonnay Premium 2020 este un vin complex, dominat de note aromatice exotice, cu subtile impresii de drojdii fine. Culoarea este galben auriu, cu inflexiuni verzui. Nasul e intens, cu banane, note de patiserie si senzatii calcaroase. Corpul este amplu, cu textura catifelata, o buna aciditate si alcool perfect integrat. Gustul aduce piersica, fagure de miere, alune prajite si coaja de paine proaspata. Postgustul e persistent, cu aluzii de condimente si minerale. Se recomanda degustarea acestui vin la 10-12 grade Celsius, alaturi de fructe de mare, peste, pui sau preparate din legume.
Valea raului Tarnava Mica este una dintre regiunile viticole cu mare traditie in Transilvania, terroir-ul fiind considerat unul deosebit de ofertant pentru producerea celor mai bune vinuri. In 2001, Heiner Oberrauch a vazut potentialul locului si a infiintat crama Villa Vinea, ale carei podgorii adapostesc soiuri precum Feteasca Alba, Feteasca Neagra, Sauvignon Blanc, Riesling de Rhin, Gewurztraminer, Muscat Ottonel, dar si doua soiuri adaugate, Kerner, de origine germana si Zwigelt, de origine austriaca.
Chardonnay Premium 2020 este un vin complex, dominat de note aromatice exotice, cu subtile impresii de drojdii fine. Culoarea este galben auriu, cu inflexiuni verzui. Nasul e intens, cu banane, note de patiserie si senzatii calcaroase. Corpul este amplu, cu textura catifelata, o buna aciditate si alcool perfect integrat. Gustul aduce piersica, fagure de miere, alune prajite si coaja de paine proaspata. Postgustul e persistent, cu aluzii de condimente si minerale. Se recomanda degustarea acestui vin la 10-12 grade Celsius, alaturi de fructe de mare, peste, pui sau preparate din legume.