Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

SCAIA PARADISO 2019 Sant Antonio

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 14.5%
  • ITALIA
SCAIA PARADISO 2019
DESPRE ACEST VIN

Odata cu Scaia, Tenuta Sant’Antonio scrie o noua pagina a istoriei vinului din Veneto. Cand cele doua DOC-uri istorice, Soave si Valpolicella, au inceput sa dea semne de oboseala, fratii Castagnedi au hotarat sa sparga tiparele, creand o gama de vinuri tinere, proaspete, de mare complexitate aromatica, care sa se bea cu o placere rara. I-au spus Scaia, adica ”aschie de piatra” in dialectul locului, pentru a omagia pamantul din care se nasc aceste vinuri unice, surprinzatoare. Scaia Paradiso este unul dintre varfurile gamei (caci, ce poate fi mai bun decat o farama de Paradis?), de o mai mare complexitate si profunzime, fiind facut din struguri Corvina, Corvinone, Rondinella si Cabernet Sauvignon usor stafiditi. Un vin de dincolo de norme, pe note de visine si fructe de padure, condimentate cu piper negru, lemn dulce, cacao si tutun usor afumat. Merge de minune cu preparate cu trufe sau hribi, Ossobuco, carne rosie la gratar, branzeturi maturate. 

93
Membrii Clubului beneficiaza de 10% REDUCERE la finalizarea comenzii Livrare gratuita nelimitat pentru membrii Clubului
DESPRE ACEST VIN

Odata cu Scaia, Tenuta Sant’Antonio scrie o noua pagina a istoriei vinului din Veneto. Cand cele doua DOC-uri istorice, Soave si Valpolicella, au inceput sa dea semne de oboseala, fratii Castagnedi au hotarat sa sparga tiparele, creand o gama de vinuri tinere, proaspete, de mare complexitate aromatica, care sa se bea cu o placere rara. I-au spus Scaia, adica ”aschie de piatra” in dialectul locului, pentru a omagia pamantul din care se nasc aceste vinuri unice, surprinzatoare. Scaia Paradiso este unul dintre varfurile gamei (caci, ce poate fi mai bun decat o farama de Paradis?), de o mai mare complexitate si profunzime, fiind facut din struguri Corvina, Corvinone, Rondinella si Cabernet Sauvignon usor stafiditi. Un vin de dincolo de norme, pe note de visine si fructe de padure, condimentate cu piper negru, lemn dulce, cacao si tutun usor afumat. Merge de minune cu preparate cu trufe sau hribi, Ossobuco, carne rosie la gratar, branzeturi maturate. 

Ce spun expertii despre acest vin
  • Vinificat in stil Amarone, dar ajutat de o doza copioasa de adrenalina data de Cabernet Sauvignon, vinul de astazi reuseste sa combine ce este mai bun din doua lumi diferite. Nu vor fi dezamagiti nici cei care indragesc celebrul stil italian, regasind in el aromele de fruct copt, ciocolata, stafide si fructe confiate si nici cei care cauta puterea, structura si prospetimea data de Cabernet Sauvignon alaturi de notele de fruct negru si piperat-condimentate. Profilul aromatic si gustativ al unui Amarone bine facut, modern este sustinut perfect de catre impetuosul partener din Hexagon rezultand un vin complet si complex, versatil si care reuseste sa uneasca in mod fericit doua filozofii/abordari diferite. Un vin facut in celebrul stilul al super-toscanelor, cu un interesant si evident potential de evolutie pentru cativa ani de acum incolo, dar care livreaza inca de pe acum extrem de mult.

    Dan Micuda
    Dan Micuda, Pasionat de vinuri - Data degustarii: Feb 2019
  • Daca ar fi dat australienii, americanii, chilienii si argentinienii iama in nordul Italiei, ca netarmurita si arzatoarea dorinta de a face vin, cam asa ceva ar fi iesit. Insa (ceva ce ei ar face!) revolutionarul dop de sticla (sigiliul perfect, anti-oxidare, anti-orice) este, de fapt, de rasina. Și scoate / agata / lipeste membrana protectoare odata cu dopul, deci ar fi bine sa goliti sticla din prima incercare, nu sa-l lasati cu saptamanile prin frigider. Și cam atat - alte reprosuri nu gaseste nici un carcotas. Un vin intens, aproape dur, orisicum surprinzator, cu debut de magiunuri frumoase (de prune uscate, dar cu mieji de nuca), deschis apoi spre coacaze si un strop de nuci de cola (Kola), si o expresie - dupa aerisire - dominata de cirese negre, cirese rosii tinere si ceva fructe rosii de padure foarte proaspete. Gustul porneste la fel de inchis ca nasul - smochine, curmale, nuci, pentru a evolua spre mure, fructe de padure si o doza perfect echilibrata de picanterii. Tanar, dar deja pe platoul optim de consum.

    Radu Rizea
    Radu Rizea, Pasionat de vinuri - Data degustarii: Feb 2019
  • In Veneto, la fel ca in Toscana, exista si unii producatori care nu adera la reglementarile traditionale ale apelatiilor. Vinurile astfel rezultate (denumite, ati ghicit, "Super Veneto") au in compozitie soiuri locale, dar si soiuri internationale. Este tocmai cazul lui "Scaia Paradiso", un cupaj in care, pe langa clasicele soiuri Corvina, Corvinone si Rondinella, s-a mai strecurat si putin Cabernet Sauvignon (ce-i drept, doar 10%). Vinul este absolut cuceritor, complex si voluptuos. L-as descrie, in putine cuvinte, ca fiind "un Amarone proaspat". Culoarea este visiniu inchis, cu bordura caramizie, iar nasul, elegant, vine cu senzatii de visinata, smochine si cafea bine prajita. Corpul este plin, sprijinit pe o importanta concentratie alcoolica (14.5%), cu o excelenta aciditate si un rest de zahar specific stilului Amarone. Gustul este intens, cu fructe negre confiate, visine supracoapte si condimente din registrul piperului alb si cuisoarelor. Postgustul este lung, dulce-amarui, cu taninuri moi, ce mangaie bolta palatina in cel mai placut mod cu putinta. E perfect alaturi de un preparat din carne de vanat, dar si pe post de "after dinner wine", impreuna cu niste ciocolata amara fina.

    Razvan Avram
    Razvan Avram, Pasionat de vinuri - Data degustarii: Feb 2019

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...