Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle / pachete in Bucuresti si de 6 sticle / pachete in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

ULTRA CABERNET SAUVIGNON 2015

Kaiken

ULTRA CABERNET SAUVIGNON 2015
caracteristici:

95 puncte James Suckling, 91 puncte Wine Spectator

Aurelio Montes, fondatorul cramei Bodega Montes, a calatorit in Anzi de mai multe ori pana cand a redescoperit in 2000 frumusetea si oportunitatile regiunii Mendoza, o zona cu podgorii de vita de vie si oameni muncitori. Tocmai de aceea, in 2001 a fondat Kaiken Wines, o crama al carei nume este inspirat de “caiguen”, o rata salbatica originara din Patagonia, care in fiecare an zboara deasupra Anzilor, intre Argentina si Chile, angajandu-se intr-un drum-provocare destul de dificil. Asta a fost si pentru Aurelio Montes aceasta noua aventura: o mare provocare pe care a pariat si pentru care a lucrat intens. Astazi, Kaiken Wines este o afacere de familie de succes, cu vinuri a caror calitate este recunoscuta peste tot in lume. Recomandarea noastra, Kaiken Ultra Cabernet Sauvignon 2015, este un vin intens, dar totodata rafinat, cu note de coacaze negre si cirese. Bogat in taninuri promitatoare si aromate, vinul este unul sofisticat, cu un final lung si incantator. Serviti acest vin la 15-17 grade Celsius, alaturi de branzeturi fine sau preparate sofisticate, ce pot imbina carnea cu fructele usor acrisoare.

Food PairingPiept de rata, piure cu trufe si reductie de vin rosu, anason si portocala de la AV8.ro

 

Ce spun pasionatii despre acest vin:
  • Sorin Stelian

    Imi pot imagina cu usurinta ce asocieri culinare ar fi recomandate in cazul unui Cabernet argentinian: vita, vita, inca un pic de vita, poate si cu ceva garnitura de vanat. Insa eu gasesc ca acest rosu dens a mers excelent cu o mancare sugerata mai degraba in cazul unui vin alb: pulpe de pui cu sos de smantana si ciuperci (OK, recunosc am folosit un iaurt mai cremos in loc de smantana). Aromele foarte expresive, dar mai degraba fructate, fara multe alte fatete, potenteaza excelent tentele "earthy-savory" ale ciupercilor; taninii densi sunt foarte fini si deloc verzi, deci nu vor parea agresivi alaturi de carnea alba delicata - a carei dulceata ascunde foarte bine si zaharul rezidual evident al vinului. Aciditatea e suficienta daca smantana nu e foarte grasa sau multa, insa partea cea mai frumoasa e finalul, cand sus-amintita complementaritate a aromelor aproape ca genereaza focuri de artificii - lucru care nu s-ar intampla daca vinul in sine nu ar avea un postgust lung si intens. Nu ma intelegeti gresit: pe langa faptul ca asocierea culinara e contraintuitiva (motiv pentru care am si prezentat-o), nu e nici unica, nici necesara: Kaiken Ultra e foarte placut si pe cont propriu, cu adevarat recomandabil. Asa ca nu ezitati nici sa-l cumparati, nici sa experimentati cu alte mancaruri. Dar orice ati face, aerati-l si raciti-l un pic inainte.

    Sorin Stelian, Pasionat de vinuri - Data degustarii: Noi 2017
  • Radu Rizea

    Undeva, dincolo de rigorile lumii noi - arome intense si nivel ridicat de alcool (14,5%, dar nu se simte, nu va faceti griji) -, acest Cabernet parea sa ascunda si alta poveste. Dupa una-doua inghitituri era clar ca nu este un vin „facut ca sa placa”, cel putin nu tuturor. Site-ul producatorului arunca un pic de lumina: viile de pe care s-au cules strugurii au 80 de ani, se afla la peste 1000 de metri altitudine si sunt foarte aproape de raul Mendoza, ceea ce asigura un strat aluvionar (20% argila) de jumatate de metru deasupra bolovanisului. O explicatie plauzibila pentru taninurile rotunjite, dar foarte ferme, pentru intensitatea si varietatea de nuante de fructe (rosii si negre), dar mai ales pentru postgustul lung, intens si, la drept vorbind, barbatesc – asa cum ii sade bine Cabernetului. Nuantele picante, vanilia uscata, stropul de fum si senzatia generala de vin plin, bogat, se adauga acestora pentru o surpriza deplina, bine asezata pe papile, pe cerul gurii si pana spre amigdale. Bine jucat, Argentina!

    Radu Rizea, Pasionat de vinuri - Data degustarii: Noi 2017
  • Razvan Avram

    Un Cabernet Sauvignon cu o impetuozitate demna de "Lumea Noua", combinata cu o eleganta ce-l apropie evident de "Lumea Veche". Un vin cu un acordaj perfect intre aciditate, taninuri si alcool, realizat de "ucenicul vrajitor" al cramei Kaiken, enologul Aurelio Montes junior. Dupa 12 luni in baric, Ultra Cabernet Sauvignon are o culoare visinie opaca, cu bordura purpurie si un nas intens si senzual, cu fructe negre de padure, pamant reavan si grafit. Corpul este suplu si elegant, cu o textura compacta, taninuri fine si alcool impecabil integrat. Gustul este exploziv, cu coacaze negre, visine supracoapte, cafea si lemn afumat. Postgustul este prelung, memorabil, lasand placute senzatii de ciocolata neagra, condimente exotice si trufe negre. Trebuie aerat minim o ora si asociat cu preparate din carne de vita sau vanat. Pe scurt, un vin care stie sa impresioneze aproape orice tip de audienta.

    Razvan Avram, Pasionat de vinuri - Data degustarii: Noi 2017
cel mai bun pret online 90 RON bg
Aceasta oferta s-a incheiat. Vezi oferta zilei de azi.

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

FETEASCĂ NEAGRĂ 2016 - Crama Trantu
Crama Trantu

Crama Trantu s-a dezvoltat incet si sigur in ultimii ani, avand de partea sa atat terroir-ul perfect, cu traditie al podgoriei Murfatlar, dar si investitiile permanente in...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.