BLU PROSECCO MILLESIMATO 2016 Val d'Oca
Aflata la poalele Prealpilor Venetieni, intre Asolo si Conegliano, crama Val D’Oca isi gaseste inceputurile in 1952, an in care 129 de viticultori formau o cooperativa, convinsi ca acest mod de asociere este cea mai buna solutie pentru a-si promova vinurile. Odata cu trecerea timpului, datorita evolutiei avute si eforturilor depuse pentru promovarea Prosecco la nivel international, Val D’Oca a devenit una dintre cramele simbol ale regiunii Valdobbiadene, reprezentand un model de urmat pentru producatorii din zona. Astazi, aceasta companie are 600 fermieri asociati si este una dintre cele mai vechi crame implicate in producerea de Prosecco.
Produs din soiul Glera, dupa metoda Charmat, Val D'oca Blu Prosecco Millesimato 2016 este unul dintre exemplele-scoala pentru ceea ce inseamna Prosecco. Are o culoare verzuie, aproape transparenta, si un perlaj intens si constant, ce amplifica senzatiile aromatice de petale de trandafiri si flori de salcam. Gustul aduce, pe langa impresiile florale, si niste tente fructate, etaland un echilibru perfect, cu o aciditate vie, proaspata si un postgust delicat, dar foarte savuros. Poate fi consumat ca aperitiv, dar si alaturi de preparate din peste, legume la gratar si salate, la temperatura de 6-8° C.
Aflata la poalele Prealpilor Venetieni, intre Asolo si Conegliano, crama Val D’Oca isi gaseste inceputurile in 1952, an in care 129 de viticultori formau o cooperativa, convinsi ca acest mod de asociere este cea mai buna solutie pentru a-si promova vinurile. Odata cu trecerea timpului, datorita evolutiei avute si eforturilor depuse pentru promovarea Prosecco la nivel international, Val D’Oca a devenit una dintre cramele simbol ale regiunii Valdobbiadene, reprezentand un model de urmat pentru producatorii din zona. Astazi, aceasta companie are 600 fermieri asociati si este una dintre cele mai vechi crame implicate in producerea de Prosecco.
Produs din soiul Glera, dupa metoda Charmat, Val D'oca Blu Prosecco Millesimato 2016 este unul dintre exemplele-scoala pentru ceea ce inseamna Prosecco. Are o culoare verzuie, aproape transparenta, si un perlaj intens si constant, ce amplifica senzatiile aromatice de petale de trandafiri si flori de salcam. Gustul aduce, pe langa impresiile florale, si niste tente fructate, etaland un echilibru perfect, cu o aciditate vie, proaspata si un postgust delicat, dar foarte savuros. Poate fi consumat ca aperitiv, dar si alaturi de preparate din peste, legume la gratar si salate, la temperatura de 6-8° C.