Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

✅ Vezi recomandarile expertilor pentru Paste

🐰 Vezi toate vinurile la oferta!

Vinuri savuroase şi preparate de toamnă: cum să le asociaţi pentru o experienţă culinară unică

Vinuri savuroase şi preparate de toamnă: cum să le asociaţi pentru o experienţă culinară unică

04.10.2023

Preparatele de toamnă au o savoare aparte, o nostalgie a aromelor şi gusturilor din copilărie pe care le redescoperim acum prin asocieri interesante. Pentru ca această experienţă culinară să fie una desăvârşită este important să alegem vinurile potrivite pentru mâncărurile de toamnă.

Textura, gustul acrişor sau mai dulce, ingredientele principale  – fiecare dintre aceste elemente conturează profilul unui preparat de toamnă, oferind totodată indicii şi despre ce vinuri ar trebui să alegem.

Aşadar, înainte de a savura o plăcintă de mere sau de a prepara dovleac copt cu scorţişoară, iată ce vinuri să comandaţi mai întâi de pe Unvinpezi.ro pentru meniul de toamnă.


Plăcinta de mere este versatilă în ceea ce priveşte vinul potrivitSavuroasă şi dulce acrișoară, plăcinta de mere poate fi asociată atât cu vinuri albe ca Riesling sau Şarbă, spumante ca Prosecco sau Chardonnay, dar şi cu vinuri roşii seci, iar în acest caz indicată ar fi o Fetească Neagră.

Unvinpezi.ro vă recomandă Ambra 2020 de la Crama Gîrboiu, un vin alb dulce, Medaliat cu Aur la Berliner Wein Trophy 2022. O altă alegere potrivită ar fi  Excellence Cremant de Loire Blanc Bouvet Ladubay, un spumant cotat cu 90 puncte Wine Enthusiast.

Plăcinta de dovleac se asociază cel mai bine cu vinurile roşii lejereSavuroasă şi alături de vinuri albe seci şi demiseci, gustul plăcintei de dovleac este cel mai bine complimentat de vinurile roşii ceva mai uşoare. Un Pinot Noir sau un Gamay sunt alegeri excelente pentru gustul dulce picant al plăcintei de dovleac. Aceste vinuri au arome de fructe roşii şi negre, cu note de vanilie şi scorţişoară, care se potrivesc perfect cu aroma de dovleac copt.

Pentru toamna asta, alegeţi de pe Unvinpezi.ro Pinot Noir Wild Yeast de la Crama Jelna sau Morgon Cote Du Py Gamay 2021 de la Laurent Perrachon.

Supa de legume se asociază cel mai bine cu vinuri albe fructateLegumele de toamnă abundă în vitamine, dar şi în savoare, aşadar sunt perfecte şi în supe. În acest caz, ce ziceţi de un Sauvignon Blanc sau un Greco, vinuri cu arome de fructe albe, citrice, note de ierburi proaspete, toate potrivindu-se perfect cu gustul delicat al supei de legume?

Domeniul Drăgaşi vă propune Pelerin Sauvignon Blanc 2022, iar Lapilli vine cu un Greco foarte apreciat, Lapilli Greco di Tufo Lapilli 2022.

Merele coapte se savurează, dar se şi pregătesc cu vinCu îngheţată, caramel, nuci, miere, scorţişoară şi tot felul de condimente - atât de versatile sunt merele coapte. Vestea bună este că, deseori, mai ales în preparatele de toamnă, pe lista ingredientelor se adaugă şi vinul. Vin alb sec, vin roşu cu nuanţe condimentate,vin alb dulce - limitele sunt doar creativitatea şi preferinţele culinare.

Pentru un preparat sofisticat cu mere coapte alege Contessa 2019 de la Villa Vinea sau Haras de Pirque Reserva de Propiedad 2017 de la Viile Metamorfosis.

Pastrama de oaie devine preparatul perfect alături de vinurile roşii puternice

Dacă la celelalte preparate asocierile erau destul de permisive, în cazul acesta lucrurile sunt clare. Alege un vin roşu intens şi mergi la sigur. Un Cabernet Sauvignon sau un Syrah sunt alegeri excelente şi asta pentru că notele de fructe negre, ciocolată şi tutun se potrivesc perfect cu gustul puternic al pastramei de oaie.

Aţi putea alege între Crianza Rioja 2019 de la Marques de Caceres sau Les Hauts de Janeil Syrah Grenache 2018 de la Francois Lurton.

Toamna avem nu doar un regal al culorilor, ci şi al gusturilor, aşa că alegeţi-vă vinurile potrivite, finalizaţi meniul de toamnă şi pregătiți-vă pentru seri de poveste.

Unvinpezi.ro este o platformă online în care găsiţi vinuri din toate colţurile lumii. Pe Unvinpezi.ro veţi descoperi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepţional, evaluat de experţi. El va avea cel mai mic preţ din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană şi o selecţie de spirtoase. În plus, aveţi opţiunea de a deveni membru premium şi astfel să beneficiaţi de o mulţime de beneficii.  

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...