Skip to main content
cart icon
Nu sunt produse in cos!

AREZAN FETEASCA NEAGRA 2011 M1 Crama Atelier

AREZAN FETEASCA NEAGRA 2011
DESPRE ACEST VIN

Condimentat, viu si persistent. Cel mai valoros strugure rosu romanesc, Feteasca Neagra, se regaseste pe deplin in solurile calcaroase si colinele domoale ale podgoriei Murfatlar iar toamna blanda si insorita a recoltei 2011 a oferit conditii ideale producerii unor vinuri rosii de calitate exceptionala. Culoarea este de un rosu intens, purpuriu, cu nuante violacee. Vinul este proaspat si generos cu arome de fruct de padure, zmeura si visina coapta la care se adauga un caracter delicat de piper alb, cuisoare si marzipan. Gustativ, suntem intampinati de acelasi fruct rosu si de prospetimea taninurilor suple si perfect integrate in moliciunea lor cu notele suave de vanilie extrase din lemnul de stejar. Un vin excelent pentru preparatele din carne de porc, sarmalute si tochitura, pastrama de miel , mancaruri si mirodenii Mediteraneene, kebabs, pizza si pasta cu sosuri rosii si ciuperci, legume corpolente si branzeturi mature. Delicios acum prin tinerete si exuberanta, se va domoli foarte frumos prin pastrare atenta la sticla pentru urmatorii 5-7 ani. Pentru cei dispusi sa astepte si sa aprecieze nuantele caramizii si taninurile mature, un vin ce merita evaluat intre 10 - 15 ani vechime.

Acest vin nu mai este disponibil momentan!
DESPRE ACEST VIN

Condimentat, viu si persistent. Cel mai valoros strugure rosu romanesc, Feteasca Neagra, se regaseste pe deplin in solurile calcaroase si colinele domoale ale podgoriei Murfatlar iar toamna blanda si insorita a recoltei 2011 a oferit conditii ideale producerii unor vinuri rosii de calitate exceptionala. Culoarea este de un rosu intens, purpuriu, cu nuante violacee. Vinul este proaspat si generos cu arome de fruct de padure, zmeura si visina coapta la care se adauga un caracter delicat de piper alb, cuisoare si marzipan. Gustativ, suntem intampinati de acelasi fruct rosu si de prospetimea taninurilor suple si perfect integrate in moliciunea lor cu notele suave de vanilie extrase din lemnul de stejar. Un vin excelent pentru preparatele din carne de porc, sarmalute si tochitura, pastrama de miel , mancaruri si mirodenii Mediteraneene, kebabs, pizza si pasta cu sosuri rosii si ciuperci, legume corpolente si branzeturi mature. Delicios acum prin tinerete si exuberanta, se va domoli foarte frumos prin pastrare atenta la sticla pentru urmatorii 5-7 ani. Pentru cei dispusi sa astepte si sa aprecieze nuantele caramizii si taninurile mature, un vin ce merita evaluat intre 10 - 15 ani vechime.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...