JEUNE RED 2012 Chateau Musar
Infiintata in 1930 de catre Gaston Hochar, Chateau Musar, este, fara nicio indoiala, cel mai important producator de vin din Liban. Proprietatea, localizata in Ghazir, la 24 km de capitala Beirut, se intinde pe o suprafata de 150 de hectare si produce unele dintre cele mai apreciate vinuri din lume. Asa cum ii spune si numele, vinul de astazi este unul care debordeaza de tinerete, produs din struguri Cinsault (50%), Syrah (35%) si Cabernet Sauvignon (15%) crescuti in Bekaa Valley, la aproximativ 1000 metri peste nivelul marii. Temperatura moderata, de 25°C si cele 300 de zile insorite pe an isi lasa amprenta, stugurii fiind perfect copti. Produs prin metoda traditionala a familiei Hochar, vintage-ul 2012 are o aparitie stacojie, iar impactul olfactiv este unul seducator, de fructe negre afumate (mure, dude) si nuante de mirodenii. Pe cerul gurii, aromele concentrate de cirese rosii si negre sunt sustinute de o aciditate proaspata, suculenta. Taninurile sunt moi si bine echilibrate. Este un vin potrivit pentru carnea prajita, pentru preparatele cu sosuri pe baza de ciuperci.
Infiintata in 1930 de catre Gaston Hochar, Chateau Musar, este, fara nicio indoiala, cel mai important producator de vin din Liban. Proprietatea, localizata in Ghazir, la 24 km de capitala Beirut, se intinde pe o suprafata de 150 de hectare si produce unele dintre cele mai apreciate vinuri din lume. Asa cum ii spune si numele, vinul de astazi este unul care debordeaza de tinerete, produs din struguri Cinsault (50%), Syrah (35%) si Cabernet Sauvignon (15%) crescuti in Bekaa Valley, la aproximativ 1000 metri peste nivelul marii. Temperatura moderata, de 25°C si cele 300 de zile insorite pe an isi lasa amprenta, stugurii fiind perfect copti. Produs prin metoda traditionala a familiei Hochar, vintage-ul 2012 are o aparitie stacojie, iar impactul olfactiv este unul seducator, de fructe negre afumate (mure, dude) si nuante de mirodenii. Pe cerul gurii, aromele concentrate de cirese rosii si negre sunt sustinute de o aciditate proaspata, suculenta. Taninurile sunt moi si bine echilibrate. Este un vin potrivit pentru carnea prajita, pentru preparatele cu sosuri pe baza de ciuperci.