Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

✅ Vezi recomandarile expertilor pentru Paste

🐰 Vezi toate vinurile la oferta!

5 Vinuri +90 puncte Robert Parker, recomandate de Unvinpezi.ro

5 Vinuri +90 puncte Robert Parker, recomandate de Unvinpezi.ro

23.02.2023

Multe dintre cele mai apreciate vinuri ale lumii sunt deseori cotate cu puncte oferite de Robert Parker, jurnalist si critic de vin. Sistemul sau de punctaj este astazi un reper important care arata calitatea vinurilor, influentand totodata pretul, dar si cererea. 

Robert Parker a activat ca avocat pana in 1984

Nascut si crescut in Baltimore, Maryland, Statele Unite ale Americii, Parker a fost avocat in orasul natal timp de 10 ani. In 1982 devine cunoscut dupa ce "prezice" succesul recoltei Bordeaux, iar doi ani mai tarziu se retrage din avocatura pentru a se dedica adevaratei sale pasiuni, vinul.

Newsletterul sau, The Wine Advocate, devine in curand un “instrument international” de clasificare a vinurilor, influentand faima brandurilor, dar si preturile vinurilor.

Astazi, Robert Parker este cel mai cunoscut critic de vin din lume. Este recunoscuta preferinta lui pentru vinurile din Napa Valley si Bordeaux.

Care este sistemul de punctaj Robert Parker?

Vinurile degustate primesc un punctaj pe o scala de la 50 la 100, in functie de mai multe criterii, cum ar fi culoare, aspect general, arome, buchet, final, nivelul calitatii, dar si potential.

Sistemul de punctaj Robert Parker arata astfel:

96-100 – Vinuri extraordinare
90-95 – Vinuri remarcabile
80-89 – Vinuri putin peste medie spre foarte bune
70-79 – Vinuri medii
60-69 – Vinuri sub medie
50-59 – Vinuri nesatisfacatoare/de neacceptat.

CITESTE SI "8 STUDII DESPRE VIN - DE CE AR TREBUI SA CONSUMAM, CU MODERATIE, VIN"

5 vinuri +90 Robert Parker de pe Unvinpezi.ro

Platforma de vinuri online Unvinpezi.ro include numeroase vinuri remarcabile, clasate de Robert Parker cu peste 90 de puncte. Mai jos ai o scurta selectia de 5 dintre aceste vinuri care, de-a lungul timpului, s-au aflat si in topul vanzarilor de pe site.

LANZAGA 2018 - Telmo Rodriguez



Cotat cu 95 puncte Robert Parker si 95 puncte James Suckling, Lanzaga 2018 este un cupaj rosu interesant, obtinut din soiurile Garnacha, Graciano si Tempranillo. Vinul dezvaluie arome de cirese rosii, visine si ierburi aromate, fiind un vin perfect pentru aperitive si preparate cu carne rosie.

SOARE 2017 - Vinarte


Compania Vinarte a produs un vin elegant si intens, cotat de Robert Parker cu 93 de puncte. Din profilul aromatic al Soare 2017 nu lipsesc notele de fructe negre, vanilie, zmeura, ciocolata si condimente fine. Vinul are un potential bun de invechire (8-12 ani) si se potriveste cel mai bine cu carne rosie la cuptor sau gratar.

CITESTE SI "TOP 5 DESTINATII PENTRU PASIONATII DE VIN"
 

LUCENTE 2019 - Luce della Vite

Un vin de 92 puncte Robert Parker si 92 puncte Decanter, Lucente 2019 este realizat din struguri Merlot si Sangiovese, rafinat timp de 12 luni in butoaie de stejar. Bogat, seducator si intens, vinul scoate in prim plan arome de fructe bine coapte, cirese negre, capsune, dar si note de condimente dulci. Un vin complex pe care ar fi bine sa il asociezi cu carne de vita, ciuperci si legume la gratar, paste cu sos ros si branzeturi maturate.

AGRELO CABERNET SAUVIGNON 2019 - Catena Zapata

Sec, rosu, linistit si cu 92 puncte Robert Parker. Agrelo Cabernet Sauvignon 2019 este un vin elegant, intens si predominant fructat, la care se adauga note de piper si ierburi aromatice. Insoteste perfect friptura de miel sau vita, carne afumata sau mancaruri cu ciuperci si legume.

CITESTE AICI MAI MULTE DESPRE VINUL ROZE

EL ENEMIGO SEMILLON 2019 - Bodega Aleanna



Cotat cu 93 puncte Robert Parker, El Enemigo Semillon 2019 este unul dintre vinurile simbol ale Argentinei. Cu o aciditate vioaie, vinul cucereste cu aromele de coaja de lamaie, piersica si migdale. Este perfect alaturi de peste, preparate din carne de pasare, legume sau branzeturi.

Comanda vinurile de pe Unvinpezi.ro, un magazin online dedicat iubitorilor de vinuri bune. Unvinpezi.ro are in portofoliu doar vinuri premium, atent selectate de o echipa de 15 experti, la cel mai bun pret din online, in cantitate limitata.

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...