TELEGRAMME CHATEAUNEUF DU PAPE 2012 Domaine du Vieux Telegraphe
93 puncte Stephen Tanzer, 92 puncte Antonio Galloni
De cinci generatii, Domaine du Vieux Telegraphe este condusa de familia Brunier, mai precis din 1891. Plantatiile acestei crame, cu o medie de varsta de 60 de ani, se afla pe celebrul podis La Crau, poate cea mai renumita regiune din Chateauneuf du Pape. Conditiile de sol si clima din aceasta regiune ofera vinurilor mineralitate distinctiva si structura impresionanta. Telegramme Chateauneuf du Pape 2012 este un asamblaj de Grenache (80%), Syrah (10%), Mourvedre (6%) si Cinsault (4%), care a fost tinut in tancuri de inox 10 luni, dupa care a urmat o perioada de maturare de 7 luni in butoaie mari de stejar francez de 30 hl. (foudre). Soiul Grenache domina acest asamblaj, conferindu-i suplete si rotunjime. Aromatic, dezvolta tente complexe de fructe de padure rosii coapte, cirese si levantica, invaluite in note minerale si de condimente dulci. Gustul este plin si catifelat, cu impresii de zmeura si violete, taninurile bine slefuite contribuind la finalul aromat si persistent. Poate fi partenerul ideal pentru preparatele din carne rosie sau vanat, preparatele cu sosuri sau branzeturile maturate.
93 puncte Stephen Tanzer, 92 puncte Antonio Galloni
De cinci generatii, Domaine du Vieux Telegraphe este condusa de familia Brunier, mai precis din 1891. Plantatiile acestei crame, cu o medie de varsta de 60 de ani, se afla pe celebrul podis La Crau, poate cea mai renumita regiune din Chateauneuf du Pape. Conditiile de sol si clima din aceasta regiune ofera vinurilor mineralitate distinctiva si structura impresionanta. Telegramme Chateauneuf du Pape 2012 este un asamblaj de Grenache (80%), Syrah (10%), Mourvedre (6%) si Cinsault (4%), care a fost tinut in tancuri de inox 10 luni, dupa care a urmat o perioada de maturare de 7 luni in butoaie mari de stejar francez de 30 hl. (foudre). Soiul Grenache domina acest asamblaj, conferindu-i suplete si rotunjime. Aromatic, dezvolta tente complexe de fructe de padure rosii coapte, cirese si levantica, invaluite in note minerale si de condimente dulci. Gustul este plin si catifelat, cu impresii de zmeura si violete, taninurile bine slefuite contribuind la finalul aromat si persistent. Poate fi partenerul ideal pentru preparatele din carne rosie sau vanat, preparatele cu sosuri sau branzeturile maturate.