TANNAT 2012 Pisano
Povestea cramei Pisano debuteaza cu trei secole in urma, cand fondatorul sau isi urmeaza visul de a-si deschide o vinarie in Uruguay. Pisano produce anual aproximativ 350.000 de sticle si a castigat, de-a lungul timpului, numeroase premii in competitii nationale sau internationale. Domeniul Pisano se intinde pe 15 hectare de sol argilo-calcaros si beneficiaza de soare continuu si intens si de vant dinspre Oceanul Atlantic. Scopul lor este acela de a produce vinuri cu caracter regional si de a fi cat mai naturale cu putinta. Eticheta pe care v-o propunem astazi este una cu personalitate, in care vigoarea Tannat-ului isi face simtita prezenta. Are o frumoasa culoare rubinie intensa si un nas cu arome delicate de mure, prune, fum, mirodenii si note exotice. Corpolent pe palat, cu arome de prune coapte, argiloase, care amintesc de lemnul de stejar in care vinul a fost maturat. Finalul vine cu arome generoase de paine prajita, grafit, lemn dulce si fructe negre din abundenta. Un vin fermecator, care se potriveste de minune cu preparate precum Osso Bucco sau confit de rata.
Povestea cramei Pisano debuteaza cu trei secole in urma, cand fondatorul sau isi urmeaza visul de a-si deschide o vinarie in Uruguay. Pisano produce anual aproximativ 350.000 de sticle si a castigat, de-a lungul timpului, numeroase premii in competitii nationale sau internationale. Domeniul Pisano se intinde pe 15 hectare de sol argilo-calcaros si beneficiaza de soare continuu si intens si de vant dinspre Oceanul Atlantic. Scopul lor este acela de a produce vinuri cu caracter regional si de a fi cat mai naturale cu putinta. Eticheta pe care v-o propunem astazi este una cu personalitate, in care vigoarea Tannat-ului isi face simtita prezenta. Are o frumoasa culoare rubinie intensa si un nas cu arome delicate de mure, prune, fum, mirodenii si note exotice. Corpolent pe palat, cu arome de prune coapte, argiloase, care amintesc de lemnul de stejar in care vinul a fost maturat. Finalul vine cu arome generoase de paine prajita, grafit, lemn dulce si fructe negre din abundenta. Un vin fermecator, care se potriveste de minune cu preparate precum Osso Bucco sau confit de rata.