Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

POGGIO NICCHIAIA CHIANTI 2017 Poggio Nicchiaia

CE SPUN EXPERTII:

Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Răzvan Avram
Răzvan Avram
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Răzvan Avram
Răzvan Avram
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă

Luni, zi senina dar nu foarte optimista. Inceput de saptamana cat si de toamna. Pornirea grea. Azi, sub dop aflam un sangiovese 100% cules de pe dealurile... Deschide review

Luni, zi senina dar nu foarte optimista. Inceput de saptamana cat si de toamna. Pornirea grea. Azi, sub dop aflam un sangiovese 100% cules de pe dealurile Pisan din Peccioli. Lejer, tanar, calm ca un adolescent in prima zi de scoala, cu o cutiuta de fructe de padure la pachet, un gem usor si niste afine. Pe pahar avem un rubiniu la fel de relaxat, post gustul nefiind prea lung. Textura foarte supla, taninii batosi, alcoolul in banca lui. Pare un Chianti pentru inceputuri de saptamana, masa sau relatii.

Inchide review

Un Chianti bine echilibrat, care reuseste sa imbine doua caracteristici diametral opuse: e suficient de taninos, dar ramane, totusi, “degraba... Deschide review

Un Chianti bine echilibrat, care reuseste sa imbine doua caracteristici diametral opuse: e suficient de taninos, dar ramane, totusi, “degraba curgator”. Culoarea este rubiniu deschis, stralucitor, iar nasul e sobru, cu fructe rosii, piper si lemn dulce. Corpul este suplu, dar cu taninuri bine definite, alcool frumos integrat si o buna aciditate. Declina visina in toate felurile posibile: fruct proaspat, lichior, gem si dulceata. Dupa ce se mai oxigeneaza in pahar, aduce si impresii de cirese amare si pudra de cacao. Postgustul, lung si intens, lasa note de fructe negre, condimente si tabac. Are nevoie de o decantare de minimum 2 ore si o temperatura de servire ceva mai joasa (14-16 grade). Per ansamblu, se dovedeste o memorabila expresie a soiului Sangiovese.

Inchide review

Usor retinut si auster, acest Chianti ce isi incheie drumul astazi in paharele noastre, prinde curaj daca ii se ofera 1-2 ore de aerare. Nu se va... Deschide review

Usor retinut si auster, acest Chianti ce isi incheie drumul astazi in paharele noastre, prinde curaj daca ii se ofera 1-2 ore de aerare. Nu se va transforma precum un fat frumos peste noapte, dar povestea lui, zugravita in izuri de visina si tuse minerale, prinde contur si castiga noi intelesuri. Ramane insa un vin cu valente gastronomice certe, capabil sa faca din alaturarea cu o portie de paste cu sos alb un scop precis.

Inchide review

Luni, zi senina dar nu foarte optimista. Inceput de saptamana cat si de toamna. Pornirea grea. Azi, sub dop aflam un sangiovese 100% cules de pe dealurile... Deschide review

Luni, zi senina dar nu foarte optimista. Inceput de saptamana cat si de toamna. Pornirea grea. Azi, sub dop aflam un sangiovese 100% cules de pe dealurile Pisan din Peccioli. Lejer, tanar, calm ca un adolescent in prima zi de scoala, cu o cutiuta de fructe de padure la pachet, un gem usor si niste afine. Pe pahar avem un rubiniu la fel de relaxat, post gustul nefiind prea lung. Textura foarte supla, taninii batosi, alcoolul in banca lui. Pare un Chianti pentru inceputuri de saptamana, masa sau relatii.

Inchide review

Un Chianti bine echilibrat, care reuseste sa imbine doua caracteristici diametral opuse: e suficient de taninos, dar ramane, totusi, “degraba... Deschide review

Un Chianti bine echilibrat, care reuseste sa imbine doua caracteristici diametral opuse: e suficient de taninos, dar ramane, totusi, “degraba curgator”. Culoarea este rubiniu deschis, stralucitor, iar nasul e sobru, cu fructe rosii, piper si lemn dulce. Corpul este suplu, dar cu taninuri bine definite, alcool frumos integrat si o buna aciditate. Declina visina in toate felurile posibile: fruct proaspat, lichior, gem si dulceata. Dupa ce se mai oxigeneaza in pahar, aduce si impresii de cirese amare si pudra de cacao. Postgustul, lung si intens, lasa note de fructe negre, condimente si tabac. Are nevoie de o decantare de minimum 2 ore si o temperatura de servire ceva mai joasa (14-16 grade). Per ansamblu, se dovedeste o memorabila expresie a soiului Sangiovese.

Inchide review

Usor retinut si auster, acest Chianti ce isi incheie drumul astazi in paharele noastre, prinde curaj daca ii se ofera 1-2 ore de aerare. Nu se va... Deschide review

Usor retinut si auster, acest Chianti ce isi incheie drumul astazi in paharele noastre, prinde curaj daca ii se ofera 1-2 ore de aerare. Nu se va transforma precum un fat frumos peste noapte, dar povestea lui, zugravita in izuri de visina si tuse minerale, prinde contur si castiga noi intelesuri. Ramane insa un vin cu valente gastronomice certe, capabil sa faca din alaturarea cu o portie de paste cu sos alb un scop precis.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Regiunea Toscanei este una cu o lunga traditie viticola in Italia, iar vinurile produse aici sunt unele de o inalta calitate, cu arome complexe si diferite. Poggio Nicchiaia este o crama cu o tehnologie avansata in producerea vinului, localizata in Montelopio, o calitate micuta de langa Peccioli, Italia. Recomandarea de astazi vine tocmai de acolo, Poggio Nicchiaia Chianti 2017 fiind un vin intens, corpolent, bine definit ca structura, realizat 100% din struguri Sangiovese. Aromele pastreaza caracteristicile zonei Toscanei, delimitandu-se notele de fructe bine coapte. Se recomanda degustarea acestui vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de mancaruri ceva mai consistente, cum ar fi preparatele din miel, paste cu diverse sosuri, vanat, vita etc.

POGGIO NICCHIAIA CHIANTI 2017
DESPRE ACEST VIN

Regiunea Toscanei este una cu o lunga traditie viticola in Italia, iar vinurile produse aici sunt unele de o inalta calitate, cu arome complexe si diferite. Poggio Nicchiaia este o crama cu o tehnologie avansata in producerea vinului, localizata in Montelopio, o calitate micuta de langa Peccioli, Italia. Recomandarea de astazi vine tocmai de acolo, Poggio Nicchiaia Chianti 2017 fiind un vin intens, corpolent, bine definit ca structura, realizat 100% din struguri Sangiovese. Aromele pastreaza caracteristicile zonei Toscanei, delimitandu-se notele de fructe bine coapte. Se recomanda degustarea acestui vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de mancaruri ceva mai consistente, cum ar fi preparatele din miel, paste cu diverse sosuri, vanat, vita etc.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...