VALAHORUM 2015 Domeniile Tohani
Argint la Concours Mondial de Bruxelles, Argint la International Wine Contest Bucharest 2016
Valahorum – Essence de Roumanie, lansat in aceasta toamna de Domeniile Tohani, este varful de lance al gamei de vinuri albe, stand mandru in top alaturi de nume precum Apogeum si Principele Radu. Este un cupaj din soiurile Chardonnay, Sauvignon Blanc si Tamaioasa Romaneasca, conceput de catre de cei trei oenologi ai cramei, Albertus van der Merwe, Marin Ion si Dan Dorneanu. Valahorum 2015 este produs in editie limitata, de 3000 de sticle. Are culoare galben pai intens, cu reflexe verzui. In pahar este stralucitor, iar nasul este dominat de eleganta Chardonnay-ului. Sauvignon Blanc-ul imbogateste buchetul cu arome fructate si exotice de mango si ananas, alaturi de smochine si maracuja. Tamaioasa Romaneasca completeaza tabloul cu accente florale varatice si struguri proaspat zdrobiti. Pe palat se prezinta complex si proaspat, cu corp mediu, cremos, cu fruct copt, bine echilibrat de aciditate. Temperatura recomandata de servire este de 8 -12 grade Celsius. Se asociaza foarte bine cu specialitati din peste sau fructe de mare, paste proaspete cu trufe si branzeturi moi si grase.
Argint la Concours Mondial de Bruxelles, Argint la International Wine Contest Bucharest 2016
Valahorum – Essence de Roumanie, lansat in aceasta toamna de Domeniile Tohani, este varful de lance al gamei de vinuri albe, stand mandru in top alaturi de nume precum Apogeum si Principele Radu. Este un cupaj din soiurile Chardonnay, Sauvignon Blanc si Tamaioasa Romaneasca, conceput de catre de cei trei oenologi ai cramei, Albertus van der Merwe, Marin Ion si Dan Dorneanu. Valahorum 2015 este produs in editie limitata, de 3000 de sticle. Are culoare galben pai intens, cu reflexe verzui. In pahar este stralucitor, iar nasul este dominat de eleganta Chardonnay-ului. Sauvignon Blanc-ul imbogateste buchetul cu arome fructate si exotice de mango si ananas, alaturi de smochine si maracuja. Tamaioasa Romaneasca completeaza tabloul cu accente florale varatice si struguri proaspat zdrobiti. Pe palat se prezinta complex si proaspat, cu corp mediu, cremos, cu fruct copt, bine echilibrat de aciditate. Temperatura recomandata de servire este de 8 -12 grade Celsius. Se asociaza foarte bine cu specialitati din peste sau fructe de mare, paste proaspete cu trufe si branzeturi moi si grase.