KERNER 2016 Villa Vinea
Villa Vinea cultiva soiuri de struguri autohtone si internationale, dintre acestea cel mai nou si inedit fiind Kerner, un soi din Germania, caruia ii merge de minune si in podgoriile din Transilvania. Terroir-ul, procesul de culegere, daruirea celor implicati, dar si folosirea cat mai multor ingrasaminte naturale in detrimentul celor chimice – toate cresc popularitatea, dar si aprecierea fata de aceasta crama in tara, dar nu numai. Vinul de astazi de la Villa Vinea, Kerner 2016, este un vin elegant, rafinat, intr-o culoare galben pai, cu un buchet fin ce aminteste de mere, piersici, caise, dar si de condimente precum nucsoara in plan secundar. Gustul este proaspat, intens, putin sarat, cu ceva accente minerale la final. Se recomanda servirea acestui vin la 10-12 grade Celsius, in diverse combinatii culinare, de la aperitive usoare sau salate pana la peste, branzeturi sau preparate cu carne alba.
Echipa de vinificatori este formata din seful de crama Misi Denes - localnic din zona pasionat de viticultura - si din oenologul anului in 2009 in Italia, Celestino Lucin, oenologul cramei italiene Abbazia Di Novacella, fiind cel care a vinificat si Kerner Praepositus 2012, listat in trecut la unvinpezi.ro.
Villa Vinea cultiva soiuri de struguri autohtone si internationale, dintre acestea cel mai nou si inedit fiind Kerner, un soi din Germania, caruia ii merge de minune si in podgoriile din Transilvania. Terroir-ul, procesul de culegere, daruirea celor implicati, dar si folosirea cat mai multor ingrasaminte naturale in detrimentul celor chimice – toate cresc popularitatea, dar si aprecierea fata de aceasta crama in tara, dar nu numai. Vinul de astazi de la Villa Vinea, Kerner 2016, este un vin elegant, rafinat, intr-o culoare galben pai, cu un buchet fin ce aminteste de mere, piersici, caise, dar si de condimente precum nucsoara in plan secundar. Gustul este proaspat, intens, putin sarat, cu ceva accente minerale la final. Se recomanda servirea acestui vin la 10-12 grade Celsius, in diverse combinatii culinare, de la aperitive usoare sau salate pana la peste, branzeturi sau preparate cu carne alba.
Echipa de vinificatori este formata din seful de crama Misi Denes - localnic din zona pasionat de viticultura - si din oenologul anului in 2009 in Italia, Celestino Lucin, oenologul cramei italiene Abbazia Di Novacella, fiind cel care a vinificat si Kerner Praepositus 2012, listat in trecut la unvinpezi.ro.