
CAII DE LA LETEA QUINTESSENCE RESERVA VOL. II Via Viticola
- SEC
- ROSU
- LINISTIT
- 750ML
- 14%
- ROMANIA

Poza cu caracter informativ
In cea mai veche podgorie a Dobrogei, langa dealurile Saricii si ale Niculitelului, cultivarea vitei de vie este mai mult decat o traditie. Astazi, metodele traditionale vechi de mii de ani se impletesc cu noile tehnologii de vinificatie, manuite cu maiestrie de oenologi internationali. De acolo vine si recomandarea noastra de astazi, Quintessence Reserva, un vin rosu, sec, un cupaj de 5 soiuri de struguri: Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc si Petit Verdot. Catifelat, rafinat si bine structurat, vinul dezvaluie tanini fermi si arome fructate, continuate de note condimentate si de vanilie. Degustati acest vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de preparate din carne alba, vanat sau carne rosie.
In cea mai veche podgorie a Dobrogei, langa dealurile Saricii si ale Niculitelului, cultivarea vitei de vie este mai mult decat o traditie. Astazi, metodele traditionale vechi de mii de ani se impletesc cu noile tehnologii de vinificatie, manuite cu maiestrie de oenologi internationali. De acolo vine si recomandarea noastra de astazi, Quintessence Reserva, un vin rosu, sec, un cupaj de 5 soiuri de struguri: Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc si Petit Verdot. Catifelat, rafinat si bine structurat, vinul dezvaluie tanini fermi si arome fructate, continuate de note condimentate si de vanilie. Degustati acest vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de preparate din carne alba, vanat sau carne rosie.
-
Imi place senzatia de libertate pe care o simt cand ma gandesc la cai in general, insa atunci cand incaleci, dupa ce ai depasit frica, libertatea capata cu totul alt sens. Cand vine vorba de Caii de la Letea e ca si cum am discuta de rockeri, doar ca in lumea cailor, liberi, salbatici, neingraditi de cutume sociale, fara sa stie ce e supunerea sau rusinea. Cumva extrapolez asta asupra vinurilor. Quintecence – chintesenta sau esenta din cinci? ;) Un asamblaj de cinci vinuri ce reprezinta chintesenta cramei, de fapt un fel de Bordeaux caruia i s-a facut plinul cu Feteasca Neagra. Un vin cu arome multe de fructe negre, mure, coacaze, porumbe chiar si prune uscate cu note de lemn dulce, vanilie si piper. Miroase a cald si dulce, insa atuci cand il gusti vine cu structura plina, multe fructe pe care le regasim si in miros, juicy, carnos cu taninuri ridicate, coapte si catifelate. Lung, persistent de luat in sa alaturi de pastrama, guidem, filet mignon sau orice fel de carne rosie pregatita la foc deschis sau la cuptor. Un volum II cu final reusit, care ne face sa fim curiosi de cum va fi continuarea.
-
Un cupaj eclectic din 5 soiuri rosii crescute pe colinele fierbinti ale Dobrogei: Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc si Petit Verdot. Vinul rezultat are in compozitie "mult soare", care se se regaseste, din plin, in notele de fructe negre bine coapte. Culoarea este grena, cu bordura visinie, iar nasul, foarte expresiv, aduce piper, fructe rosii de padure si declinari minerale, de grafit. Corpul este amplu, taninurile sunt bine evidentiate, la fel ca si alcoolul si aciditatea. Gustul, complex, debuteaza cu cirese negre si coacaze, dupa care vin senzatii de lemn dulce si praf de cacao. Postgustul, foarte lung, cu o eleganta astringenta, lasa impresii dulci-amarui si aluzii condimentate. Recomand o aerare, in decantor, timp de minimum 2-3 ore, pentru a imblanzi firea naravasa a vinului si a-i scoate la iveala latura fina si catifelata.
-
Un asamblaj eclectic de 4 soiuri frantuzesti reunite cu autohtona Feteasca Neagra, vinul de fata exprima caracterul solar al zonei din care provine cu note de fruct rosu si negru copt, expresiv, ajutate de un un baric bine dozat. Evolutia gustativa este sustinuta de o structura de taninuri coapte, dar ferme care incadreaza un fruct expresiv cu nuante de dulceturi de fructe si aluzii condimentate. Aerati-l, asociati-l la o carne rosie de calitate sau, pentru curiosi, mai dati-i ceva timp, cativa ani, in pivnita.