SABLE NOBLE ALB 2015 M1 Crama Atelier
Una dintre ultimele oportunitati de a achizitiona un vin de la M1 Crama Atelier by Razvan Macici!
Al cincilea cupaj din seria “Vinuri de nisip”, realizat de Razvan Macici in “crama mica de la Murfatlar”, vine cu o structura diferita fata de editiile anterioare, fiind creat pe baza tandemului Chardonnay (50%) – Sauvignon blanc (50%). Aceasta noua componenta a facut ca vinul sa castige la capitolul mineralitate calcaroasa, caracteristica ce joaca rolul de coloana vertebrala pentru Sable Noble Alb 2015, un vin exotic, cu arome de lamaie verde, piersica zemoasa si pepene galben. Impresioneaza prin naturaletea sa in exprimare, prin echilibrul dintre aciditatea suculenta si tonurile floral-vegetale. Strugurii au fost recoltati manual, iar mustul a fost obtinut prin presare lejera, dupa o macerare peliculara la temperatura scazuta a soiurilor Chardonnay si Sauvignon Blanc. S-a obtinut astfel o extractie maxima a aromelor si o structura gustativa puternica. Isi etaleaza impecabil caracteristicile alaturi de preparate din peste si fructe de mare, preparate din carne de pasare sau mancaruri asiatice, dar si alaturi de diverse salate sau branzeturi tinere, nematurate.
Una dintre ultimele oportunitati de a achizitiona un vin de la M1 Crama Atelier by Razvan Macici!
Al cincilea cupaj din seria “Vinuri de nisip”, realizat de Razvan Macici in “crama mica de la Murfatlar”, vine cu o structura diferita fata de editiile anterioare, fiind creat pe baza tandemului Chardonnay (50%) – Sauvignon blanc (50%). Aceasta noua componenta a facut ca vinul sa castige la capitolul mineralitate calcaroasa, caracteristica ce joaca rolul de coloana vertebrala pentru Sable Noble Alb 2015, un vin exotic, cu arome de lamaie verde, piersica zemoasa si pepene galben. Impresioneaza prin naturaletea sa in exprimare, prin echilibrul dintre aciditatea suculenta si tonurile floral-vegetale. Strugurii au fost recoltati manual, iar mustul a fost obtinut prin presare lejera, dupa o macerare peliculara la temperatura scazuta a soiurilor Chardonnay si Sauvignon Blanc. S-a obtinut astfel o extractie maxima a aromelor si o structura gustativa puternica. Isi etaleaza impecabil caracteristicile alaturi de preparate din peste si fructe de mare, preparate din carne de pasare sau mancaruri asiatice, dar si alaturi de diverse salate sau branzeturi tinere, nematurate.