PRIMITIVO DI MANDURIA SESSANTANNI 2015 San Marzano
99 puncte Luca Maroni
Medalie de Aur - Concours Mondial de Bruxelles 2018
Medalie de Aur - Berliner Wein Trophy 2018, Sessione Primaverile
Medalie de Argint - Gilbert & Gaillard International Challenge 2018
Medalie de Argin - Mundus Vini 2018, Sessione Primaverile
Cantine San Marzano este unul dintre cei mai moderni si activi producatori de vin din regiunea Manduria, Italia. Vinurile San Marzano, apreciate peste tot in lume, reflecta caracteristicile si traditiile acestei zone de renume, insa in acelasi timp prezinta si note clare de modern, eleganta si precizie. Recomandarea noastra de astazi, Primitivo di Manduria Sessantanni 2015, este un vin excelent, bine echilibrat, realizat din struguri din vite de vie de aproape 100 de ani, cele mai vechi ale cramei. De o frumoasa culoare rosie-rubinie, vinul are un buchet ce aduce in prim plan arome de prune coapte, mure, gem de cirese, urmate de note secundare de lemn dulce, lemn de santal, cardamom, piper si cacao. Asadar, un vin bogat si intens si pe palat, dar bine echilibrat si elegant. Se recomanda degustarea acestui vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de carne la gratar, preparate cu carne, paste cu tot felul de sosuri, risotto etc.
99 puncte Luca Maroni
Medalie de Aur - Concours Mondial de Bruxelles 2018
Medalie de Aur - Berliner Wein Trophy 2018, Sessione Primaverile
Medalie de Argint - Gilbert & Gaillard International Challenge 2018
Medalie de Argin - Mundus Vini 2018, Sessione Primaverile
Cantine San Marzano este unul dintre cei mai moderni si activi producatori de vin din regiunea Manduria, Italia. Vinurile San Marzano, apreciate peste tot in lume, reflecta caracteristicile si traditiile acestei zone de renume, insa in acelasi timp prezinta si note clare de modern, eleganta si precizie. Recomandarea noastra de astazi, Primitivo di Manduria Sessantanni 2015, este un vin excelent, bine echilibrat, realizat din struguri din vite de vie de aproape 100 de ani, cele mai vechi ale cramei. De o frumoasa culoare rosie-rubinie, vinul are un buchet ce aduce in prim plan arome de prune coapte, mure, gem de cirese, urmate de note secundare de lemn dulce, lemn de santal, cardamom, piper si cacao. Asadar, un vin bogat si intens si pe palat, dar bine echilibrat si elegant. Se recomanda degustarea acestui vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de carne la gratar, preparate cu carne, paste cu tot felul de sosuri, risotto etc.