EDICION LIMITADA B 2015 Caliterra
Best value for the money!
Crama Caliterra a fost infiintata in 1996, reprezentand de fapt un parteneriat intre familia Robert G. Mondavi si Vina Errazuriz. Visul lor era acela de a produce vinuri de inalta calitate care sa reflecte cu adevarat potentialul terroir-ului din Chile. Caliterra s-ar traduce de fapt prin “calitate a terenului”, fiind un brand care promoveaza si subliniaza importanta traditiilor, dar si a sustenabilitatii in viticultura. Recomandarea noastra de astazi, Caliterra Edition Limitada B 2015, este un vin rafinat si bine structurat, cupaj de Petite Verdot, Cabernet Sauvignon si Cabernet Franc. Buchetul surprinde initial prin notele de afine, cirese si zmeura, urmate apoi de tentele ceva mai discrete de tarhon, rozmarin si, spre final, ciocolata. Pe palat, vinul este fin si elegant, cu o aciditate bogata. Serviti-l la 17-18 grade, alaturi de preparate precum friptura de vita, burgeri, friptura de miel, mancaruri cu ciuperci, branza gouda sau alte branzeturi mai tari.
Best value for the money!
Crama Caliterra a fost infiintata in 1996, reprezentand de fapt un parteneriat intre familia Robert G. Mondavi si Vina Errazuriz. Visul lor era acela de a produce vinuri de inalta calitate care sa reflecte cu adevarat potentialul terroir-ului din Chile. Caliterra s-ar traduce de fapt prin “calitate a terenului”, fiind un brand care promoveaza si subliniaza importanta traditiilor, dar si a sustenabilitatii in viticultura. Recomandarea noastra de astazi, Caliterra Edition Limitada B 2015, este un vin rafinat si bine structurat, cupaj de Petite Verdot, Cabernet Sauvignon si Cabernet Franc. Buchetul surprinde initial prin notele de afine, cirese si zmeura, urmate apoi de tentele ceva mai discrete de tarhon, rozmarin si, spre final, ciocolata. Pe palat, vinul este fin si elegant, cu o aciditate bogata. Serviti-l la 17-18 grade, alaturi de preparate precum friptura de vita, burgeri, friptura de miel, mancaruri cu ciuperci, branza gouda sau alte branzeturi mai tari.