POGGIO AI GINEPRI TOSCANA IGT 2016 Tenuta Argentiera
Proprietatea Tenuta Argentiera, situata pe coasta Marammei din Toscana, la granita sudica a prestigioasei regiuni Bolgheri DOC, apartine influentei familii florentine Serristori. Denumirea Argentiera vine de la cuvantul “argint", intrucat minele de argint si resurse naturale fac din aceasta zona o importanta regiune agricola. Proprietarii cramelor, marchizul Piero Antinori si fratii Marcello si Corrado Fratini, dau o importanta aparte acestui teren cu mare potential. Astazi, vitele de vie Tenuta Argentiera se intind pe o suprafata de 60 ha, acolo unde se cultiva, la cele mai inalte standarde, soiuri de struguri precum Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc si Syrah.
Poggio al Ginepri Bianco 2016 este realizat din soiurile de struguri Vermentino 60%, Sauvignon 30% si Viognier 10%. Vinul de o frumoasa nuanta galben intens vine cu arome proaspete de pere, banane, caise, salvie si levantica. Gustul este si el fructat si savuros, iar finalul lung aduce cateva tente aromatice si minerale. Se recomanda savurarea acestui vin la 10-12 grade Celsius, in combinatie cu aperitive usoare, preparate din peste, carne alba sau fructe de mare.
Proprietatea Tenuta Argentiera, situata pe coasta Marammei din Toscana, la granita sudica a prestigioasei regiuni Bolgheri DOC, apartine influentei familii florentine Serristori. Denumirea Argentiera vine de la cuvantul “argint", intrucat minele de argint si resurse naturale fac din aceasta zona o importanta regiune agricola. Proprietarii cramelor, marchizul Piero Antinori si fratii Marcello si Corrado Fratini, dau o importanta aparte acestui teren cu mare potential. Astazi, vitele de vie Tenuta Argentiera se intind pe o suprafata de 60 ha, acolo unde se cultiva, la cele mai inalte standarde, soiuri de struguri precum Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc si Syrah.
Poggio al Ginepri Bianco 2016 este realizat din soiurile de struguri Vermentino 60%, Sauvignon 30% si Viognier 10%. Vinul de o frumoasa nuanta galben intens vine cu arome proaspete de pere, banane, caise, salvie si levantica. Gustul este si el fructat si savuros, iar finalul lung aduce cateva tente aromatice si minerale. Se recomanda savurarea acestui vin la 10-12 grade Celsius, in combinatie cu aperitive usoare, preparate din peste, carne alba sau fructe de mare.