Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

EL CANDADO PEDRO XIMENEZ SHERRY Valdespino

  • DULCE
  • ALB
  • LINISTIT
  • 375ML
  • PEDRO XIMENEZ
  • 17%
  • SPANIA

CE SPUN EXPERTII:

Wine Spectator
Wine Spectator
Robert Parker
Robert Parker
Wine & Spirits
Wine & Spirits
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu

Offers layers of macerated date, ganache, warm caraway, buckwheat honey and chocolate-covered orange peel notes, with a deep, intense finish that lets a... Deschide review

Offers layers of macerated date, ganache, warm caraway, buckwheat honey and chocolate-covered orange peel notes, with a deep, intense finish that lets a wonderfully smoky hint curl through. The power is obvious, the range and definition more subtle. Drink now.

Inchide review

The NV El Candado Pedro Ximenez, produced from sun-dried Pedro Ximenez grapes for two weeks, and aged in a solera for an average of 8-10 years, is bottled... Deschide review

The NV El Candado Pedro Ximenez, produced from sun-dried Pedro Ximenez grapes for two weeks, and aged in a solera for an average of 8-10 years, is bottled with 400 grams of sugar and 17% alcohol. Mahogany color, the nose is a symphony of candied, dried fruits, raisins, figs and dates. The palate is clean, very sweet and spicy, and should be consumed quite fresh (10 degreess C), with chocolate dessert (or as a dessert in itself). I’ve often called Valdespino “the Romanee-Conti of Jerez.” Well, there, I’ve said it. To me they represent quality and tradition at the very top of the Sherry hierarchy. The winery, soleras and brands are old, registered in 1875, but with documentation about their commercial and winegrowing activities going back to the 13th century. Their recent history starts in 1999, when Jose Estevez purchases the company from the Valdespino family. Today Valdespino is the jewel in the crown of the Grupo Estevez, which also includes Real Tesoro and La Guita, who stock and age 35,000 botas of Sherry and own 800 hectares of vineyards, 56 of which come from the Pago Macharnudo, on pure white albariza soil, one of the best vineyards in the Marco de Jerez, and 17 hectares from the heart of Macharnudo are still fermented in bota today and form the core of brands like Inocente, Tio Diego, CP or Cardenal. All the wines were carefully and slowly moved to the new facilities of the Grupo Estevez on the outskirts of Jerez, where they continue their development under the supervision of Eduardo Ojeda, technical director, winemaker, who as a wine-lover is very aware of his role preserving these old soleras, wines and traditions.

Inchide review

You can drink this wine at the end of a meal just for the pleasure of feeling its exuberant complexity and sweetness. But you can also add a couple drops... Deschide review

You can drink this wine at the end of a meal just for the pleasure of feeling its exuberant complexity and sweetness. But you can also add a couple drops to your vanilla ice cream and enjoy the way this PX dissolves its pecan pie and candied almond flavors in the chill of the vanilla. An ample wine, this has the texture of chocolate seconds before melting.

Inchide review

Un vin fortifiat obținut din fermentația strugurilor Pedro Ximenez uscați afară la soare, deci un vin concentrat în arome, la care s-a adăugat... Deschide review

Un vin fortifiat obținut din fermentația strugurilor Pedro Ximenez uscați afară la soare, deci un vin concentrat în arome, la care s-a adăugat apoi alcool provenit din distilarea vinului până a ajuns la o concentrație alcoolică de 17%. Peste el au mai trecut 10 ani petrecuți în butoaie de stejar și iată avem în față arome intense de fructe uscate, confiate, stafide, caise, smochine, alături de dulceață de nuci verzi și coajă de portocale, caramel, toffee, cafea și lemn dulce. Un vin cu un corp voluptos, licoros, cu o structură catifelată și onctuoasă. Poate unul dintre cele mai potrivite vinuri pentru un desert savuros, el un desert în sine, iar adăugat peste niște înghețată de vanilie sau nuci este fabulos.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

93 puncte Wine Spectator, 92 puncte Wine&Spirits, 90 puncte Robert Parker

Grupul Bodegas José Estévez reprezintă unul dintre "jucătorii cheie" în domeniul viticol din Spania, compania deţinând 800 de hectare de viţă-de-vie. Astfel, grupul este cel mai mare producător de struguri din regiunea Sherry. Grupul Bodegas José Estévez deţine şi Bodegas Valdespino, Marqués del Real Tesoro și La Guita, toate fondate acum mai bine de un secol. Originile Bodega Valdespino datează din 1264, când Don Alfonso Valdespino, unul dintre cei 24 de cavaleri creștini care au luptat pentru regele Alonso, a început să producă vinuri Sherry.

Deși activitățile comerciale ale cramei au fost consemnate încă din 1430, compania nu a fost înregistrată oficial până în 1875. Casa Valdespino a devenit furnizor de Sherry pentru Casa Regală a Spaniei în 1883 și pentru Casa Regală a Suediei în 1932. Bodega produce și Fino Inocente, un vin Sherry unic, fermentat în butoaie de stejar și obținut din struguri recoltați doar din podgoria Macharnudo Estate, având 10 etape de măturare în butoaie, spre deosebire de cele 2-3 obișnuite.

Vinul de astăzi, Valdespino El Candado Pedro Ximenez Sherry este un vin obţinut din struguri Pedro Ximenez. Un vin alb de culoare foarte închisă, vinul scoate în evidenţă arome intense de stafide, smochine uscate şi curmale, urmate de ceva tente de lemn dulce şi cafea. Pe palat, vinul se dezvăluie catifelat şi dulceag. Savuraţi acest vin la 8-10 grade, alături de deserturi cu ciocolată sau îngheţată de vanilie. O altă asociere culinară potrivită ar fi brânză cu mucegai.

EL CANDADO PEDRO XIMENEZ SHERRY
  • 69
    Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
69
Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"

CE SPUN EXPERTII:

Wine Spectator
Wine Spectator
Robert Parker
Robert Parker
Wine & Spirits
Wine & Spirits
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu

Offers layers of macerated date, ganache, warm caraway, buckwheat honey and chocolate-covered orange peel notes, with a deep, intense finish that lets a... Deschide review

Offers layers of macerated date, ganache, warm caraway, buckwheat honey and chocolate-covered orange peel notes, with a deep, intense finish that lets a wonderfully smoky hint curl through. The power is obvious, the range and definition more subtle. Drink now.

Inchide review

The NV El Candado Pedro Ximenez, produced from sun-dried Pedro Ximenez grapes for two weeks, and aged in a solera for an average of 8-10 years, is bottled... Deschide review

The NV El Candado Pedro Ximenez, produced from sun-dried Pedro Ximenez grapes for two weeks, and aged in a solera for an average of 8-10 years, is bottled with 400 grams of sugar and 17% alcohol. Mahogany color, the nose is a symphony of candied, dried fruits, raisins, figs and dates. The palate is clean, very sweet and spicy, and should be consumed quite fresh (10 degreess C), with chocolate dessert (or as a dessert in itself). I’ve often called Valdespino “the Romanee-Conti of Jerez.” Well, there, I’ve said it. To me they represent quality and tradition at the very top of the Sherry hierarchy. The winery, soleras and brands are old, registered in 1875, but with documentation about their commercial and winegrowing activities going back to the 13th century. Their recent history starts in 1999, when Jose Estevez purchases the company from the Valdespino family. Today Valdespino is the jewel in the crown of the Grupo Estevez, which also includes Real Tesoro and La Guita, who stock and age 35,000 botas of Sherry and own 800 hectares of vineyards, 56 of which come from the Pago Macharnudo, on pure white albariza soil, one of the best vineyards in the Marco de Jerez, and 17 hectares from the heart of Macharnudo are still fermented in bota today and form the core of brands like Inocente, Tio Diego, CP or Cardenal. All the wines were carefully and slowly moved to the new facilities of the Grupo Estevez on the outskirts of Jerez, where they continue their development under the supervision of Eduardo Ojeda, technical director, winemaker, who as a wine-lover is very aware of his role preserving these old soleras, wines and traditions.

Inchide review

You can drink this wine at the end of a meal just for the pleasure of feeling its exuberant complexity and sweetness. But you can also add a couple drops... Deschide review

You can drink this wine at the end of a meal just for the pleasure of feeling its exuberant complexity and sweetness. But you can also add a couple drops to your vanilla ice cream and enjoy the way this PX dissolves its pecan pie and candied almond flavors in the chill of the vanilla. An ample wine, this has the texture of chocolate seconds before melting.

Inchide review

Un vin fortifiat obținut din fermentația strugurilor Pedro Ximenez uscați afară la soare, deci un vin concentrat în arome, la care s-a adăugat... Deschide review

Un vin fortifiat obținut din fermentația strugurilor Pedro Ximenez uscați afară la soare, deci un vin concentrat în arome, la care s-a adăugat apoi alcool provenit din distilarea vinului până a ajuns la o concentrație alcoolică de 17%. Peste el au mai trecut 10 ani petrecuți în butoaie de stejar și iată avem în față arome intense de fructe uscate, confiate, stafide, caise, smochine, alături de dulceață de nuci verzi și coajă de portocale, caramel, toffee, cafea și lemn dulce. Un vin cu un corp voluptos, licoros, cu o structură catifelată și onctuoasă. Poate unul dintre cele mai potrivite vinuri pentru un desert savuros, el un desert în sine, iar adăugat peste niște înghețată de vanilie sau nuci este fabulos.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

93 puncte Wine Spectator, 92 puncte Wine&Spirits, 90 puncte Robert Parker

Grupul Bodegas José Estévez reprezintă unul dintre "jucătorii cheie" în domeniul viticol din Spania, compania deţinând 800 de hectare de viţă-de-vie. Astfel, grupul este cel mai mare producător de struguri din regiunea Sherry. Grupul Bodegas José Estévez deţine şi Bodegas Valdespino, Marqués del Real Tesoro și La Guita, toate fondate acum mai bine de un secol. Originile Bodega Valdespino datează din 1264, când Don Alfonso Valdespino, unul dintre cei 24 de cavaleri creștini care au luptat pentru regele Alonso, a început să producă vinuri Sherry.

Deși activitățile comerciale ale cramei au fost consemnate încă din 1430, compania nu a fost înregistrată oficial până în 1875. Casa Valdespino a devenit furnizor de Sherry pentru Casa Regală a Spaniei în 1883 și pentru Casa Regală a Suediei în 1932. Bodega produce și Fino Inocente, un vin Sherry unic, fermentat în butoaie de stejar și obținut din struguri recoltați doar din podgoria Macharnudo Estate, având 10 etape de măturare în butoaie, spre deosebire de cele 2-3 obișnuite.

Vinul de astăzi, Valdespino El Candado Pedro Ximenez Sherry este un vin obţinut din struguri Pedro Ximenez. Un vin alb de culoare foarte închisă, vinul scoate în evidenţă arome intense de stafide, smochine uscate şi curmale, urmate de ceva tente de lemn dulce şi cafea. Pe palat, vinul se dezvăluie catifelat şi dulceag. Savuraţi acest vin la 8-10 grade, alături de deserturi cu ciocolată sau îngheţată de vanilie. O altă asociere culinară potrivită ar fi brânză cu mucegai.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...