
CHACAYES MALBEC 2013 Piedra Negra
93 puncte Tim Atkin
Un vin rosu remarcabil, corpolent, produs din cei mai buni struguri ai proprietății Bodega Piedra Negra, al carui nume a fost dat dupa ce proprietarul a vazut un mic sacal (chacayes in limba spaniola) care trecea prin vie. Chacayes reflecta calitatea superioara a terorir-ului argentinian ales de fratii Lurton. Acest vin bogat, concentrat, provine din „single vineyard-ul” unic "Chacayes" care include o parcela de un hectar de vita de vie de Malbec, cultivata la una dintre cele mai mari densitati din lume: 20.000 plante de vita de vie pe hectar, ce dau productii mici de aproximativ 500 g per palnta dar cu concentratie de fruct foarte mare, denumita si "Bonsai Garden". Chacayes a fost produs pentru prima oară în 2002 avand la baza Malbec in amestec de 15% până la 25% cu Cabernet Sauvignon. Producatorul foloseste un procedeu inovativ de vinificatie: Fermentare partiala in butoaie de 400 litri de stejar frantuzesc, Macerare postfermentare amanata cu o luna, Fermentare malolactica la 22 °C cu eliminarea a 40% din must. Dupa incheierea procesului de fermentare vinul e invechit timp de 24 de luni in baricuri de stejar frantuzesc. Culoare intensa rosu-aramiu cu note de fructe rosii intense, echilibrate cu note de cafea rezultat al maturarii in baricuri de stejar. Complex, corpolent, cu taninuri mature, echilibrat, evidentiind fructele rosii cu note de coacaze negre si cu un final persistent cu note de cafea. Este recomandat a de degusta alaturi de carne rosie la gratar, branzeturi maturate, vanat, carne de vita la o temperatura de16°C.

93 puncte Tim Atkin
Un vin rosu remarcabil, corpolent, produs din cei mai buni struguri ai proprietății Bodega Piedra Negra, al carui nume a fost dat dupa ce proprietarul a vazut un mic sacal (chacayes in limba spaniola) care trecea prin vie. Chacayes reflecta calitatea superioara a terorir-ului argentinian ales de fratii Lurton. Acest vin bogat, concentrat, provine din „single vineyard-ul” unic "Chacayes" care include o parcela de un hectar de vita de vie de Malbec, cultivata la una dintre cele mai mari densitati din lume: 20.000 plante de vita de vie pe hectar, ce dau productii mici de aproximativ 500 g per palnta dar cu concentratie de fruct foarte mare, denumita si "Bonsai Garden". Chacayes a fost produs pentru prima oară în 2002 avand la baza Malbec in amestec de 15% până la 25% cu Cabernet Sauvignon. Producatorul foloseste un procedeu inovativ de vinificatie: Fermentare partiala in butoaie de 400 litri de stejar frantuzesc, Macerare postfermentare amanata cu o luna, Fermentare malolactica la 22 °C cu eliminarea a 40% din must. Dupa incheierea procesului de fermentare vinul e invechit timp de 24 de luni in baricuri de stejar frantuzesc. Culoare intensa rosu-aramiu cu note de fructe rosii intense, echilibrate cu note de cafea rezultat al maturarii in baricuri de stejar. Complex, corpolent, cu taninuri mature, echilibrat, evidentiind fructele rosii cu note de coacaze negre si cu un final persistent cu note de cafea. Este recomandat a de degusta alaturi de carne rosie la gratar, branzeturi maturate, vanat, carne de vita la o temperatura de16°C.