Livrare gratuita

pentru comenzi de minim 2 sticle / pachete in Bucuresti si de 6 sticle / pachete in tara *

14 zile
retur
garantat

in cazul in care nu esti multumit de produsul cumparat il poti returna in termen de 14 zile

ROSSO DI MONTALCINO DOC 2011

Mastrojanni

ROSSO DI MONTALCINO DOC 2011
caracteristici:

James Suckling - 90 de puncte, Stephen Tanzer90 de puncte

Cu toate ca este un producator de vinuri tanar, comparativ cu alte crame din Toscana, Mastrojanni a reusit sa castige intr-o perioada de timp relativ scurta nu numai respectul consumatorilor, dar si pe cel al competitorilor sai. Aparut in 1975, producatorul a intrat in atentia criticii internationale datorita filosofiei sale de vinificare, fiind considerat unul dintre cei mai buni exponenti ai regiunii in care activeaza. Investitiile realizate in ultimii ani in crama si in vie nu au facut altceva decat sa ridice standardele la cote de “vin exceptional”.

Mastrojanni Rosso di Montalcino DOC 2011 a petrecut o perioada de 7 luni in butoaie mari de stejar, dupa imbuteliere, sticlele petrecand inca 3 luni in crama. Produs in totalitate din Sangiovese, vinul se exprima in stilul clasic al al vinurilor toscane, dar vine deopotriva si cu un aer modern, proaspat si prietenos. Culoarea sa este una intensa, vivace, iar aromele trimit catre cele ale visinelor negre coapte, incadrate elegant de tonuri floral-ierboase. Gustul suculent urmeaza aceeasi amprenta aromatica, cu un plus la capitolul intensitate. Bine echilibrat, cu un final condimentat si savuros, vinul se asociaza perfect cu preparate pe baza de carne, paste cu sos rosu sau carne de vita la gratar.

PairingTrofiette cu Pancetta, Hribi, crema de Trufe si Parmezan AV8.ro

 

Ce spun pasionatii despre acest vin:
  • Razvan Avram

    Cand nu vrei sa dai prea multi bani pe un vin rosu din Toscana, dar nici nu vrei sa faci rabat la calitate, ai o singura solutie: un Rosso di Montalcino. Denumit de unii “baby Brunello”, acest vin, obtinut din Sangiovese 100% cu o maturare ceva mai scurta (cam jumatate de an la baric), bate cu indreptatire la poarta celor 90/100 puncte si aduce cu sine acel aer inconfundabil de eleganta toscana. Culoarea vinului este rosu rubiniu cu irizatii caramizii, caracteristice soiului. Nasul este mai degraba retinut, cu coacaze, cirese rosii si piper negru. Corpul este rotund, cu taninuri care “nu agata” deloc si alcool bine integrat. Gustul este direct si liniar, cu prune, cirese si senzatii de ciocolata amara. Postgustul este scurt si proaspat, cu fructe rosii si condimente. Un vin extrem de versatil cand vine vorba de asocieri gastronomice: pizza cu branza sau carne, paste cu sos rosu, rizoto cu ciuperci sau trufe.

    Razvan Avram, Pasionat de vinuri - Data degustarii: Apr 2017
  • Alin Ionita

    Cum probabil stiti deja, pentru obtinerea vinurilor Rosso di Montalcino se folosesc struguri Sangiovese, adica acelasi ingredient ce sta la baza vinurilor Chianti sau Brunello de Montalcino (ca sa numesc astfel doar 2 din sortimentele de care se face vinovat acest apreciat soi italian). Exemplarul pe care il incercam astazi poseda o culoare deloc intensa. Odata gustat, descoperim ca are latura fructata inca vie, reprezentata cel mai fidel de izuri de rodie, ce se imbratiseaza cu nuante minerale, si ele bine reprezentate. Lungimea sa aromatica este una medie.

    Alin Ionita, Pasionat de vinuri - Data degustarii: Apr 2017
  • Nicusor Cazan

    Un Rosso di Montalcino ce te face sa ridici usor din spranceana cand ii observi pentru prima data stralucirea din pahar si cat de straveziu poate fi, aproape ca un pinot noir. Miroase a vin, usor intepator cat sa atate simturile, foarte fin dar in acelasi timp cu senzatie de putere si vigurozitate. Foarte prietenos si foarte usor de baut, face fata cu cinste marii familii de vinuri din care face fata.

    Nicusor Cazan, Pasionat de vinuri - Data degustarii: Apr 2017
  • Razvan Jurca

    Stiati desigur despre Chianti ca este vinul rosu fanion al Toscanei. Aflati acum, daca nu cumva cunosteati deja despre Rosso di Montalcino acest lucru, si in acest caz mi-ati taiat macaroana de la inceput, ca este al doilea vin in topul popularitatii toscanelor veritabile, insa de cele mai multe ori de o calitate superioara liderului sangiovez. Vinul de astazi confirma regula, fiind un Rosso foarte bun: culoarea sa diluata, de Pinot Noir este completata cu brio de un nas expresiv, tipic italian, cu efluvii de fructe rosii, note florale si condiment, aproape deloc balsamic! Iata un vin care nu isi arata varsta! E tanar, impetuos, de o tonicitate si rezistenta demna de un atlet! Potenta lui deosebita se regaseste pe tot parcursul gustului sec si invaluitor, iar elementul care il scoate cu adevarat in evidenta este finalul. Aici, degustatorul va fi uimit de impresia proaspata de sucuri proaspete de visine, coacaze rosii si rodie prin care isi adjudeca aproape fara efort medalia de campion la proba la care a fost supus.

    Razvan Jurca, Pasionat de vinuri - Data degustarii: Apr 2017
cel mai bun pret online 95 RON bg
Aceasta oferta s-a incheiat. Vezi oferta zilei de azi.

Vrei sa primesti ofertele noastre zilnice cu vinuri de calitate la cel mai bun pret online?

FETEASCĂ NEAGRĂ 2016 - Crama Trantu
Crama Trantu

Crama Trantu s-a dezvoltat incet si sigur in ultimii ani, avand de partea sa atat terroir-ul perfect, cu traditie al podgoriei Murfatlar, dar si investitiile permanente in...

Avem nevoie de Codul tau Numeric Personal (CNP) pentru a-ti acorda diverse BONUS-uri: ultima sticla gratuita, etc. Nu vom disemina aceasta informatie cu nimeni altcineva.
Datele pe care iti va fi emisa factura.
Datele unde va fi trimisa o comanda.
Se pot adauga mai multe adrese de e-mail despartite prin virgula.
Gestioneaza cardurile salvate in aceasta pagina securizata prin sistemul PayU.