Macabeo, Xarel-lo și Parellada – tripleta clasică din Penedès – sunt baza acestui spumant elegant, produs de familia Avinyó de 14 generații, cu încăpățânarea frumoasă a celor care nu s-au lăsat doborâți de vremuri și obstacole. În pahar, Cava Reserva Brut te întâmpină cu arome familiare: mere coapte, pere zemoase, fân și ace de pin – mirosuri ce duc cu gândul la o zi de vară petrecută printre livezi și păduri. Notele fine de autoliză (coajă de pâine, toast fin) îi dau complexitate și...
Deschide review
Macabeo, Xarel-lo și Parellada – tripleta clasică din Penedès – sunt baza acestui spumant elegant, produs de familia Avinyó de 14 generații, cu încăpățânarea frumoasă a celor care nu s-au lăsat doborâți de vremuri și obstacole. În pahar, Cava Reserva Brut te întâmpină cu arome familiare: mere coapte, pere zemoase, fân și ace de pin – mirosuri ce duc cu gândul la o zi de vară petrecută printre livezi și păduri. Notele fine de autoliză (coajă de pâine, toast fin) îi dau complexitate și adâncime. Gustativ, e proaspătă și energică, cu o textură ușor cremoasă, o mineralitate plăcută și un final în care se simt citricele – lime, grapefruit – bine integrate. Nasul e mai rotund, cu fructe coapte, dar gustul surprinde prin vivacitate și precizie. Un spumant sincer și bine lucrat, care păstrează spiritul locului și tradiția unei familii dedicate. Poate însoți cu bucurie orice masă – de la un mic dejun cu ouă poșate, la aperitive simple, fructe de mare sau chiar popcorn și conversații târzii. Potrivită, deci, de dimineața până seara.
Inchide review
O cava gustoasă, cu arome mai citrice decât majoritatea, ba chiar cu o notă plăcut-nostalgică de bomboane din acelea cu lămâie din vremuri de mult apuse. Deși are multă prospețime, nu face compromisuri la nivel aromatic sau al concentrației: e intensă, cu notele acelea "sudice" amintind de mere lăsate peste iarnă, sau de ierburi aromatice; are și textura foarte onctuoasă, bulele fine și energice, aciditatea peste medie. Mi-a plăcut mult, e clar unul dintre exemplarele reușite importate la noi.
Deschide review
O cava gustoasă, cu arome mai citrice decât majoritatea, ba chiar cu o notă plăcut-nostalgică de bomboane din acelea cu lămâie din vremuri de mult apuse. Deși are multă prospețime, nu face compromisuri la nivel aromatic sau al concentrației: e intensă, cu notele acelea "sudice" amintind de mere lăsate peste iarnă, sau de ierburi aromatice; are și textura foarte onctuoasă, bulele fine și energice, aciditatea peste medie. Mi-a plăcut mult, e clar unul dintre exemplarele reușite importate la noi.
Inchide review
Am spus deseori ca o Cava e o Champagne la pret de Prosecco si, in mare, am cam avut dreptate. Nici cu Avinyo, crama de familie veche si unul dintre primii care sa produca o Cava, in 1892 lucrurile nu stau altfel: este si bio, si brut, si reserva si accesibil. Proaspat, vivace, cu note intense de fruct si flori albe, cu accente minerale pe final, fin si echilibrat. O placere de zi cu zi…
Deschide review
Am spus deseori ca o Cava e o Champagne la pret de Prosecco si, in mare, am cam avut dreptate. Nici cu Avinyo, crama de familie veche si unul dintre primii care sa produca o Cava, in 1892 lucrurile nu stau altfel: este si bio, si brut, si reserva si accesibil. Proaspat, vivace, cu note intense de fruct si flori albe, cu accente minerale pe final, fin si echilibrat. O placere de zi cu zi…
Inchide review
Macabeo, Xarel-lo și Parellada – tripleta clasică din Penedès – sunt baza acestui spumant elegant, produs de familia Avinyó de 14 generații, cu încăpățânarea frumoasă a celor care nu s-au lăsat doborâți de vremuri și obstacole. În pahar, Cava Reserva Brut te întâmpină cu arome familiare: mere coapte, pere zemoase, fân și ace de pin – mirosuri ce duc cu gândul la o zi de vară petrecută printre livezi și păduri. Notele fine de autoliză (coajă de pâine, toast fin) îi dau complexitate și...
Deschide review
Macabeo, Xarel-lo și Parellada – tripleta clasică din Penedès – sunt baza acestui spumant elegant, produs de familia Avinyó de 14 generații, cu încăpățânarea frumoasă a celor care nu s-au lăsat doborâți de vremuri și obstacole. În pahar, Cava Reserva Brut te întâmpină cu arome familiare: mere coapte, pere zemoase, fân și ace de pin – mirosuri ce duc cu gândul la o zi de vară petrecută printre livezi și păduri. Notele fine de autoliză (coajă de pâine, toast fin) îi dau complexitate și adâncime. Gustativ, e proaspătă și energică, cu o textură ușor cremoasă, o mineralitate plăcută și un final în care se simt citricele – lime, grapefruit – bine integrate. Nasul e mai rotund, cu fructe coapte, dar gustul surprinde prin vivacitate și precizie. Un spumant sincer și bine lucrat, care păstrează spiritul locului și tradiția unei familii dedicate. Poate însoți cu bucurie orice masă – de la un mic dejun cu ouă poșate, la aperitive simple, fructe de mare sau chiar popcorn și conversații târzii. Potrivită, deci, de dimineața până seara.
Inchide review
O cava gustoasă, cu arome mai citrice decât majoritatea, ba chiar cu o notă plăcut-nostalgică de bomboane din acelea cu lămâie din vremuri de mult apuse. Deși are multă prospețime, nu face compromisuri la nivel aromatic sau al concentrației: e intensă, cu notele acelea "sudice" amintind de mere lăsate peste iarnă, sau de ierburi aromatice; are și textura foarte onctuoasă, bulele fine și energice, aciditatea peste medie. Mi-a plăcut mult, e clar unul dintre exemplarele reușite importate la noi.
Deschide review
O cava gustoasă, cu arome mai citrice decât majoritatea, ba chiar cu o notă plăcut-nostalgică de bomboane din acelea cu lămâie din vremuri de mult apuse. Deși are multă prospețime, nu face compromisuri la nivel aromatic sau al concentrației: e intensă, cu notele acelea "sudice" amintind de mere lăsate peste iarnă, sau de ierburi aromatice; are și textura foarte onctuoasă, bulele fine și energice, aciditatea peste medie. Mi-a plăcut mult, e clar unul dintre exemplarele reușite importate la noi.
Inchide review
Am spus deseori ca o Cava e o Champagne la pret de Prosecco si, in mare, am cam avut dreptate. Nici cu Avinyo, crama de familie veche si unul dintre primii care sa produca o Cava, in 1892 lucrurile nu stau altfel: este si bio, si brut, si reserva si accesibil. Proaspat, vivace, cu note intense de fruct si flori albe, cu accente minerale pe final, fin si echilibrat. O placere de zi cu zi…
Deschide review
Am spus deseori ca o Cava e o Champagne la pret de Prosecco si, in mare, am cam avut dreptate. Nici cu Avinyo, crama de familie veche si unul dintre primii care sa produca o Cava, in 1892 lucrurile nu stau altfel: este si bio, si brut, si reserva si accesibil. Proaspat, vivace, cu note intense de fruct si flori albe, cu accente minerale pe final, fin si echilibrat. O placere de zi cu zi…
Inchide review