NEGRU DE CEPTURA 2014 Crama Ceptura
Povestea Ceptura incepe in 2005 atunci cand a avut loc degustarea primului lot de vinuri. Astazi, crama s-a extins foarte mult: 10 milioane de sticle de vin produse anual, o sectie de vinificare pentru prelucrarea a 10.000 de tone de struguri pe sezon si echipament tehnologic de ultima generatie. Recomandarea noastra de astazi, Negru de Ceptura, este o alegere spectaculoasa, in primul rand prin imbinarea soiurilor de struguri Merlot, Cabernet Sauvignon si Feteasca Neagra. Avem de-a face, asadar, cu un vin bogat, complex, a carui eleganta se evidentiaza mai intai prin parfumul puternic fructat, dar si prin tentele de scortisoara si ciocolata. Gustul aminteste de fructe rosii, ciocolata, cafea si condimente. O imagine clara si rafinata a unui vin ce nu poate da gres in nicio situatie, mai ales daca il serviti la 18-20 de grade Celsius, alaturi de branzeturi cu un gust mai intens sau preparate din carne de vanat si rata.
Povestea Ceptura incepe in 2005 atunci cand a avut loc degustarea primului lot de vinuri. Astazi, crama s-a extins foarte mult: 10 milioane de sticle de vin produse anual, o sectie de vinificare pentru prelucrarea a 10.000 de tone de struguri pe sezon si echipament tehnologic de ultima generatie. Recomandarea noastra de astazi, Negru de Ceptura, este o alegere spectaculoasa, in primul rand prin imbinarea soiurilor de struguri Merlot, Cabernet Sauvignon si Feteasca Neagra. Avem de-a face, asadar, cu un vin bogat, complex, a carui eleganta se evidentiaza mai intai prin parfumul puternic fructat, dar si prin tentele de scortisoara si ciocolata. Gustul aminteste de fructe rosii, ciocolata, cafea si condimente. O imagine clara si rafinata a unui vin ce nu poate da gres in nicio situatie, mai ales daca il serviti la 18-20 de grade Celsius, alaturi de branzeturi cu un gust mai intens sau preparate din carne de vanat si rata.