AMARONE CAMPO DEI GIGLI 2011 Tenuta Sant'Antonio
Campo dei Gigli, unul dintre cele mai premiate vinuri italiene, un Amarone cotat in general cu peste 94 pct Parker, provine din regiunea Mezzane di Sotto - Monti Garbi District (Verona). Vintage-ul 2011 - un vin inca tanar, care abia si-a inceput participarea la concursuri - a primit printre altele: Aur la Decanter World Wine Awards 2016, Argint la Concours Mondial de Bruxelles 2016, Aur la Mundus Vini Germania, Argint la International Wine Spirit 2016, Bronz la International Wine Challenge 2015 si a fost inclus in ghidurile I vini D'Italia Gambero Rosso - cotat cu 3/3 pahare, Vitae - La Guida Vini 2015 si I Vini di Veronello 2016.
Amarone Campo dei Gigli este un cupaj de Corvinone 70%, Rondinella 20%, Croatina 5% si Oseleta 5%, proveniti din podgorii de 40 de ani. Are o culoare rosu-rubiniu, cu reflexii violet, iar nasul dezvaluie arome de fructe de padure, lemn dulce, piper negru, tabac, ciocolata si condimente. Palatul este echilibrat, foarte intens, cu corp robust. Recomandam servirea la o temperatura de 16-18°C, asociat cu carne rosie la gratar, carne de vanat, branzeturi maturate.
Campo dei Gigli, unul dintre cele mai premiate vinuri italiene, un Amarone cotat in general cu peste 94 pct Parker, provine din regiunea Mezzane di Sotto - Monti Garbi District (Verona). Vintage-ul 2011 - un vin inca tanar, care abia si-a inceput participarea la concursuri - a primit printre altele: Aur la Decanter World Wine Awards 2016, Argint la Concours Mondial de Bruxelles 2016, Aur la Mundus Vini Germania, Argint la International Wine Spirit 2016, Bronz la International Wine Challenge 2015 si a fost inclus in ghidurile I vini D'Italia Gambero Rosso - cotat cu 3/3 pahare, Vitae - La Guida Vini 2015 si I Vini di Veronello 2016.
Amarone Campo dei Gigli este un cupaj de Corvinone 70%, Rondinella 20%, Croatina 5% si Oseleta 5%, proveniti din podgorii de 40 de ani. Are o culoare rosu-rubiniu, cu reflexii violet, iar nasul dezvaluie arome de fructe de padure, lemn dulce, piper negru, tabac, ciocolata si condimente. Palatul este echilibrat, foarte intens, cu corp robust. Recomandam servirea la o temperatura de 16-18°C, asociat cu carne rosie la gratar, carne de vanat, branzeturi maturate.