ROSSO DI MONTALCINO DOC 2011 Mastrojanni
James Suckling - 90 de puncte, Stephen Tanzer – 90 de puncte
Cu toate ca este un producator de vinuri tanar, comparativ cu alte crame din Toscana, Mastrojanni a reusit sa castige intr-o perioada de timp relativ scurta nu numai respectul consumatorilor, dar si pe cel al competitorilor sai. Aparut in 1975, producatorul a intrat in atentia criticii internationale datorita filosofiei sale de vinificare, fiind considerat unul dintre cei mai buni exponenti ai regiunii in care activeaza. Investitiile realizate in ultimii ani in crama si in vie nu au facut altceva decat sa ridice standardele la cote de “vin exceptional”.
Mastrojanni Rosso di Montalcino DOC 2011 a petrecut o perioada de 7 luni in butoaie mari de stejar, dupa imbuteliere, sticlele petrecand inca 3 luni in crama. Produs in totalitate din Sangiovese, vinul se exprima in stilul clasic al al vinurilor toscane, dar vine deopotriva si cu un aer modern, proaspat si prietenos. Culoarea sa este una intensa, vivace, iar aromele trimit catre cele ale visinelor negre coapte, incadrate elegant de tonuri floral-ierboase. Gustul suculent urmeaza aceeasi amprenta aromatica, cu un plus la capitolul intensitate. Bine echilibrat, cu un final condimentat si savuros, vinul se asociaza perfect cu preparate pe baza de carne, paste cu sos rosu sau carne de vita la gratar.
Pairing: Trofiette cu Pancetta, Hribi, crema de Trufe si Parmezan AV8.ro
James Suckling - 90 de puncte, Stephen Tanzer – 90 de puncte
Cu toate ca este un producator de vinuri tanar, comparativ cu alte crame din Toscana, Mastrojanni a reusit sa castige intr-o perioada de timp relativ scurta nu numai respectul consumatorilor, dar si pe cel al competitorilor sai. Aparut in 1975, producatorul a intrat in atentia criticii internationale datorita filosofiei sale de vinificare, fiind considerat unul dintre cei mai buni exponenti ai regiunii in care activeaza. Investitiile realizate in ultimii ani in crama si in vie nu au facut altceva decat sa ridice standardele la cote de “vin exceptional”.
Mastrojanni Rosso di Montalcino DOC 2011 a petrecut o perioada de 7 luni in butoaie mari de stejar, dupa imbuteliere, sticlele petrecand inca 3 luni in crama. Produs in totalitate din Sangiovese, vinul se exprima in stilul clasic al al vinurilor toscane, dar vine deopotriva si cu un aer modern, proaspat si prietenos. Culoarea sa este una intensa, vivace, iar aromele trimit catre cele ale visinelor negre coapte, incadrate elegant de tonuri floral-ierboase. Gustul suculent urmeaza aceeasi amprenta aromatica, cu un plus la capitolul intensitate. Bine echilibrat, cu un final condimentat si savuros, vinul se asociaza perfect cu preparate pe baza de carne, paste cu sos rosu sau carne de vita la gratar.
Pairing: Trofiette cu Pancetta, Hribi, crema de Trufe si Parmezan AV8.ro